2020-03-28 11:11

EXCLUSIV. Nașul lui Bădălău jr, în vizorul DNA

 |  12:38
EXCLUSIV. Nașul lui Bădălău jr, în vizorul DNA

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a declarant, marți, că instituția pe care o conduce a transmis la DNA sesizări privind lucrări fictive făcute de diferite primării din țară în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Sunt uimit, unele cereri de decontare sunt grosolane, au trimis facturi pentru lucrări sau produse care nu există”, a precizat Ion Ștefan. De asemenea, el mai spus că va declanșa un control intern la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea de ce inspectorii ISC au avizat deconturile pentru lucrări fictive prin PNDL. Totodată, ministrul a dat și câteva exemple de fraude trimise pentru decontare la minister, printre care și cazul dintr-o comună din județul Giurgiu. „Un proiect pentru asfaltare de peste 4 milioane de lei. Conform contractului, ar fi trebuit să avem un strat de 47 cm de nisip, strat de uzură și asfalt. Inspectorii au găsit dimensiunea stratului la mai puțin de jumătate”, a subliniat ministrul Ion Ștefan.

Însă, ceea nu a precizat ministrul Dezvoltării este faptul că lucrarea din județul Giurgiu a făcută în comuna Putineiu, unde este un primar PSD - Florea Pană, de către firma Gecor Călugăreni - Giurgiu deținută de George Cușă. De fapt, acesta, împreună cu soția sa Paula, sunt nașii de cununie ai lui Gabriel Bădălău, fiului baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău. Mai trebuie precizat că George Cușă este nepotul fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat de două ori pentru corupție la câte 7 ani de detenție, iar firma Gecor din Călugăreni a fost preluată de familia Cușă, în 2007, de la mama lui Cătălin Voicu. Firma Gecor a obținut numeroase contracte cu Direcția de Drumuri București, inclusiv între 2013 - 2016, când această instituție era condusă de Marian Mina (Foto - Mina, Badălău jr, Cușă), actualul președinte al Consiliului Județean Giurgiu, care este finul lui Niculae Bădălău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE






PUBLICITATE


Conferinta-Business



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine