2020-07-04 15:27

EXCLUSIV. Casa Capşa ''ronţăie'' din Casa Poporului. Un apropiat al lui Năstase derulează contracte cu Senatul şi Camera

 |  19:27
EXCLUSIV. Casa Capşa ''ronţăie'' din Casa Poporului. Un apropiat al lui Năstase derulează contracte cu Senatul şi Camera

Societateaunui apropiat al liderului Partidului Social Democrat Adrian Năstase estebeneficiarul unor contracte de lucrări cu Parlamentul României prin încredinţaredirectă, fără ca autoritatea contractantă să publice pe site-ul SEAP, privindachiziţiile publice, un anunţ de participare şi fără să organizeze în acestsens licitaţii deschise. Este vorba despre societatea TC Carpaţi SA, firmă aparţinândlui Marian Bucur, proprietarul localului “Casa Capşa”, care derulează, prin încheiereaunor acte adiţionale, lucrări la drumul de acces către Camera Deputaţilor.Contracte similare de lucrări sunt derulate de firma lui Bucur şi cu Camerasuperioară a Parlamentului.

Camera Deputaţilora încheiat, la data de 9 noiembrie 2010, un act adiţional la contractul de lucrăripentru reparaţii drum de acces în zona C1 a Palatului Parlamentului. Afacerea afost încredinţată direct societăţii TC Carpaţi SA, cu sediul în Bucureşti, fărăpublicarea de către autoritatea contractantă a unui anunţ de participare, pe motivcă lucrările pot fi executate numai de un anumit agent economic, din motivetehnice. Pentru acest act adiţional, firma lui Marian Bucur a încasat de laCamera Deputaţilor suma de 36.296,59 lei fără TVA.

Cu doarcâteva săptămâni înaintea parafării acestui act adiţional, Camera Deputaţilor amai încheiat cu firma TC Carpaţi SA un alt act adiţional la acelaşi contract, învaloare de 18.227,29 lei fără TVA. Afacerea a fost parafată în aceeaşi manierăcu cea din 9 noiembrie, respectiv prin atribuire directă, fără publicarea pesite-ul SEAP a unui anunţ de participare.

Şi Senatul arelucrări cu TC Carpaţi SA

CameraDeputaţilor este doar una din camerele Parlamentului care a apelat laserviciile firmei lui Marian Bucur. Astfel, la data de 2 august 2010, SenatulRomâniei a contractat servicii de lucrări de realizare cale acces şi amenajarea intrării din Corpul B3 al Palatului Parlamentului pe latura de Vest. Afacereaa fost catalogată drept servicii pentru clădiri parlamentare şi săli dereuniuni publice şi a scos din bugetul Camerei superioare a ParlamentuluiRomâniei suma de 983.465,15 lei cu TVA inclusă. Evident, contractul încheiat deSenat cu TC Carpaţi Construct SA s-a semnat fără ca, în prealabil, autoritateacontractantă să publice pe site-ul SEAP un anunţ de participare, fiind preferatăşi de această dată negocierea directă cu firma patronului de la “Casa Capşa”.

Cu douăluni înainte, respectiv la data de 5 iulie 2010, Senatul României a organizat oaltă negociere directă, fără publicarea unui anunţ de participare, pentru aachiziţiona lucrări de intervenţii de natura reparaţiilor curente cu caracterde urgenţă la construcţiile şi instalaţiile aferente corpurilor de clădiri dinincinta Parlamentului României aflate în administrarea Camerei superioare aLegislativului. La data respectivă, autoritatea contractantă a încheiat un acord-cadrucu societăţile TC Carpaţi SA şi SC Instalaţii Carpaţi, pentru care a plătitsuma de 500.000 de lei cu TVA inclusă. O parte a lucrărilor aferente sistemuluide instalaţii poate fi subcontractant, aşa cum rezultă din anunţul de atribuirepublicat pe site-ul SEAP, privind achiziţiile publice.

În 2003,firma în cauză a mai încasat 3,5 milioane de euro tot de la Parlament

SocietateaTC Carpaţi SA a debutat în forţă pe piaţa contractelor cu statul român în anul2003, când a încheiat cu Senatul României un contract în valoare de 3,54milioane de euro pentru executarea lucrărilor de construcţie a aripiiSenatului.

Potrivitpresei, patronul “Casei Capşa” şi al societăţii TC Carpaţi SA, Marian Bucur,este un prieten din copilărie al preşedintelui Consiliului Naţional al PSD,Adrian Năstase, fost prim-ministru şi actualmente membru al Camerei Deputaţilor.Cei doi au copilărit în aceeaşi localitate, respectiv în Tărtăşeşti, judeţulDâmboviţa. TC Carpaţi SA este deţinută în proporţie majoritară de cătresocietatea Construcţii Băneasa SRL şi administrată de soţia lui Marian Bucur,Daniela Bucur. Societatea Construcţii Băneasa SRL este firma care deţine “CasaCapşa” şi o are ca acţionar majoritar pe aceeaşi Daniela Bucur.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

THE SHADOW
28 Noi 2010

CEEA CE SE INTAMPLA IN JURUL ACESTEI ,CAPSA' ESTE TARE ,COMPLICAT' DE INTELES.... CA AVOCAT AM INCERCAT SA INTELEG ,MERSUL DEFINITORIU' AL ACESTOR AFACERI DAR TIND SA CRED CA NIMIC NU ESTE CURAT IN ACEST BUSINESS LA FEL CA LA TC CARPATI SI IN FINAL LA SENATUL ROMANIEI DE FAPT A FOST O LICITATIE FARA STRIGARE SI PE BAZA DE RELATII FARA GREU DE INTELES. IN AVOCATURA ,SIMTI' INTERESUL UNEI PARTI PARTICIPANTE LA UN CONTRACT CARE ESTE F MURDAR O SA VA ARAT CAT DE CURAND 2 ACTE ADITIONALE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz