2020-05-31 21:08

EXCLUSIV. Asociaţia prezidată de Nicolae Badea face afaceri pe fonduri UE cu firma fostului ofiţer SIE, Teodor Ilieş

 |  19:22
EXCLUSIV. Asociaţia prezidată de Nicolae Badea face afaceri pe fonduri UE cu firma fostului ofiţer SIE, Teodor Ilieş

Contractele firmeifostului general SIE Teodor Ilieş continuă. De această dată, societatea FelixTelecom a pus mâna pe un contract în valoare de 1,5 milioane de lei, cofinanţatdin fonduri europene, pus la bătaie de către Asociaţia Manufuture România, al căreipreşedinte este Nicolae Badea, care deţine şi funcţia de preşedinte alConsiliului de Administraţie al clubului de fotbal Dinamo. Iată, astfel, o altăafacere bănoasă pentru societatea fostului ofiţer al serviciului de informaţiiexterne, după cele încheiate cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Finanţelor Publice.

Afacerea a fost parafatăde către societatea Felix Telecom la data de 25 octombrie 2010, cândautoritatea contractantă, Asociaţia Manufuture România, a organizat o licitaţiepublică la care s-a prezentat un singur ofertant. Asociaţia condusă de cătreNicolae Badea a achiziţionat, astfel, de la firma fostului ofiţer SIE, oplatformă informatică pentru C.A.I.R. (Crearea Reţelei de Dezvoltare Rurală),pentru care a plătit suma de 1.338.133,62 lei cu TVA inclusă. Potrivitsite-ului asociaţiei, Programul C.A.I.R. este cofinanţat de Uniunea Europeanăprin programul operaţional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 -axa prioritară 5. Scopul acestui program vizează un grup-ţintă cu peste 1.500de beneficiari direcţi şi 3.000 de beneficiari indirecţi, atât bărbaţi, cât şifemei, din regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Muntenia şiSud-Vest Oltenia. Achiziţia făcută de Asociaţia Manufuture România constă într-oplatformă informatică pentru C.A.I.R., respectiv echipamente de tip informatic,pachete software, soluţii ativirus şi pachete software pentru gestionareadocumentelor şi a proiectelor.

Contractorul şicontractanul au sedii vecine

Cu acest prilej, firmafostului general SIE va distribui asociaţiei prezidate de Nicolae Badea 15 calculatoareportabile, 190 de computere de birou, un server de reţea 30 de imprimante lasermultifuncţionale şi 31 de switch-uri. Potrivit caietului de sarcini, platformainformatică pentru C.A.I.R este destinată operaţionalizării unei reţele funcţionalecare să conecteze utilizatori situaţi în 30 de zone din România, în scopulrealizării schimbului de experienţă şi de bune practici pentru dezvoltareaculturii antreprenoriale, a capacităţii manageriale şi a spiritului asociativ şicivic. Distribuirea acestor pacheteinformatice nu va fi o problemă, având în vedere faptul că, stranie coincidenţă,Asociaţia Manufuture România are sediul pe str. Fabrica de Glucoză nr. 15 din sectorul2 al Capitalei, iar societatea Felix Telecom are sediul pe str. Fabrica de Glucozănr. 13A, sextor 2, Bucureşti.

Echipamente radio pentruSTS

Firma Felix Telecom,despre care presa precizează că aparţine generalului(r) Teodor Ilieş, fostofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe, apoi CIE şi, după Revoluţie, alServiciului de Informaţii Externe, a mai pus mâna pe un contract cu unul dintreserviciile de informaţii româneşti. Este vorba despre o afacere încheiată ladata de 24 septembrie 2010, în valoare de 40.000 de euro, pe care societatea încauză a parafat-o cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. STS a achiziţionat, prinnegociere directă, fără publicarea unui anunţ de participare, echipamente deacces radio de bandă largă ce urmau să fie livrate la sediul central alinstituţiei din Bucureşti. Echipamentele radio cu microunde au făcut obiectulunei negocieri directe cu firma Felix Telecom din sectorul 2 al Capitalei, pemotiv că “lucrările, produsele şi serviciile în cauză pot fi furnizate de unanumit ofertant din motive tehnice”. Astfel, la data de 24 septembrie 2010,Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a atribuit societăţii Felix Telecomcontractul cu numărul 54.848, în valoare de 142.858 de lei fără TVA.

Partener constant alserviciilor de informaţii

Contractele cu statul încheiate de firma fostuluiofiţer de informaţii s-au ţinut lanţ în ultimii ani, principalii beneficiarifiind structuri de ordine şi siguranţă naţională. Numai în ultimul an, valoareacontractelor încheiate de Felix Telecom cu unităţi militare şi structuri deinformatii se ridică la 7.340.500 de euro fără TVA.

Astfel, firma în cauză a încheiat, la data de 30septembrie 2009, un contract în valoare de 1.511.300 de lei, inclusiv TVA, cuUM 0461 Bucureşti, pentru furnizarea unei maşini offset în cinci culori. Ladata de 10 septembrie 2009, Felix Telecom a încheiat cu Ministerul FinanţelorPublice un contract în valoare de 6,5 milioane de euro fără TVA pentrufurnizarea de echipamente radio şi de telecomunicaţii. La data de 11 mai 2010,aceeaşi firmă a încheiat cu Hidroelectrica SA un contract în valoare de 671.605,99lei fără TVA pentru furnizarea de sisteme de rezervă pentru comunicaţii. Totanul acesta, societatea a încheiat cu UM 0296 Bucureşti contracte de 2.724 delei fără TVA, 710 lei fără TVA şi 19.880 de lei fără TVA pentru furnizarea deechipamente pentru centrale telefonice.

Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrulSRI a atribuit aceleiaşi firme un contract în valoare de 962.200 de lei fărăTVA pentru furnizarea de cartele de semnalizare şi sisteme BladeCenter. UM 0269Bucureşti a mai atribuit firmei Felix Telecom două contracte, unul în valoarede 11.941 de lei fără TVA pentru furnizarea de echipamente IT, iar al doilea,în valoare de 350.000 de lei, pentru furnizarea unui sistem pentruvideoconferinţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine