2019-12-13 06:24

Exclusiv. Cum reduce statul cheltuielile cu indemnizaţia pentru mame. Ministerul Sănătăţii a cumpărat anticoncepţionale de 1,3 milioane de lei

 |  17:56
Exclusiv. Cum reduce statul cheltuielile cu indemnizaţia pentru mame. Ministerul Sănătăţii a cumpărat anticoncepţionale de 1,3 milioane de lei

În plin scandal al reducerii indemnizaţiilorde naştere, Guvernul Emil Boc investeşte sume de la buget în anticoncepţionale.Afacerea a fost parafată vineri, 30 noiembrie 2010, de către Ministerul SănătăţiiPublice. Suma alocată pentru 250.000 de blistere cu anticoncepţionale orale seridică la 1.300.000 de lei, fără TVA.

Achiziţia anticoncepţionalelor a fost iniţiatăde Ministerul Sănătăţii Publice încă de la începutul lunii septembrie, cândinstituţia condusă de Cseke Attila a publicat pe site-ul SEAP un anunţ departicipare prin care îşi arată dsisponibilitatea de a încheia un contract defurnizare de contraceptive orale care să fie livrate la sediul Companiei NaţionaleUnifarm SA, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei. Astfel, la data de 17noiembrie 2010, Ministerul Sănătăţii Publice a organizat o licitaţie publică înacest sens, la care s-au prezentat trei ofertanţi, însă contractul al fostatribuit firmei SC Sanofi Aventis România SRL.Valoarea achiziţiei se ridică la 1.612.000 de lei cu TVA inclusă.

Potrivit caietului de sarcini, cantitateatotală de contraceptive achiziţionată de către Ministerul Sănătăţii publiceconstă în 250.000 de blistere, sub formă de comprimate, drajeuri şi tablete care conţin estrogeni şiprogestrogeni în combinaţii fixe. Compoziţia cantitativă a produsului este deetinilestradiol de 0,020 – 0,035 miligrame, în asociere cu 0,150 miligrame dedesogestrel, 0,075 miligrame de gestodene sau 0,250 miligrame de norgestimat. Ocutie de contraceptive conţine minim un blister a câte 21 de comprimate,drajeuri sau tablete active horomonal cu sau fără şapte comprimate placebo, iarcantitatea totală de contraceptive achiziţionată de către Ministerul Sănătăţiipublice constă în 250.000 de blistere, sub formă de comprimate, drajeuri şi tablete care conţin estrogeni şiprogestrogeni în combinaţii fixe. Compoziţia cantitativă a produsului este deetinilestradiol de 0,020 – 0,035 miligrame, în asociere cu 0,150 miligrame dedesogestrel, 0,075 miligrame de gestodene sau 0,250 miligrame de norgestimat.Potrivit aceluiaşi caiet de sarcini, Ministerul Sănătăţii Publice a pus învedere furnizorului că trebuie să transporte contraceptivele, pe cheltuialalui, la sediul Companiei Naţionale Unifarm SA într-o singură tranşă, în termende zece zile de la semnarea contractului. Şi, ca să nu mai existe dubii cuprivire la o eventuală majorare a alocaţiilor pentru mame, condiţia esenţialăpe care trebuie să o întrunească respectivele contraceptive achiziţionate esteaceea a unui termen de valabilitate de minim doi ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray