2019-10-16 20:03

EXCLUSIV. Asasinat la comanda in Spania. Asasinii, achitati in peninsula, arestati in Romania

 |  21:21
EXCLUSIV. Asasinat la comanda in Spania. Asasinii, achitati in peninsula, arestati in Romania

Un asasinat comis la comandă la mijlocul anului2004 a fost elucidat anul acesta de către procurorii Secţiei de Urmărire Penalăşi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie din România. Nicolae Leonte, un tânăr în vârstă de 17 ani, plecat lamuncă în Spania, zona Almeria, a avut neşansa să rămână dator unui interlopromân care se ocupa în zona respectivă cu traficul de droguri şi de persoane,precum şi de comerţul cu armament.

Criminalul a pus la punct cu minuţiozitate întregulplan, astfel încât totul să pară un accident, iar dacă, totuşi, poliţiştii şi-arfi dat seama că este vorba de unasasinat, să-şi creeze un alibi şi să arunce vina pe un complice pe carel-a racolat exact în acest scop. Pe nume Simion Zăgrean, asasinul se ocupa, înspecial, cu racolarea cetăţenilor români dornici să meargă să muncească înSpania, de la care percepea diverse “taxe” şi “comisioane” de protecţie.Individul are suficientă notorietate în rândul comunităţii locale de români,pentru a-i face pe oameni să îl ştie de frică.

S-a răzbunat pentru 3.500 de euro

Un astfel de român a fost şi tânărul Nicolae Leonte,în vârstă de 17 ani, care fusese ajutat de către Zăgrean să-şi găsească un locde muncă la o fermă din localitatea Pechina, zonă deţinută de un cetăţeanspaniol. Între Zăgrean şi Leonte a intervenit un aspect nefericit pentru acestadin urmă, respectiv o datorie în valoare de 3.500 de euro pe care tânărul oavea de plătit traficantului. În cursul anului 2003, Zăgrean a fost arestat decătre autorităţile spaniole, iar din închisoare a început să-i transmită luiLeonte mesaje de ameninţare cu moartea, în cazul în care refuză să-şi achitedatoria. Individul avea nevoie de bani pentru a fi pus în libertate pe cauţiune.Împrumutul nu a fost însă, restituit, iar Nicolae Leonte a început să se plângăpe la diverşi rezidenţi români că este ameninţat cu moartea de către Simion Zăgreanşi chiar s-a gândit să-l dea pe acesta pe mâna poliţiei, în sensul că să ofereinformaţii cu lux de amănunte referitoare la activitatea individului pe liniatraficului de persoane, de droguri şi de armament pe care o derula pe teritoriulSpaniei. Zăgrean a auzit asta şi a decis că Leonte trebuie anihilat.

A planificat crima şi acosmetizat un “ţap ispăşitor”

Zis şi făcut. Imediat după eliberarea din arest,Simion Zăgrean a luat legătura cu un alt român care avea o datorie morală la elşi s-a întâlnit într-o altă localitate. I-a propus acestuia, pe nume LeonDragotă, să-l omoare pe Leonte, mai ales că ultimii doi lucrau şi locuiau împreunăla ferma spaniolului din Pechina. Zăgrean i-a promis complicelui său ca îi vaasigura un trai decent pentru tot restul vieţii lui. La data de 1 iunie 2004, caurmare a planului conceput cu de-amănuntul de Zăgrean, Leon Dragotă a strecuratîn rezervorul maşinii victimei o cantitate de zăhar, pentru a-i gripa motorul.După care s-a întâlnit la intrarea în fermă cu Simion Zăgrean. Acesta i-a înmânatcomplicelui un par şi i-a comandat să-l ucidă pe tânărul Leonte Nicolae.Victima a fost luată prin surprindere şi lovită de mai multe ori în cap cu bâta,când de Zăgrean, când de Dragotă. Acesta din urma a luat un robinet de la oinstalaţie de irigaţii, pe care l-a folosit drept box, lovind victima în faţă şiîn piept. Cei doi au tăbărât în cele din urmă pe tânăr cu pumnii şi cupicioarele, după care Simion Zăgrean l-a strâns de gât. Când tânărul a rămas inconştient,cei doi l-au târât până la un şanţ de irigaţii adânc de şapte metri, plin cu apă,aruncându-l.

Justiţia spaniolă l-a achitat. ÎnRomânia au fost arestaţi toţi trei

Asasinii au convenit să creeze un alibi. Zăgreanl-a pus pe Dragotă să-i fure telefonul lui Leonte şi să-l sune a doua zi, ca şicum victima ar fi trăit şi ar fi vrut să-i vândă lui Zăgrean o maşină, încontul datoriei pe care o avea la acesta. Poliţia a fost anunţată abia a douazi cu privire la moartea lui Nicolae Leonte. În Spania a urmat un proces, întimpul căruia Dragotă a luat asupra sa întreaga responsabilitate a faptei.Ciudat, justiţia spaniolă l-a achitat.

Cazul a fost instrumentat şi de procurorii români.Astăzi, atât Zăgrean, dar şi Dragotă, precum şi o complice a primului, pe numeAnca Cristina Urît, au fost retinuţi şi arestaţi la Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-03-20

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Asasinat la comanda in Spania. Asasinii, achitati in peninsula, arestati in Romania
zoom
EXCLUSIV. Asasinat la comanda in Spania. Asasinii, achitati in peninsula, arestati in Romania
zoom
EXCLUSIV. Asasinat la comanda in Spania. Asasinii, achitati in peninsula, arestati in Romania
zoom

EXCLUSIV. Asasinat la comanda in Spania. Asasinii, achitati in peninsula, arestati in Romania
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray