2020-07-07 00:37

EXCLUSIV. Pupila lui Lucian Șova face presiuni să ajungă secretar de stat în Ministerul Transporturilor, deşi este urmărită penal pentru neglijenţă în serviciu

 |  14:16
EXCLUSIV. Pupila lui Lucian Șova face presiuni să ajungă secretar de stat în Ministerul Transporturilor, deşi este urmărită penal pentru neglijenţă în serviciu

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor are, la ora actuală, un singur secretar de stat, deşi în organigramă ar trebui să fie patru. Însă, surprinzător, actualul ministru a Transporturilor, Lucian Bode, face presiuni în PNL şi pe la premierul Ludovic Orban să-i numească un secretar de stat extrem de controversat.

Este vorba de Elena Petrașcu, fost secretar general al Ministerului Transporturilor în mandatul pesedistului Dan Şova. De numele ei se leagă o mulțime de afaceri controversate în guvernele PSD la Ministerul Transporturilor, fapt pentru care a intrat în vizorul DNA și DIICOT. Mai mult, Lucian Bode, atunci când a ajuns la Ministerul Transporturilor a venit cu Elena Petraşcu pe post de şefă de cabinet, dar după doar două zile a renunţat la serviciile ei. Acum, Elena Petraşcu face presiuni pe la diverşi parlamentari şi lideri politici să fie impusă ca secretar de stat pentru Comunicaţii pe motiv că, vezi Doamne, a fost secretar general și la Ministerul Comunicaţiilor, pe vremea când respectivul minister a fost condus de același Lucian Şova.

 

Elena Petrașcu, sfătuitorul lui Bode

 

Trebuie subliniat faptul că Elena Petrașcu a fost omul de încredere al fostului ministru al Transporturilor, Dan Şova. Ulterior, ea a intrat în grațiile lui Lucian Şova, atunci când acesta a ajuns ministrul Comunicațiilor în guvernul Tudose, impunând-o ca secretar general, funcție pe care a ocupat-o și atunci când Lucian Şova a ajuns ministrul Transporturilor.

De când Lucian Bode a ajuns ministrul Transporturilor, Elena Petraşcu a ajuns sfătuitoarea acestuia, spre disperarea celor din minister care ştiu de ce este în stare respectiva. Numai că, în mandatul lui Dan Şova, Elena Petrașcu a intrat în vizorul DIICOT, și ulterior al DNA, pentru o inginerie financiară. Astfel, prin 2013-2014, ca urmare a scandalului declanşat de eşuarea privatizării companiei CFR Marfă, DNA a dispus „disjungerea cauzei privind săvârșirea de către Elena Petrașcu a infracțiunii de neglijență în serviciu”, prevăzută de art.298 Cp cu aplicare art.109 Cp, și declinarea competenței de soluționare a cauzei astfel constituite în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

Poliția Sectorului 1 tergiversează dosarul Elenei Petrașcu

 

Ulterior, pe data de 11 iulie 2018, Poliția Sectorului 1, prin semnătura inspectorului de poliție Diana-Elena Lupescu, a dispus „începerea urmăririi penale in rem în cauza cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu” de către Elena Petrașcu. De atunci, a trecut mai bine de un an de zile, dar Poliția Sectorului 1 tergiversează soluționarea acestui caz. De ce oare?

 

Protejata lui Șova, remunerate, în 2018, cu 11.000 de euro pe lună

 

Fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova a avut grijă ca protejata sa, Elena Petrașcu, să mai beneficieze și de câteva sinecuri bine remunerate, adică să fie impusă în anumite consilii de administrație cu indemnizații foarte mari. Astfel, pe perioada anului trecut, Elena Petrașcu a fost în CA de la societățile Telecomunicații SA, Tarom SA și Administrația Porturilor Maritime Constanța SA (APM), de unde a încasat 68.015 lei, 137.000 de lei și, respective, 88.997 de lei, adică, în total, 294.512 lei. În plus, pe lângă salariul de secretar general al Ministerului Transporturilor, adică de 73.815 lei, Elena Petrașcu a mai beneficiat de încă 137.500 de lei ca indemnizație de consilier la Eximbank. Practic, în decursul anului trecut, pupila lui Șova a încasat, nici mai mult, nici mai puțin, de 697.955 de lei, adică circa 132.000 de euro, ceea ce a înseamnă că lunar aceasta a beneficiat de circa 11.000 de euro. Acum, Elena Petraşcu îi face un marcaj strict lui Lucian Bode şi deja a dat de veste celor apropiaţi că va reveni ca secretar de stat al Ministerului Transporturilor, fiind susţinută, zice ea, şi de Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

PATRARU
16 Ian 2020

Sa înțelegem ca promoveaza cei care fac presiuni sau se promoveaza pe criterii de competență ? Când ne dați raspunsul dl. Lucian Bode ?
CUCUVEAUA ROZ-BONTON
01 Feb 2020

Dar ce ,credeti ca in PNL nu exista baroni ,sau baronii lor sunt altfel de cat ceilalti PNL ul trebue sa si plateasca sustinatorii ca de asta sunt sustinatori
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz