2020-03-30 13:11

EXCLUSIV. Societatea Națională a Sării - SALROM, condusă ilegal de o pensionară de la Poștă Română

 |  16:30
EXCLUSIV. Societatea Națională a Sării - SALROM, condusă ilegal de o pensionară de la Poștă Română

Profitând de agitația privind alegerile prezidențiale și instalarea noului cabinet Orban, pe 8 noiembrie 2019, Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Sării (SNA) SALROM, format din Dănuț Neacșu - președinte și Constantin Jujan, Laurențiu Puiu, Dan Valentin Gheorghe și Simona Carmen Fătu – membri, a decis numirea ca director general, pentru o perioadă de patru luni, a pensionarei Gabriela Izabela Mantu.

Numai că numirea acesteia pe acest post este ilegală, întrucât se încalcă Codul Muncii, dar și prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanță corporativă a întreprinderilor publice, 

   

La vremuri noi, tot noi…pensionarii

 

Pe data de 1 august 2019, din postura de director general al SNA Salrom, Constantin Jujan, a angajat trei pensionari controversați: Ion Ionescu, fost coleg al acestuia la Petroșani, Gabriela Mantu și Ion Roșioru - cercetat pentru o șpagă luată când era la ITM. Însă, Gabriela Mantu era pensionată de anul trecut din postul de director economic al Companiei Naționale Poșta Română. De fapt, ea a trebuit să se pensioneze forțat ca să nu fie dată afară, întrucât a avut numeroase scandaluri cu directorul general Elena Petrașcu, protejata ministrului Comunicațiilor de la acea vreme, Lucian Șova. Numai că, Izabela Gabriela Mantu a fost angajată de către directorul Constantin Jujan la Salrom pe perioadă determinată, fiind și pensionară, era în perioadă celor șase luni de probă. Cu toate acestea, Gabriela Mantu, care este și acționarul unic al unei firme de audit, a fost numită, pe 8 noiembrie 2019, de boardul administrativ de la SNS Salrom, din care face parte și Constantin Jujan, pentru patru luni, pe postul de director general al SALROM, deși nu avea nici vechimea și experiența necesară așa cum prevede OUG nr.109/2011. Dar, cum o mână spală pe alta și ambele fața Societății Naționale a Sării, Gabriela Mantu a ajuns directorul general al SALROM. Rămâne de văzut dacă noul ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, va fi de acord cu hotărârea Consiliului de Admnistratie ca SALROM să fie condusă de o pensionară a Poștei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-19Parerea ta...

CASTELINA VOICA
19 Noi 2019

Inainte de publicarea articolului s-a cerut si un punct de vedere al conducerii Salrom? Etica profesionala a jurnalistului unde este?
LILIANA
20 Noi 2019

DOAR SUNTEM IN TARA LUI PAPURA VODA oricine poate ocupa orice functie vrea . MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL , HOTIA SI PROSTIA AU INGROPAT ROMANIA.
TITITINO
20 Noi 2019

Conducerea Salrom sigur nu ar fi comentat in nici un fel!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine