2020-07-04 00:26

EXCLUSIV. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a făcut plângere penală împotriva propriului secretar general, impus chiar de el

 |  15:55
EXCLUSIV. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a făcut plângere penală împotriva propriului secretar general, impus chiar de el

Deputatul PSD de Bacău Lucian Şova demonstrează pe zi ce trece că Ministerul Transporturilor este o pălărie mult prea mare pentru el, fapt pentru care, nu mai este o noutate, că instituția este acum ca un sat fără stăpân, unde fiecare șef și director face ce vrea și când vrea.

Însă, la ora actuală, acest minister este în centrul unui scandal incredibil generat de o situație unică în România. Ministerul Transporturilor condus de Lucian Şova a făcut plângerea penală, atenție, împotriva secretarului general Elena Petrașcu, pe care chiar el a adus-o și susținut-o în acest minister, pe motiv “de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)”. 

“Plângerea penală nu o vizează pe doamnă Elena Petrașcu și a fost promovată în vederea aflării adevărului”  

Pe rolul Tribunalului București se află, de la data de 24 august 2018, Dosarul nr. 28801/3/2018, al cărui nou termen este joi, 8 noiembrie 2018, dar după ce a fost amânat de două ori, ultima dată pe 10 octormbrie 2018, din “lipsa de procedură cu intimata” adică cu Elena Petrașcu. Răspunsul transmis către PUTEREA de Ministerul Transporturilor față de acest caz unic și incredibil este fabulos: “Precizăm în mod expres că plângerea promovată de instituția noastră nu o vizează pe doamna Elena Petrașcu și că a fost promovată în vederea aflării adevărului”. Mai mult, în răspunsul Ministerul Transporturilor către PUTEREA, redactat, potrivit informațiilor noastre de către controversata directoare juridică Anișoara Cornilă, se spune “că într-un proces este obligatoriu a fi înregistrate părțile, iar în acest caz instanța a creat citativul cu doamna Elena Petrașcu în calitate de intimat, pentru îndeplinirea condițiilor impuse de modalitatea tehnică de a introduce un dosar în sistemul ECRIS CDSM”.

Totodată, instituția păstorită de Lucian Şova a mai precizat, în scris, către PUTEREA, că “Ministerul Transporturilor a formulat prin reprezentantul său legal, la data de 22.08.2018, în temeiul dispozițiilor art. 340 alin. (1) din Noul Cod de Procedură Penală,  plângere împotrivă Ordonanței de respingere a plângerii emisă la data de 27 iulie 2018 de către Procurorul Șef al Secției de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul penal nr. 87/P/2017”. 

Elena Petrașcu, în vizorul DNA încă de pe vremea lui Dan Şova  

  

De fapt, ceea ce nu vrea să recunoască Lucian Şova este faptul că protejată sa, adică Elena Petrașcu, este protagonista unui dosar greu instrumentat de DNA. Potrivit informațiilor noastre, deschiderea acestui nou dosar aflat pe rolul Tribunalului București are legătură cu fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova privind restituirea sau blocarea scrisorii de garanție bancară în valoare de 10 milioane de euro depusă de către firma lui Gruia Stoica - Grup Feroviar Român, la licitația pentru privatizarea CFR Marfă.  Către sfârșitul lunii martie 2014 s-a constatat că fostul ministru Dan Şova a dispus încasarea de către Gruia Stoica a celor 10 milioane de euro pentru care DIICOT, mai exact Serviciul Teritorial Iași condus la acea vreme de Daniel Horodniceanu, dispusese măsura asiguratorie, și, ca atare, banii nu putea fi restituiți. PUTEREA deține documentele prin care s-a dispus restituirea scrisorii de garanție în mandatului Dan Şova, dar nu pe semnătura acestuia, ci a secretarului general de la acea vreme, Elena Petrașcu, care a revenit anul acesta pe același post la Ministerul Transporturilor condus acum de Lucian Şova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz