2020-07-11 17:50

EXCLUSIV. Prejudiciu de 600.000 de lei și plângere penală pentru proastă administrare a companiei CFR Marfă

 |  15:44
EXCLUSIV. Prejudiciu de 600.000 de lei și plângere penală pentru proastă administrare a companiei CFR Marfă

La scurt timp după ce a fost numit, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, director general al companiei CFR Marfă, Traian Preoteasa a declanșat o serie de verificări la nivelul de companie privind modul cum s-au gestionat și administrat patrimoniul acesteia în ultimii doi ani. Verificările au vizat în primul rând şi modul cum s-a gestionat finanţarea patrimoniului de către cei care au răspuns și răspund de această zonă administrativă.

Cheltuiele nejustificate la telefonia mobilă de peste 200.000 de lei

 „Verificările s-au încheiat și prejudiciul este de circa 600.000 de lei, Ca atare, la începtul săptămânii viitoare o să înaintăm plângere penală împotriva celor care au prejudiciat compania în ultimii doi ani, dar procurorii pot extinde cercetările până la opt ani”, a precizat pentru PUTEREA directorul general Traian Preoteasa.

Din informațiile noastre, prejudiciul de 600.000 de lei a rezultat din consumul nejustificat de carburanți, bonusuri foarte mari și ilegale la telefonia mobilă de peste 200.000 de lei și proasta administarea a blocului de locuințe pentru intervenții de pe strada Turda din Capitală, unde locuiesc o serie de VIP-uri din Ministerul Transporturilor și din afara acestuia. 

 Dirijoarea din umbră a companiei, trecută pe linie moartă

Însă, majoritatea aranjamentelor și achizițiilor în imobilul cu destinație locuințe pentru intervenție deținut de CFR Marfă pe strada Turda, nr.98. din București, au fost regizate de către Violeta Ionescu, fiica fostului lider sindical controversat de la Galați, Dumitru Săndel, cercetat și reținut vreo șapte luni de DNA pentru trafic de influenţă și complicitate la trafic de influenţă.

Practic, de ani buni, aceasta a avut grijă să-i „impacheteze”, adică să îi învârte pe degete, pe cei care ajung în fruntea CFR Marfă, deși, din punct de vedere al pregătirii profesionale, este spre zero barat. La ora actuală, Violeta Ionescu este una dintre principalele persoane responsabile de prejudiciul de circa 600.000 de lei,şi deja de la declanșarea verificărilor a fost trimisă de directorul general să presteze la arhiva companiei.

„După ce începe urmărirea penală împotrivă celor care au prejudiciat compania, imediat îi suspend din funcție, indiferent de cine este și ce funcție ocupă”, a mai precizat Traian Preoteasa pentru PUTEREA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

DORU
04 Apr 2020

ESTE INADMISIBIL SA AFLAM ACUM CA ACEASTA SALARIATA A PRADUIT ANI LA RAND CFR MARFA SUB PRIVIRILE BLANDE ALE DIRECTORILOR GENERALI CARE AVEAU AVANTAJE PUSE PE TAVA DE MAI SUS DENUMITA VIOLETA IONESCU. INTREBAREA MEA ESTE: - ORGANELE DE CONTROL ALE SOCIETATII PLATITE SA- SI FSCA MESERIA CE AU FACUT? -CURTEA DE CONTURI NU A VAZUT? TOTI ACESTIA AU FOST CUMPARATI DE FEMEIA ASTA? PAREREA MEA ESTE CA EA NU PRADUIT SINGURA, DAR DACA A FOST PROASTA SI A EXECUTAT ORDINE FARA SEMNATURA DE LA SEFI, E CLAR CA A FOST PRIMA PRADUITOARE. DECI LA PUSCARIE CU EA.
IOSKA BACY
04 Apr 2020

BRAVO TRAIANE TAIE RAUL DE LA RADACINA AI AVUT OCAZIA LA CFR SA SI CFR CALATORI UNDE PIERDERILE SUNT DE ORDINUL MILOANELOR DE EURO ACOLO NU SE APLECA NIMENI CONDUCEREA MINISTERULUI PLIMBA URSU ( VIRUSU) VERIFICARI SI CONTROALE VIN SI PLECA DAR RAMAN LA BUTOANE SCAUNELE LOR SUNT LIPITE CU SILICON. JUSTITIA VA AVEA DE LUCRU CEL PUTIN 5 ANI LA MT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz