2020-07-03 17:12

EXCLUSIV. Situație halucinantă la Caraș-Severin (II). Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde, un cetățean turmentat la volanul mașinii publice

 |  21:01
EXCLUSIV. Situație halucinantă la Caraș-Severin (II). Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde, un cetățean turmentat la volanul mașinii publice

Ionesie Ghiorghioni, aghiotantul lui Sorin Frunzăverde la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, obişnuia să conducă beat maşina de serviciu. Luna mai a anului 2015 a fost una cu totul nefastă pentru Ionesie Ghiorghioni, încă vicepreşedintele CJ, căci i-a adus din parte DNA două dosare de corupţie, ambele ajungând pe rolul Tribunalului Caraş-Severin prin confirmarea judecătorului de cameră preliminară. În timp ce DNA Structura Centrală îi supraveghea convorbirile telefonice în dosarul alegerilor prezidenţiale, Ionesie Ghiorghioni face pe 18 noiembrie 2014 un accident cu maşina de serviciu de la Consiliul Judeţean. Din stenograme reiese că Ghiorghioni a urcat băut la volanul autoturismului Consiliului Judeţean. Dar alesul a încercat să schimbe declaraţiile martorilor şi să declare că nu el ar fi fost șoferul.

Pe 12 mai a.c., procurorii DNA ai Serviciului Teritorial Timişoara îl prindeau în flagrant delict pe Ionesie Ghiorghioni în timp ce primea 20.000 de lei mită de la soţia unui renumit om de afaceri din Reşiţa. Stenogramele aflate ulterior la dosar şi apărute pe surse în presă devoalau o situaţie anticoncurenţială creată la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prin care Ghiorghioni făcuse un fel de înţelegere cu firmele de construcţii din judeţ care la ce licitaţii să participe, pentru a fi toată lumea mulţumită. Conform surselor noastre, situaţia ce reiese din stenogramele dosarului lui Ghiorghioni este analizată în prezent și de Consiliul Concurenţei.

Ghiorghioni distrugea documentele compromițătoare

EXCLUSIV. Situație halucinantă la Caraș-Severin (II). Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde, un cetățean turmentat la volanul mașinii publice
zoom

Într-o conversație care a avut loc la data de 9 ianuarie în biroul său, Ghiorghioni i-a dat asigurări martorei că va continua să sprijine interesele financiare ale firmei sale în cadrul licitațiilor aflate în derulare la CJ Caraș-Severin pentru servicii de deszăpezire, cerându-i în schimb „să renunțe la prestarea anumitor servicii în domeniul infrastructurii rutiere în favoarea numitului Rof, persoană aflată în sfera sa relațională, astfel încât să-i asigure de lucru firmei acestuia". Este vorba despre omul de afaceri Remus Rof, cel care avea şi el o firmă de construcţii care se afla în relaţii contractuale cu DADPP a CJ Caraş-Severin.

Cu altă ocazie, vicepreședintele CJ Caraș-Severin s-a arătat deranjat de faptul că Adina Armașu intenționa să conteste o licitație câștigată de o firmă a lui Remus Rof.

EXCLUSIV. Situație halucinantă la Caraș-Severin (II). Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde, un cetățean turmentat la volanul mașinii publice
zoom

„Văzând că martora ia în calcul posibilitatea contestării acelei licitații și, implicit, să «încurce» interesul inculpatului Ghiorghioni Ionesie în privința efectuării lucrărilor de către persoana în al cărui interes acționa, inculpatul și-a schimbat atitudinea față de martoră, trecând de la abordarea amicală, deschisă, la o atitudine distantă, fiind vădit nemulțumit de aceste intenții ale martorei și încercând să-i impună acesteia să respecte înțelegerile frauduloase pe care i le-a propus înainte de licitație”, se arată în rechizitoriu.

Tot la o astfel de înţelegere duce şi discuţia despre Iancu de la MaxxAgro Gătaia. „În contextul discuțiilor referitoare la procentul de 10% pe care inculpatul Ghiorghioni Ionesie impune a-i fi remis de către administratorii firmelor contractante din valoarea totală a lucrărilor, inculpatul s-a referit și la situația particulară a lui «Iancu», afirmând că din discuțiile pe care le-ar fi avut cu acesta a aflat că nu ar fi făcut nici o cerere de plată, iar inculpatul ar fi dat crezare acestor susțineri ale lui «Iancu» și a încercat să braveze, afirmând că dacă a fost mințit și în realitate s-ar fi încasat sume, «a belit-o», iar în momentul în care martora Armașu Adina a afirmat că soțul său are documente care dovedesc contrariul, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a replicat că el nu păstrează nici un astfel de înscris compromițător care ar putea proba activitatea sa infracțională, afirmând că arde documentele și nu păstrează nici evidențe electronice, memorând ceea ce îl interesează”, se mai menționează în rechizitoriu.

Mărturia decisivă

În timp ce DNA îi supraveghea convorbirile telefonice în dosarul alegerilor prezidenţiale, Ionesie Ghiorghioni face pe 18 noiembrie 2014 un accident cu maşina de serviciu de la Consiliul Judeţean şi, în faţa poliţiştilor, încearcă să schimbe declaraţiile martorilor şi să declare că nu el ar fi fost la volanul autoturismului Consiliului Judeţean. „În exercitarea atribuţiilor de serviciu de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ghiorghioni Ionesie ar fi emis un act intitulat «Împuternicire» prin care atesta în mod neconform realităţii faptul că în data de 18.11.2014 Săvoni Daniel ar fi fost împuternicit să conducă autoturismul Dacia Duster CS-02-JUD ce aparţine Consiliului Judeţean, act depus ulterior la dosarul de daune al societăţii de asigurare”, reţin procurorii DNA în rechizitoriu.

EXCLUSIV. Situație halucinantă la Caraș-Severin (II). Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde, un cetățean turmentat la volanul mașinii publice
zoom

Din declaraţia paznicului de vânătoare şi din stenograme reiese că Ghiorghioni a urcat băut la volanul autoturismului Consiliului Judeţean şi de aceea nu a vrut să declare în concret accidentul. „Este adevărat că în data de 18.11.2014 am declarat în faţa organelor de poliţie în mod nereal că eu aş fi condus autoturismul implicat în accidentul de circulaţie produs pe DN 68, pe raza localităţii Bucova, care în realitate a fost condus de către inculpatul Ionesie Ghiorghioni. Am făcut acest lucru la solicitarea expresă a lui Ionesie Ghiorghioni, având în vedere că îmi era superior pe linie profesională, în mod implicit veniturile salariale realizate de mine depinzând de bunăvoinţa acestuia. Un alt argument pentru care am procedat aşa a fost acela că Ghiorghioni Ionesie ocupă funcţia de vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin… citat la DNA am declarat adevărul şi anume că în data de 18.11.2014 inculpatul Ghiorghioni Ionesie a fost cel care a condus autoturismul Consiliului Judeţean Caraş-Severin implicat în evenimentul rutier indicând şi motivaţia pentru care s-a procedat la mărturia mincinoasă şi anume că acela se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul critic”. Aceasta este declaraţia dată poliţiştilor de Săvoni, după declanşarea anchetei DNA.

În timpul audierilor la DNA, șoferul Opelului Corsa a relatat că Daniel Săvoni a ajuns în 10 minute la locul accidentului și i-a spus: „Ghiorghioni este un om influent, totul se rezolvă, să nu îți fac griji de nimic”. Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor legat de acest accident.

Stenograme

Ionesie Ghiorghioni: Nu, nu, nu. Acu să vedem. Auzi? Tu te duci la declaraţie, da?

Uţu: Păi, cred că vin ei şi-mi iau, da.

Ionesie Ghiorghioni: Na, păi le spui domne, eu l-am rugat să mă ducă până acasă, ei m-o luat până… da?

Uţu: Păi da. Da o nu-l băgăm pe Dani?

Ionesie Ghiorghioni: Ba da, o dat declaraţie, el o fost.

Uţu: El o mânat maşina, nu?

Ionesie Ghiorghioni: Sigur.

Uţu: Na aşa.

Ionesie Ghiorghioni: Deci, spui că l-am rugat eu să meargă cu mine să te ducă pe tine şi după aia să mă ducă pe mine acasă la Bucova.

Uţu: Bun, bun. Da, bun.

Ionesie Ghiorghioni: Deci că tu m-ai rugat. Erai acolo şi…

Uţu: Bun.

Ionesie Ghiorghioni: Nu-i prima dată când te duc şi…

Uţu: Doamne Dumnezeule, Doamne Dumnezeule, ce… na…

Ionesie Ghiorghioni: Şi eu… am luat pe ăsta, pe Dani… că n-am condus eu, l-am luat pe el şi să te ducă pe tine şi după aia să mă ducă pe mine acasă la Bucova.

Uţu: Aia deci… ştie ce-o zis el.

Ionesie Ghiorghioni: Altceva…

Uţu: Eu…el o mânat…

Ionesie Ghiorghioni: Și după aia nu şti ce s-a întâmplat acolo, ai simţit o bubuitură şi gata.

Uţu: Absolut tot, da, da.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz