2020-08-10 19:49

EXCLUSIV. Afaceri medicale cu bani de la bugetul de stat. Patronii lanţului farmaceutic Sensiblu furnizează medicamente Ministerului Sănătăţii

 |  19:57
EXCLUSIV. Afaceri medicale cu bani de la bugetul de stat. Patronii lanţului farmaceutic Sensiblu furnizează medicamente Ministerului Sănătăţii

Una dintre firmele patronate de aceiaşi acţionari careconduc şi lanţul farmaceutic Sensiblu, respectiv compania Mediplus Exim SRL, cusediul în Mogoşoaia, judeţul Ilfov, a încheiat, la începutul acestei luni, uncontract în valoare de peste un milion de lei noi cu statul. Societatea vatrebui să livreze Direcţiilor judeţene de Sănătate Publică pastile şi flacoanemedicamentoase împotriva anemiei, la cererea Ministerului Sănătăţii Publice.Mediplus Exim SRL este unul dintre clienţii permanenţi ai instituţiilormedicale la nivel naţional, societatea livrând medicamente şi produse farmaceuticeatât spitalelor judeţene, municipale, dar şi unităţilor militare aparţinândMinisterului Apărării Naţionale sau chiar Serviciului de Informaţii Externe.

Ministerul Sănătăţii Publice a achiziţionat, la începutullunii noiembrie, cantităţi importante de medicamente cu fier pentru adulţi şicopii. Preparatele medicale împotriva anemiei au scos, astfel, din bugetul ministeruluicondus de Cseke Attila peste un milionde lei noi fără TVA. Pentru această achiziţie, instituţia a organizat olicitaţie deschisă, pentru atribuirea contractelor de furnizare de medicamentepentru adulţi şi copii pe loturi separate. Ambele contracte au fost adjudecatede aceeaşi societate, respectiv SC Mediplus Exim SRL, companie din acţionariatulcăreia fac parte patronii lanţului farmaceutic Sensiblu. Astfel, potrivitcaietului de sarcini, Ministerul Sănătăţii Publice a cerut ca firma care a câştigat contractul să livreze, în cele 41 desedii judeţene ale Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică aMunicipiului Bucureşti, 266.000 de blistere, constând în comprimate, drajeuri şicapsule moi de medicament cu fier, care să conţină minimum 50 miligrame de fierpe comprimat, ambalate în cutii de minimum trei blistere a câte zece comprimate.

De asemenea, Mediplus Exim SRL va trebui să livreze înaceleaşi zone un număr de 106.600 de flacoane care să conţină medicament cufier pentru copii. Medicamentele trebuie să aibă o durată de valabilitate de 18luni începând cu momentul livrării. La data de 1 noiembrie 2010, Ministerul Sănătăţiia atribuit contractul privind livrarea de medicamente cu fier pentru adulţi cătreMediplus Exim SRL, pentru care a plătit un preţ de 622.440 lei fără TVA. Laaceeaşi dată, autoritatea contractantă a atribuit aceleiaşi societăţicontractul privind furnizarea de medicamente cu fier pentru copii, la un preţde 462.590,70 lei fără TVA.

Cifre de afaceri impresionante

În ultimii ani, compania Mediplus Exim SRL a încheiat nenumăratecontracte de furnizare de medicamente sau produse farmaceutice instituţiilordin sistemul sanitar românesc. De la spitalele clinice judeţene de urgenţă, pânăla unităţi militare aflate în subordinea Ministerului Apărării Naţionale sauchiar către Serviciul de Informaţii Externe. Societatea aparţine unui grup deafaceri din care face parte Sensiblu SRL, , 93, , , , , şi . Grupuleste patronat de cetăţenii străini Ludovic Robert Cherles Simon (francez),Michel Charles Eid şi Roger Fawzi El Ahouri (libanezi) şi Walid Abboud (britanicde origine peruană).

Cifra de afaceri a companiei Mediplus Exim SRL esteimpresionantă. Astfel, potrivit bilanţului contabil depus la Ministerul Finanţelorpentru anul 2007, societatea a avut o cifră de afaceri de 1.367.529.161 de leinoi şi un profit net de 23.573.944 lei. Potrivit bilanţului contabil depus peanul 2008, Mediplus Exim a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de1.748.563.316 lei noi, însă profitul net a scăzut la 11.377.585 lei noi. Ei,bine, în anul crizei, respectiv 2009, cifra de afaceri a societăţii s-a ridicatla 1.964.697.645 lei, în timp ce profitul net a depăşit de aproximativ şase orişi jumătate profitul pe anul 2008, ajungând la 80.874.422 lei noi. Foarte multe dintre aceste afaceri suntrezultat al contractelor derulate cu statul.

Potrivit presei, în anul 2008, compania Mediplus Exim SRL aprimit o amendă în valoare de 44,23 milioane de lei noi, respectiv 13,6milioane de euro din partea Consiliului Concurenţei, deoarece a încălcat legea înmateria distribuţiei de medicamente pentru insulină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Afaceri medicale cu bani de la bugetul de stat. Patronii lanţului farmaceutic Sensiblu furnizează medicamente Ministerului Sănătăţii
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz