2020-04-07 13:43

EXCLUSIV. Portalul “eRomania2”, o afacere de partid şi de stat. Ministerul Comunicaţiilor – 10 milioane de euro pentru firma condusă de trezorierul Ivaşcu de la PDL

 |  19:29
EXCLUSIV. Portalul “eRomania2”, o afacere de partid şi de stat. Ministerul Comunicaţiilor – 10 milioane de euro pentru firma condusă de trezorierul Ivaşcu de la PDL

Firma Omnilogic, al căreidirector financiar, Ion Ivaşcu, figurează ca trezorier al Partidului DemocratLiberal, a încheiat, la sfârşitul lunii iunie, un contract cu MinisterulComunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, condus la acea dată de GabrielSandu, în valoare de 10 milioane de euro, fără TVA, pentru implementareasistemului eRomania2. Banii vor fi împrumutaţi de minister din credite deangajament pe anii 2010, 2011 şi 2012, urmând ca firma condusă de trezorierulPDL, în calitate de director financiar, să creeze un portal cu informaţiidespre toate localităţile din România.

Astfel,la data de 2 octombrie 2009, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionalea publicat pe site-ul SEAP anunţul cu numărul 87769 prin care îşi anunţă intenţiade a achiziţiona servicii în vederea implementării sistemului informatic eRomania2.Pentru aceasta, ministerul condus la acea dată de către Gabriel Sandu, proaspătremaniat la începutul lunii septembrie, a pus la bătaie suma de 41.981.957,07lei fără TVA şi a organizat o licitaţie deschisă în vederea acestui gras contract.

Potrivitcaietului de sarcini, criteriile de atribuire cerute de către autoritateacontractantă au fost: oferta financiară (cu o pondere de 51%), garanţia şiasistenţa tehnică a sistemului de soluţie software (5%), suport de aplicaţiisoftware (15%), interoperabilitatea şi flexibilitatea soluţiei propuse (10%),metodologia de organizare a proiectului (4%) şi scalabilitatea soluţiei propuse(15%). La licitaţie s-au înscris 3 ofertanţi, iar în urma analizării ofertelor,Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a atribuit, la data de23 iunie 2010, contractul către societatea Omnilogic SRL, cu sediul în oraşulOtopeni, judeţul Ilfov. Valoarea finală a contractului se ridică la un milionde euro, la care se adaugă TVA, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Potrivitanunţului de atribuire publicat pe site-ul SEAP, sub numărul 91131/14septembrie 2009, sursa de finanţare a contractului va fi asigurată din creditede angajament, după cum urmează: 4 milioane de euro, la care se adaugă TVA,pentru anul 2010; 3 milioane de euro la care se adaugă TVA, pentru anul 2011 şi3 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru anul 2012.

Alte contracte grase cu statul

CompaniaOmnilogic a mai încheiat, la data de 1 martie 2010, un contract în valoare de39,27 milioane de euro fără TVA pentru furnizarea de echipamente şi serviciicătre Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Omnilogic a fost singurulofertant.

La datade 20 octombrie 2009, Omnilogic a încheiat un contract cu UM0296 Bucureşti(Directoratul de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei), structură aparţinândServiciului Român de Informaţii, pentru furnizare de pachete Oracle Database.Valoarea contractului se ridică la 3.721.097,60 lei fără TVA. Contractul a fostnegociat doar cu Omnilogic. La data de 2 noiembrie 2009, Omnilogic a încheiatun contract de furnizare sisteme embedded cu Institutul pentru TehnologiiAvansate (tot din subordinea SRI), în valoare de 436.530 lei fără TVA. La 11august 2009, aceeaşi firmă a mai încheiat un contract, în valoare de 162.081 leifără TVA, pentru furnizarea de sisteme embedded şi PC către Institutul pentruTehnologii Avansate.

La 9octombrie 2009, Omnilogic a câştigat două loturi din contractul privind furnizareade echipamente electleiice, aplicaţii software şi echipamente de comunicaţiipentru paşapoarte către Compania Naţională Imprimeria Naţională SA. Valoareacontractului se ridică la 27,25 milioane de euro fără TVA.

La datade 26 mai 2008, Omnilogic a mai încheiat o afacere, cu Serviciul deTelecomunicaţii Speciale, în valoare de 620.628 lei fără TVA, pentru furnizareade cartele pentru echipamente ATM.

Avemconfirmarea că Ivaşcu de la Omnilogic e acelaşi cu Ivaşcu se la PDL

Directorulfinanciar al puternicei companii care activează pe piaţa IT şi comunicaţii dinRomânia este Ion Ivaşcu, numele şi fotografia sa fiind postate pe site-ulfirmei. Despre acest lucru, ziarul “Puterea” a făcut dezvăluiri în urmă cuaproximativ trei luni. Întrucât numele acestuia este identic cu cel altrezorierului PDL, am încercat, la vremea respectivă, să obţinem o confirmareatât din partea Omnilogic, cât şi din partea formaţiunii politice. În acestsens, l-am contactat telefonic chiar pe trezorierul PDL, care însă a refuzat săcomunice cu noi. Prin urmare, am apelat pe căi oficiale la Biroul de presă alPDL, care ne-a transmis prin e-mail o fotografie a trezorierului. Stupoare,fotografia este aceeaşi postată şi pe site-ul Omnilogic. Quod eratdemonstrandum.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Portalul “eRomania2”, o afacere de partid şi de stat. Ministerul Comunicaţiilor – 10 milioane de euro pentru firma condusă de trezorierul Ivaşcu de la PDL
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine