2020-07-02 12:32

EXCLUSIV. Sute de bilete la Bingo Metropolis aruncate

 |  19:42
EXCLUSIV. Sute de bilete la Bingo Metropolis aruncate

Mai mulţi oameni din SatuMare ne-au reclamat faptul că, din informaţiile lor, firma Metropolis, organizatoareajocului de Bingo de la Antena 1, le-au aruncat cotoarele biletelor pe margineadrumului, cele destinate urnei din platoul de filmare. Acest lucru le-a fostsesizat de mai mulţi localnici din Hareţ, judeţul Vrancea, care au găsit biletelelor. Firma organizatoare se apără şi transmite prin directorul de marketing, IonBradea, că a fost un accident rutier cu un TIR care transporta către topitoriaaflată undeva în Bacău biletele de Bingo care au participat la joc.

Iatăcâteva fragmente mai importante din memoriul adresat redacţiei noastre de osătmăreancă, în numele mai multor jucători care au reclamat incidentul. “Mănumesc Tătaru Margareta din Satu Mare. Familia mea, împreună cu un grup deprieteni, de la începutul acestui joc, obişnuim să cumpărăm topuri întregi,atât individual, cât şi în grup, atât cât ne permite bugetul. Astfel, am cumpărat mai multe topuri şi pentru jocul din 19 septembrie2010. Ca de obicei, nu am câştigat nimic. În ziua de 23 septembrie 2010, amfost contactată de o voce bărbătească care m-a întrebat dacă sunt jucătoare laBingo Metropolis. L-am întrebat de ce îl interesează, la care dânsul mi-arăspuns că deţine câteva zeci sau poate chiar peste o sută de bilete de bingope care le-a găsit în faţa clădirii unde se află. Circa 30 de bilete erauscrise pe numele Toth (…), adică fiul meu, alte 30-40 erau scrise pe numeleOnca, tot din Satu Mare, tot aşa mai multe erau scrise pe numele Schite Florin,Gombos, toate făcând parte din topuri, fiind bilete ştampilate şi mai eraucirca 30-40 pe diferite nume, toate fiind din Satu Mare. L-am rugat să-midicteze numărul de top şi de telefon, bineînţeles corespundeau cu biletelenoastre. Localitatea în care le-a găsit este în judeţul Vrancea, lângă Mărăşeşti,şi se numeşte Hareţ. M-am adresat imediat conducerii firmei, filiala Satu Mare,care mi-a spus că este vorba de răzbunarea unui fost angajat, care a fostconcediat înainte cu câteva zile, mai precis joi, în data de 16 septembrie2010, dar care având complici a reuşit să sustragă din bilete şi să le aruncepe undeva, pentru a strica imaginea firmei. L-a sunat imediat pe directorulCosma Eugen din Bistriţa, care ne-a promis că va rezolva situaţia. Mi-a cerut înmod insistent numele localităţii de unde am primit apelul şi numărul de telefonal respectivului. Domnul Cosma l-a trimis imediat pe domnul director al filialeidin Vrancea să recupereze biletele şi să afle ce s-a întâmplat de fapt,deoarece prin Vrancea nu este ruta maşinii care transporta biletele Bingo dinSatu Mare. Între timp, la sediu au sosit mai multe persoane, care au fostcontactate de persoana din Vrancea, şi erau la fel de revoltaţi ca şi mine. Înfinal, doamna directoare din Satu Mare, la înţelegere cu Bistriţa, a insistat sănu depunem noi plângere la poliţie împotriva Bingo Metropolis, ci au depus eiplângere, cum ulterior am aflat, împotriva tânărului care ne-a sunat şi care afost invinuit că ar fi şantajat conducerea Bingo Metropolis cerând o sumă marede bani contra biletelor. Menţionez că de la noi această persoană nu a cerutbani şi, după cum ne-a spus, nici de la Bingo Metropolis, dimpotrivă, este deacord şi în prezent să vină ca martor”, se arată în memoriul adresatcotidianului “Puterea”.

Şanse înjumătăţite

“După câteva zile ne-am deplasat la Bistriţa, unde un domn director, penume Cosma, a încercat să ne lămurească că de fapt aceste bilete, după ce aufost jucate, au fost trimise probabil la topitorie, iar tirul care le-atransportat a avut un accident, răsturnându-se, iar individul care ne-a sunatcumva a urmărit tirul şi până la venirea poliţiei a reuşit să sustragă o gramadăde bilete. Ni s-a arătat, totodată, un act din partea poliţiei, care justificarăsturnarea unui TIR în ziua de 21 septembrie 2010. Trist este că o ţară întreagăinvesteşte cu încredere în acest joc, riscurile jocului se cunosc, una e săjoci şi să nu câştigi, şi alta e să plăteşti şi să nu ai şansa de a juca,deoarece topurile, adică banii noştri, sunt aruncaţi la margine de drum. Dupăcele constatate, dorim să chemăm în instanţă Bingo Metropolis şi să atragematenţia tuturor românilor, mai ales acelora care joacă topuri, că se facaranjamente şi nu toate biletele ajung în urne”, încheie relatarea cititoarea noastră.

S-a răsturnat un TIR

Directorulde marketing al firmei Metropolis, Ion Bradeane-a declarat că „după emisiune, biletele care au fost jucate au fostpuse în saci şi trimise la topitorie, undeva în judeţul Bacău. Camionul care aplecat de la Bucureşti a avut un accident şi s-a răsturnat, iar baloţii s-auîmprăştiat pe câmp. Nu avem nici un interes să aruncăm biletele, fiindcă noichiar dăm premiile. Legat de întâmplările de la Brăila şi Constanţa, vă potspune că anul trecut am avut o problemă cu un fost angajat de la Galaţi. Desprepovestea de care spuneţi de acum două săptămâni, nu ştiu nimic.”

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţiiInspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea nu ne-au putut confirma dacă aavut sau nu loc un eveniment rutier pe raza localităţii Hareţ în perioada 20-23septembrie 2010.

Bilete împrăştiate în toată localitatea Hareţ

Tânărul care a găsit biletele povesteşte că în ziua de23 septembrie se ducea la muncă în localitatea Hareţ, judeţul Vrancea. Era ora7.45. A văzut la un moment dat, pe jos, un maldăr de bilete de Bingo. Majoritateadin Satu Mare şi câteva din Prahova. A luat câteva. În aceeaşi zi, a aflat dela alţi localnici din Hareţ că şi ei au găsit bilete de Bingo împrăştiate prinlocalitate. Atunci a luat decizia să îi sune pe cei care aveau trecute pebilete numele şi numărul de telefon. Ulterior, au venit doi bărbaţi de laagenţia din Vrancea care au adunat biletele de la localnici filmând totul. “Nuam urmărit nici un TIR şi nici eu, dar nici localnicii din Hareţ nu au auzitsau văzut un TIR răsturnat. Este o comunitate mică. Se ştie şi se află totfoarte repede. Chiar dacă s-ar fi răsturnat un TIR în afara localitaţii, cum auajuns biletele în localitate şi adunate şi mai toate din Satu Mare?”, încheierelatarea tânărul care a găsit biletele.

Aceleaşilucruri ne-au fost semnalate şi de alţi citititori din Constanţa şi Brăila. Eiau găsit, în urmă cu două, respectiv trei săptămâni, bilete de Bingo Metropolisaruncate fie pe digul care leagă oraşul Brăila de Galaţi, fie în zonaperiferică a oraşului Constanţa.

Totalul veniturilor declarate este mai mic decât suma din cont

Firma care organizează Superbingo Metropolis estesocietatea Phoenix Games SRL Bistriţa. Ea a fostînfiinţată în anul 2000 de către Petru Rus şi Radu Chifa, care deţine fiecarecâte 50% din acţiuni, iar administrator este Vasile-Eugen Cosma. Conformdatelor publicate pe site-ul ANAF în 2009, Phoenix Games a raportat pierderi de1,6 milioane de lei, de 2,4 ori mai mari decât în 2008, la o cifră de afaceride 29,6 milioane de lei. Mai mult, datoriile totale ale societăţii bistriţenela 31 decembrie 2009 erau de 69,6 milioane de lei, de peste 20 ori mai mari faţăde 31 decembrie 2008. Aceste datorii au fost raportate în condiţiile în care,la aceeaşi dată, firma avea în cont 33,6 milioane de lei.

La 31 decembrie 2008, firma Phoenix Games avea în cont(Casa şi conturi) suma de 183.136 de lei. Deşi în 2009 a înregistrat cheltuielimai mari decât veniturile, bilanţul la 31 decembrie 2009 menţionează suma de33.644.043 de lei la categoria (Casa şi conturi), adică un plus de 33,46milioane de lei în cont.

Dacă presupunem că firma nu a plătit nimic în 2009 şitoate cheltuielile din bilanţ au ajuns la capitolul “datorii”, totalulveniturilor declarate este mai mic decât suma aparută încont.

Cei doi acţionari de la Phoenix Games mai suntparteneri de afaceri în următoarele 11 firme: Metropolis Grup SRL, Phoenix SRL,Metropolis G&C Europa SRL, Phoenix Construct SRL, Phoenix Exchange SRL,Metropolis Bets SRL, Metropolis SRL, Met&Met SRL, Vision Gambling SRL, CasinoPrestige SRL şi Valoro Aridor SRL.

La începutul acestui an, cei doi şi-au mai făcut câteo firmă: Radu Chifa - Monte Calm Imob SRL, iar Petru Rus - Riviera RezidenceSRL.

Firma Monte Calm Imob SRL este cea care se ocupă dedemolarea fostului combinat de prelucrare a lemnului Bistriţa Năsăud pe loculcăruia va ridica o clădire rezidenţială, conform autorizaţiei 950/08.06.10.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Sute de bilete la Bingo Metropolis aruncate
zoom
EXCLUSIV. Sute de bilete la Bingo Metropolis aruncate
zoom
Parerea ta...

LORENA20
10 Noi 2010

Domnul Cosma are dreptate ce interes ar avea sa arunce bilete,daca verificati listele de premi veti vedea ca sunt tot timpul castigatori in fiecare judet,daca biletele nu ar fi ajuns cum mai ieseau castigatori?ziaristi sa isi vada de treaba lor si cei care vor sa faca rau acestei firme ptr ca acest joc de noroc a ajutat foarte multi oameni care aveau o situatie critica,sa nu uitam aceste lucruri.........
MONI
10 Noi 2010

o adaugare la ceea ce lorena20. Bingo Metropolis are tot interesul sa dispara topurile pentru a nu sedubla castigurile respective, dar daca totusi nu sunt ei cei vinovati au datoria sa-l gaseasca pe acesta dat fiind faptul ca tot banii oamenilor sunt aruncati pe sosele si sansa lor de a participa la jocuri.
LAURENTIU_GRG
10 Noi 2010

ce naivi ,pai daca jucati nu obligatoriu trebuie sa si cistigati, vezi LOTO ,daca va aduceti aminte inainte de acest joc familia Voiculescu a facut o chermeza unde si-a invitat RUDELE la BUCURESTI ,oare doar aia cistiga la bingo ala televizat?
LORENA20
10 Noi 2010

ptr moni biletele se trimit sambata seara si nu cred ce ei mai au timp sa mai caute prin miile de bilete care sunt trimise toti cei care eu top si vam zis nu uitati la cati oameni au dat ei bani
GIGI
13 Aug 2015

chear credeti nu tot ce zbora se mananca
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz