2019-10-16 20:03

EXCLUSIV. Registrul Auto Român vrea să “toace” 500.000 de euro pe servicii de curăţenie

 |  19:50
EXCLUSIV. Registrul Auto Român vrea să “toace” 500.000 de euro pe servicii de curăţenie

RegistrulAuto Român este pe cale să scoată din bugetul propriu aproximativ o jumătate demilion de euro pe care să îi cheltuiască peservicii de curăţenie în filialele judeţene ale instituţiei, dar şi la sediuldin Bucureşti. Nu este vorba despre achiziţionarea unor produse specifice saude angajarea unor femei de serviciu, ci de achiziţionarea unor serviciispecializate oferite de către o societate comercială. Valoarea totală estimatăa contractului pe care RAR urmează să-l încheie se ridică la 1,65 milioane delei fară TVA.

Afacerea se află încăîn procedură de derulare, după ce Registru Auto Român a publicat pe site-ulSEAP, privind achiziţiile publice, anunţul de participare cu numărul 113.162 din data de 21 decembrie 2010.Potrivit anunţului, Registrul Auto Românintenţionează să achiziţioneze servicii de eliminare a deşeurilor şi aapelor uzate; salubrizare şi servicii similare. Din cuprinsul caietului desarcini reiese că autoritatea contractantă intenţionează să încheie un contractîn acest sens cu o singură societate comercială de profil, având în vedere menţiuneapotrivit căreia „nu se acceptă propuneri tehnice individuale pe locaţiileantemenţionate”. Este vorba despre sediile RAR Alba, Arad, Argeş, Bacău, BihorBraşov, Brăila, Bucureşti-Griviţa, Bucureşti-Voluntari, Caraş-Severin, Călăraşi,Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi,Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui şi Vâlcea. Suprafaţatotală pentru care RAR-RA solicită prestarea serviciilor de curăţenie este de225.964 metri pătraţi, din care 15.723 metri pătraţi de corpuri administrative,20.724 metri pătraţi de hale testări şi 188.517 metri pătraţi de spaţiiexterioare. În caietul de sarcini se mai menţionează faptul că la reprezentanţele RAR unde suprafaţacorpului administrativ împreună cu suprafeţele corpurilor de verificări tehnice(hală, laboratoare etc.) depăşesc 600 de metri pătraţi, pentru prestareaserviciilor de curăţenie prestatorul va pune la dispoziţie cel puţin doi agenţide curăţenie.

Plăteşte 2 milioanede lei pentru ce o femeie de serviciu face cu 500 de lei

Preţulcu TVA pe care intenţionează să-l plătească Registrul Auto Român pentru acesteservicii se ridică la 2.037.460,8 lei, adică aproximativ o jumătate de milionde euro. Pentru aceasta, instituţia are în curs de desfăşurare o licitaţiepublică, la finalul căreia va fi aleasă firma câştigătoare. Ce trebuie să facăagentul economic pentru aceşti bani? Incredibil. Din caietul de sarcini aflămcare sunt obligaţiile prestatorului pentru curăţenia în clădirileadministrative ale RAR. Astfel, o obligaţie zilnică este golirea şi curăţareatuturor coşurilor din birouri, pe holuri, în grupurile sanitare, oficii, precumşi a scrumierelor aflate în locurile amenajate special pentru fumat. Totzilnic, trebuie să asigure colectarea şi transportarea gunoiului menajer şi agunoiului birotic la punctul de colectare (pubele, ghenă); să aerisească şi săodorizeze încăperile, să aspire praful de pe pardosele, să şteargă praful de pesuprafeţele libere, de pe mobilier, balustrade, pervazuri, tocuri şi plinte.Mai departe, tot zilnic prestatorul trebuie să lustruiască mobilierul şipervazurile, să asigure curăţenia în holurile publice, la intrările de acces(inclusiv spălat geamuri), să cureţe scările interioare şi să şteargă geamurileghişeelor de lucru cu publicul. Mai trebuie să ude plantele, iar de trei ori pezi trebuie să salubrizeze şi să dezinfecteze grupurile sanitare.

Patru sclavi pentrusediile RAR din Bucureşti

Pentru fiecare dinreprezentanţele RAR Bucureşti (Griviţa şi Voluntari), prestatorul trebuie săasigure câte patru muncitori necalificaţi. Aceştia vor efectua lucrări gospodăreşticurente de curăţenie şi întreţinere a spaţiilor şi imobilelor regiei, precum şia platformelor, drumurilor şi aleilor. Vor efectua transportul, mutarea şimontarea mobilierului din dotare la solicitarea şefului compartimentuluiAdministrativ. Vor descărca şi transporta la magazii şi birouri obiectele şimaterialele aprovizionate, ori de câte ori este nevoie, la solicitarea şefuluicompartimentului Administrativ, inclusiv operaţiunea de lestare - numai pentruRAR Voluntari (lestare = încărcare-descărcare diverse obiecte grele: sacinisip, blocuri de beton, obiecte din metal etc. în autovehicule destinatetransportului de persoane, pentru testarea de către salariaţii RAR a unorcaracteristici tehnice).

Muncitorii în cauzăvor mai transporta maculatura pentru arhivă la solicitarea şefuluicompartimentului Administrativ; vor descărca şi transporta recipienţii pentrudozatoarele aflate în incinta sediului RAR la solicitarea şefuluicompartimentului Administrativ (exemplu: bidoanele de apă aferentedozatoarelor).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-05Parerea ta...

FARMACISTUL09
21 Dec 2010

O VORBA DIN BATRINI SPUNE CA CINE ARE PREA MULT PIPER,PUNE SI IN OREZ CU LAPTE.BANII PROVIN DIN FURTUL OFICIAL PRACTICAT DE RAR PRIN DIVERSE METODE SI ANUME: 1.TARIFE NESIMTITE PRACTICATE PENTRU DIFERITE PRESTATII MONOPOLIZATE. 2.CERTIFICAREA CARBURANTILOR COMERCIALIZATI IN BENZINARII,CU TOATE CA ACESTI CARBURANTI CIND IES PE POARTA RAFINARIEI AU CERTIFICAT DE CALITATE FINAL. 3.CERTIFICAREA PIESELOR DE SCHIMB PENTRU AUTOVEHICULE[SINT CURIOS CUM SE CERTIFICA PIESELE DE SCHIMB DIN IMPORT}.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray