2020-07-14 10:33

EXCLUSIV. Scandal uriaş la CSA Steaua. Revoltă fără precedent împotriva comandantului Cătălin Hîncu

 |  11:39
EXCLUSIV. Scandal uriaş la CSA Steaua. Revoltă fără precedent împotriva comandantului Cătălin Hîncu

PUTEREA a semnalat faptul că, imediat după instalarea la sfârşitul lunii ianuarie, în fruntea CSA Steaua Bucureşti, a colonelului Mădălin Hîncu, întreaga activitate a clubului militar a fost bulversată printr-o serie de decizii aberante și ilegale ale acestuia.

Colac peste pupăză, după ce îşi delegase ilegal atribuțiile de serviciu, el a intrat în concediu de odihnă imediat după declanşarea stării de urgenţă. Însă, luni, din senin, printr-o dispoziţie verbal, a aruncat în aer toate secţiile clubului Steaua.

Hîncu: „Toţi managerii şi şefii de secţie sunt nişte hoţi!”

Colonelul Mădădlin Hîncu le-a transmis verbal, luni, tuturor managerilor şi şefilor de secţie - deşi oficial el şi-a delegat atribuţiile de serviciu către doi subaltern -, că imediat trebuie să reducă cu cel puţin 25% salariile tuturor sportivilor şi antrenorilor de la CSA Steaua. Motivarea a fost că aceea că este stare de criză şi că „toţi managerii şi şefii de secţie sunt nişte hoţi”. Când a fost întrebat care sunt criteriile legale de tăierile de salarii, cum se aplică dispoziția verbală şi de ce nu dă un ordin, că doar e comandantul clubului. Hîncu le-a zâmbit smechereşte, dând de înţeles că el face ce vrea în club şi le-a întors spatele. Ca urmare a acestui comportament de vătaf a lui Hîncu, în cursul zilei de marți, mai mulţi şefi de secţie vor merge în audienţă la ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ca să-i prezinte abuzurile şi mizeriile făcute în club de Hîncu. Totodată, o serie de foşti mari campioni şi antrenori ai CSA Steaua vor face o scrisoare deschisă către ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi către mai multe instituţii ale statului, în care vor cere să fie stopat de urgenţă „jocul” periculos și prostesc al colonelului Cătălin Hîncu, care conduce clubul militar ca pe un SRL sau ca pe o pensiune. Practic, fostele glorii ale clubului militar solicită ca CSA Steaua să nu devină un club de amatori condus de diletanţi, ci să se revină de urgenţă la scopul pentru care a fost creat, adică pentru marea performanţă care a adus glorie şi onoare Armatei Române şi României.

Cătălin Hîncu, urmaşul cu epoleţi al „groparului” Boroi

PUTEREA a semnalat faptul că Mădălin Sorin Hîncu a venit la CSA Steaua la începutul anului 2016, printr-o mișcare care ar trebui analizată cât mai bine de conducerea Ministerului Apărării Naționale. Profitând de căderea guvernului Ponta, după tragedia de la Colectiv, CSA Steaua, condusă la aceea vreme de controversatul colonel George Boroi, și-a mărit surprinzător numărul secțiilor și al sportivilor, prin integrarea Clubului Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, condus tocmai de colonelul Mădălin Sorin Hîncu. „Începând de la 1 ianuarie 2016, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi a devenit parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cel mai galonat club sportiv din România își mărește astfel numărul disciplinelor practicate de sportivii săi, pentru a include și sporturile montane și de iarnă. Din acest an, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi va deveni „Centrul de sporturi montane Bucegi”. Acesta va avea ca obiect de activitate discipline sportive olimpice, precum biatlon, schi alpin, escaladă, schi fond, sanie, dar și neolimpice, precum triatlon de iarnă, alergare montană, schi alpinism”, se preciza, la acea vreme, într-un comunicat de presă al clubului militar. Dar, trebuie precizat faptul că Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, la fel ca și Baza de Instruire, făcea parte, până la trecerea la CSA Steaua, din structura Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. Astfel, la clubul mliitar au răsărit, după anul nou 2016, încă opt secții de sporturi de iarnă, ajungându-se la 42 de secții, față de 21 câte erau la venirea în fruntea CSA Steaua, în 2003, a lui George Boroi. Practic, prin impunerea în aceste condiții a colonelului Mădălin Hîncu se continuă opera de distrugerea a clubului militar, începută și pusă în aplicare de Boroi, prin mărirea fără justificare a numărului de secții ceea ce va conduce automat la transformarea clubului într-un club de amatori și nicidecum într-ul pentru marea performanță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz