2020-07-03 14:54

EXCLUSIV. De un an, Băsescu merge la Bruxelles doar cu TAROM

 |  16:35
EXCLUSIV. De un an, Băsescu merge la Bruxelles doar cu TAROM

De mai bine de un an, preşedintele Traian Băsescufoloseşte cursele de linie ale companiei TAROM, pentru a participa la diferiteevenimente desfăşurate la Bruxelles, în calitate de invitat. Informaţia a fostfăcută pentru ziarul „Puterea” de surse din cadrul AdministraţieiPrezidenţiale, care au adăugat că aceste vizite nu sunt considerate vizite destat oficiale, ci vizite de lucru. Băsescu ar utiliza cursele de linie, caorice om de rând, pentru că dacă ar utiliza aeronava prezidenţială, costurilear fi mult prea ridicate, au precizat sursele citate.

Astfel, şi cu prilejul ultimei viziteefectuate zilele trecute la Bruxelles, Traian Băsescu a apelat la serviciileliniei TAROM şi s-a îmbarcat la bordul aeronavei alături de alţi pasageri, dupăce, în prealabil, Administraţia Prezidenţială a achiziţionat bilete dus-întorspentru şeful statului şi trei angajaţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază carel-au însoţit în această vizită. Odată aterizat pe aeroportul din Bruxelles,paza preşedintelui României este preluată de către serviciile locale deprotecţie şi pază.

Această manieră total neprotocolară în careTraian Băsescu îţi organizează vizitele la Bruxelles este justificată deeconomia pe care Administraţia Prezidenţială o face de mai bine de un an. Nuaceeaşi economie este realizată atunci când Traian Băsescu efectuează viziteoficiale de stat, când preşedintele este însoţit de o delegaţie mai numeroasă,au precizat sursele citate.

Reamintim că Traian Băsescu s-a deplasat,zilele trecute, la Bruxelles, în calitate de invitat. Aceeaşi calitate a avut-oşi fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, care a participat la lucrările SummituluiNATO de la Bucureşti, din anul 2007. Vladimir Putin a aterizat, atunci, peAeroportul Henri Coandă, la bordul aeronavei prezidenţiale a Federaţiei Ruse,cu toate că delegaţia care l-a însoţit nu era mai numeroasă decât cea care l-a însoţit,zilele trecute, pe Traian Băsescu la Bruxelles. Cum prestanţa şi protocolul pălescîn faţa nevoii de economie la bugetul de stat, Traian Băsescu preferă să facăbine-cunoscutele băi de mulţime chiar şi pe aeroporturile internaţionale.

„AirForce One-ul” românesc, respectiv aeronava “Carpaţi”, de tip Boeing 707, cu carezboară în prezent preşedintele Traian Băsescu, a fost trasă pe dreapta. Surseavizate ne-au explicat că un zbor pe relaţia Bucureşti-Bruxelles dus-întors,costă până la 50.000 de euro. “Consumulaeronavei prezidenţiale, echipajele, însoţitorii şi alte derogări, bate la50.000 de euro. Preşedintele Traian Băsescu foloseşte zborurile de linie acompaniei TAROM pentru diverse vizite oficiale, în calitate de invitat. Şifoştii şefi de stat, Ion Iliescu sau Emil Constantinescu au folosit cursele delinie a companiei TAROM. De asemenea, preşedintele Franţei şi Canceralul Germanieizboară cu avioane de linie, respectiv Air France şi Lufthansa”, ne-au spus sursele citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. De un an, Băsescu merge la Bruxelles doar cu TAROM
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz