2020-04-10 02:01

EXCLUSIV.Câți bani a „tocat” Ministerul de Interne, în 2018, pentru transferul sportivilor străini la Dinamo București

 |  11:50
EXCLUSIV.Câți bani a „tocat” Ministerul de Interne, în 2018, pentru transferul sportivilor străini la Dinamo București

Ministerul Afacerilor Interne, condus acum de către Carmen Dan, a alocat anul trecut circa 8 milioane de euro pentru finanțarea celor 22 de secții sportive, plus Centrul Sportiv Brașov, de la Clubul Sportiv (CS) Dinamo București.

Dar, potrvit informațiilor furnizate către PUTEREA de președintele CS Dinamo, George Cosac, clubul Ministerului de Interne a cheltuit, în 2018, nici mai mult, nici mai puțin, de 63.650 de euro, atenție, ca taxe de transfer către federațiile sportive naționale pentru legitimarea a 35 de sportivi străini, la doar cinci secții de jocuri sportive de la CS Dinamo.

  

30.000 de euro pentru legitimarea a 5 handbaliști străini

Cei mai mulți bani au fost cheltuiți de CS Dinamo ca taxe de transfer de către echipa de handbal masculin, care, pentru legitimare a cinci handbaliști străini, a plătit către Federația Română de Handbal (FRH) suma de 30.000 de euro, adică, în medie, 6.000 de euro de jucător. Pentru echipa de baschet masculin, CS Dinamo a decartat la Federația Română de Baschet ca taxe de transfer suma de 13.500 de euro pentru legitimarea a șapte baschetbaliști străini, ceea ce înseamnă, în medie, 1.500 de euro pentru fiecare jucător. Pe locul trei în acest top se află  echipele de volei, cu suma de 13.200 de euro pentru legitimarea a 11 sportivi străini, opt băieți și trei fețe, adică, în medie, 1.200 de euro pentru fiecare voleibalist străin legitimat la Dinamo. De asemenea, clubul susținut de Ministerul Afacerilor Interne, a plătit anul trecut către Federația Română de Rugby suma de 7.000 de euro pentru legitimarea a sapte sportivi străini, ceea ce înseamnă o medie de 1.000 de euro de sportiv. 

Totodată, CS Dinamo a plătit către Federația  Română de Polo suma de 450 de euro pentru legitimarea a trei poloiste străine, adică doar 150 de euro de sportiv. Trebuie precizat că fiecare federație sportivă are o grilă de legitimarea a sportivilor străini, iar cuantumul taxei de legitimare crește exponential cu numărul de sportivi străini legitimati. Practic, cu cât legitimezi mai mulți sportivi străini cu atât plătești mai mult. Elocvent în acest sens este cazul echipei de handbal, unde media menționată mai sus, adică de 6.000 de euro/jucător, este cu mult depășită întrucât Dinamo are numai acum legitimati vreo nouă handbaliști străini, dar anul trecut au mai plecat câțiva, ceea ce înseamnă că la FRH s-a plătit pentru ultimii handbaliști străini legitimati mai mult de 6.000 de euro.

CS Dinamo București a avut, anul trecut, alocat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) un buget de de 36.916.000 de lei, adică în jur de 8.200.000 de euro, din care 7.055.000 de lei venituri proprii, iar circa 1.200.000 de euro au mers către echipa de handbal masculin. Oare cât este de legal ca din bani publici să se plătească către o structură privată ca federaţiile sportive pentru legitimarea de spotivi străini? Cert este că cel mai mult are de suferit sportul românesc, adică echipele naţionale, pentru simplul fapt că sportivii români, în special cei tineri, nu prea mai au unde să joace că numărul sportivilor străni este foarte mare. Dar, în schimb, câştigă destul de bine impresarii şi cei care sunt de acord cu legitimarea sportivilor străini, că deh nimeni nu munceşte pe gratis!  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

CRIBO
16 Mai 2019

De mentionat ca sectia de handbal este platita din bani privati, iar echipa chiar a avut performante, participand in grupele ligii campionilor.
DOCTOR
16 Mai 2019

DOCTORII IAU BAGAT SILICOANE TOCATE FELI , N FESE LA CUR . SA O PLACA TERENTE . HA , HA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine