2019-10-19 22:49

EXCLUSIV. PNL va avea probleme cu finanţarea campaniei pentru Primăria Constanţa. Grup Servicii Petroliere trimite angajaţii în concediu forțat

 |  16:01
EXCLUSIV. PNL va avea probleme cu finanţarea campaniei pentru Primăria Constanţa. Grup Servicii Petroliere trimite angajaţii în concediu forțat

Marius Florian

Zvonurile referitoare la situația din ce în ce mai dificilă pentru Grup Servicii Petroliere (GSP) se confirmă. Gigantul românesc care desfășoară activități în sectorul forajului marin și al serviciilor anexe suferă de pe urma problemelor apărute pe piața de profil. Astfel, tăierile de salarii vehiculate încă de anul trecut se anunță a fi din ce în ce mai aproape, iar, recent, sute de angajați au fost informați că vor fi trimiși forțat în concediu pentru o perioadă de zece zile.

Numele patronului GSP, Gabriel Comănescu, este strâns legat de candidatura fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac. Acesta s-a implicat deschis în politică când încă era contraamiral de flotilă activ, dar a trecut în rezervă, la cerere, la sfârșitul lunii ianuarie, după ce PUTEREA a semnalat situația de incompatibilitate în care se afla. Acum lucrează intens pentru viitoarea campanie electorală, confirmând recent, pentru PUTEREA, că ar putea candida sub umbrela PNL, partid a cărui filială de la Constanța se confruntă, însă, cu scandaluri de proporții.

Gura târgului spune că Vergil Chițac ar beneficia „de fonduri nelimitate” de campanie, conform spuselor anturajului său. Cum prietenia sa cu patronul GSP este de notorietate, e limpede că Grupul lui Gabriel Comănescu ar trebui să fie sursa acestei lejerități financiare. Chițac speră la stingerea scandalului din sânul PNL, iar în acest sens a închiriat un nou sediu de campanie, ca să nu genereze noi dispute, în cazul în care ar fi ales sediul fostului PDL sau pe cel al vechiului PNL. În plus, echipa sa de campanie, în mare parte, nu este formată din activul de partid.

Angajații confirmă și reducerile de salarii

Revenind la GSP, PUTEREA a intrat în posesia unei informații, potrivit căreia angajații companiei vor fi trimiși în concediu forțat. Infiltrându-ne, prin intermediul unei rețele de socializare, printre angajații gigantului economic, cunoscut pentru discreția sa excesivă, am reușit să obținem probele care atestă validitatea informației.

Într-o primă fază, notificările de intrare în concediu au fost emise doar celor care lucrează pe uscat, așa cum ne-a precizat un angajat din șantierul naval, căruia, din motive lesne de înțeles, îi asigurăm confidențialitatea. Potrivit acestuia, concediul forțat va intra în vigoare din 8 februarie a.c. În orice caz, vorbim de sute de oameni care se confruntă cu această situație dificilă. Potrivit altor doi angajați ai GSP, Ionel Adrian Deacu și, respectiv, operatorul pe macara, Andrei Nițu, situația nu se va aplica și în offshore (pe platforme – trad.).

Pe de altă parte, un alt angajat al GSP ne-a precizat că vremea tăierilor salariale cu 25% ar putea fi din ce în ce mai aproape.

„Știu că era vorba să fie niște tăieri de salariu, de 25%, dar ar urma. Mai departe, nu știu. Oricum, situația e cam gri... Nu e neapărat faza de campanie, e de anul trecut, pe afară nu prea mai merge treaba. Nu mai are contracte bănoase în afară”, ne-a spus acesta.

Pe de altă parte, amintim că filiala liberală constănțeană ține săptămânal capul de afiș al scandalurilor, iar conducerea centrală a PNL efectuează miercuri, 3 februarie a.c., un control, prin persoana secretarului general al partidului, Ilie Bolojan, așa cum a confirmat recent pentru PUTEREA responsabilul pe regiunea de sud-est, Cezar Preda. Se pare că PNL București vrea să termine odată pentru totdeauna povestea cu „liberalii lui Mazăre”, respectiv președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir și senatorul Puiu Hașotti. Tot azi, Vergil Chițac ar putea anunța adeziunea la PNL și, totodată, oficializarea candidaturii din partea fostului rector al Academiei Navale, cu girul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray