2019-10-15 20:08

EXCLUSIV. Primăria lui Oprescu a încheiat contracte de expertiză de peste 750.000 de euro. Municipalitatea evaluează pe bani grei terenurile şi imobilele pe care le administrează

 |  20:04
EXCLUSIV. Primăria lui Oprescu a încheiat contracte de expertiză de peste 750.000 de euro. Municipalitatea evaluează pe bani grei terenurile şi imobilele pe care le administrează

Trei sferturi demilion de euro aruncă instituţia condusă de Sorin Oprescu pentru expertize.Patru firme, care deja au încheiat un contract numit acord-cadru cu PrimăriaGenerală a Municipiului Bucureşti, au fost selectate în urma unei licitaţiipublice desfăşurate la începutul lunii în curs, însă întâmplarea face ca societăţileîn cauză să fie mai vechi cliente ale contractelor publice cu administraţiabucureşteană. Firmele în cauză urmează să stabilească o listă de preţuri aleobiectivelor imobiliare pentru ca municipalitatea să ştie cu cât le poate închiria,vinde sau chiar cumpăra de pe piaţă.

La data de 24 iunie2010, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a publicat pe site-ul SEAPprivind achiziţiile publice anunţul de participare cu numărul 102.695 prin careşi-a făcut cunoscută intenţia de a achiziţiona servicii de expertiză şievaluare imobiliară. În speţă, este vorba despre achiziţia de servicii deevaluare pentru imobile şi terenuri ori construţii care, porivit legii, facparte din domeniul public şi/sau privat al municipiului Bucureşti sau al statuluiromân, bunuri imobiliare aflate în administrarea Consiliului General al municipiuluiBucureşti. Achiziţia acestor servicii are următorul scop, potrivit anunţului departicipare. Anume, că municipalitatea urmează să efectueze cu aceste bunuriimobiliare schimburi, donaţii, concesionări, vânzări, cumpărări, închirieri.Pentru aceasta, autoritatea locală are nevoie să stabilească validarea deinventar pentru aceste proprietăţi imobiliare.

Potrivit caietului sesarcini care a însoţit documentaţia aferentă organizării acestei licitaţii,municipalitatea achiziţionează asfel, servicii de arhitectură, servicii deinginerie specializată şi servicii de inginerie integrată, precum şi serviciide proiectare urbanistică şi peisagistică. Pe lângă acestea, se mai achiziţioneazăşi servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, dar şi servicii detestări tehnice.

La licitaţiaorganizată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în data de 7octombrie 2010, s-au înscris şapte ofertanţi dornici să pună mâna pe aceastăafacere, însă au câştigat patru firmecontractul cu numărul 226, privind servicii de evaluatori imobiliari.Astfel, societăţile SC Metroul SA, SC Mango Consulting SRL, SC Romcontrol SA,toate din Bucureşti, dar şi SC Darian DRS SA cu sediul în judeţul Cluj, şi-auadjudecat contractul, în valoare de 2.578.482,27 lei, la care se adaugă618.835,74, reprezentând cuantumul TVA. În total, costurile acestor expertizevor scoate din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti nu mai puţinde 761.226,194 euro cu TVA inclusă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-24Parerea ta...

TEODOR
29 Oct 2010

Unde e senzationalul in aceasta stire?O licitatie,perfect legala,anuntata si nimic mai mult!Oprescu si Primaria trebuie sa stie cu exactitate ce "zestre" au,si cum o pot folosi mai bine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray