2020-03-28 17:48

EXCLUSIV. Tentativă eșuată de schimbare a directorului general Romsilva, impus de PSD

 |  13:09
EXCLUSIV. Tentativă eșuată de schimbare a directorului general Romsilva, impus de PSD

Cei șapte membri ai Consiliului de Administrație de la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, în frunte cu președintele Liviu Laza Matiuța - fost deputat PDL de Bihor, trecut la PSD după contopirea PDL cu PNL -, au avut miercuri ca sarcină trasată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, schimbarea directorului general Gheorghe Mihăilescu, impus în fruntea regiei de PSD.

Numai că, din cauza unor neînțelegeri, a unor telefoane priiate și a altor diverse intervenții, demiterea lui Gheorghe Mihăilescu a fost amânată cu câteva zile.

Mai simplu, dar cu schepsis

Debarcarea lui Gheorghe Mihăilescu din funcția de director general al Romsilva a devenit mult mai facilă prin intrarea în vigoare, recent, a Hotărârii nr. 43/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. În această hotărâre se stipulează, la articolul 10, punctul 2, următoarele:  „Conducătorii unităților prevăzute în anexa nr. 2 sunt numiți și mandatați să conducă unitățile și sunt eliberați din funcție, după caz, direct prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, respectiv prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului mediului, apelor și pădurilor, conform legislației aplicabile în cazul fiecărei unități”. Printre unitățile menționate la anexa 2 ca fiind sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor se află și Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

Numai că, până la apariția acestei hotărâri, directorul general al Romsilva se numea în baza prevederilor Ordonanței nr.109/2011 - privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Și Gheorghe Mihăilescu a fost numit, după o lungă perioadă de interimat, director general al regiei în baza OUG 109/2011. Dar, miercuri, membrii CA de la Romsilva nu s-au înțeles asupra modului de demitere a lui Gheorghe Mihăilescu, și nu au căzut de acord nici în ceea ce privește numirea noului director general. Potrivit informațiilor noastre, sunt două propuneri în locul lui Gheorghe Mihăilescu. În pole position se află actualul director al Direcției Silvice Arad, Teodor Țigan, susținut de anumite persoane cu grade mari în servicii, dar și de un fost director PSD al regiei. Cea de a doua variantă este fostul deputat liberal de Maramureș din perioada 2008-2012, Pavel Horj, în prezent șeful Oolului Silvic Dragomirești- Maramureș, cel care în anii trecuți a făcut obiectul cercetării penale într-un dosar al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus (pentru infracțiuni de fals și de abuz și neglijență în serviciu).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine