2020-08-14 17:49

EXCLUSIV. Handbalul bucureștean a trecut pe persoană fizică, la un fost polițist vâlcean

 |  14:25
EXCLUSIV. Handbalul bucureștean a trecut pe persoană fizică, la un fost polițist vâlcean

Clubul Sportiv Municipal (CSM) București este la ora actuală “stat în stat” și sac fără fund, pentru că, deocamdată, nimeni nu dă socoteală pentru risipirea ”fără numar” a banilor bucureștenilor.

Recent, directorul CSM București, Gabriela Szabo,a făcut o mutare surprinzătoare și controversată, cu implicații și urmări de nebănuit pentru handbalul bucureștean. Ea l-a numit În fruntea compartimentului „Handbal” pe Andrei Nicolae Luca, mai cunoscut ca soțul fostei mari jucătoare Steluța Lazăr-Luca. Practic, prin această mutare, e ca și cum ai pune lupul paznic la oi, pentru că Nicolae Luca are un CV de cascadorii râsului,  bine „împănat” cu secvențe de cameleonism, fățărnicie, fitilism și lucrături pe la spate.  

 

“Performațele”groparului de la Oltchim, reevaluat la CSM București: 5 antrenori și 14 jucătoare străine, în 2 ani

 

Andrei Nicolae Luca a aterizat la CSM București, în 2015, ca team manager al echipei feminine de handbal, adus de mână de către excentricul fost director al clubului, impus de PNL, Constantin Căliman, chiar în sezonul când echipa feminină câștiga Ligă Campionilor Europeni. Imediat după acea performanță unică, Luca începe să-și facă simțită prezența în viața clubului, așa cum proceda la HCM Oltchim Rm Vâlcea, adică să schimbe antrenorii și jucătoarele precum șosetele, ceea ce înseamnă bani peste bani, pentru transferuri și comisioane pe măsură. S-au cheltuit bani fără număr că, deh, nu dădea de la el! Dar, în același timp a început să-și etaleze “calitățile” speciale șlefuite și perfecționate la Vâlcea, adică să se gudure pe lângă șefi și să bage fitile în vestiarul fetelor și la conducere. Astfel, el a reușit „performanța” ca, în doi ani, echipa de handbal feminin CSM București să schimbe cinci antrenori - Jakob Vestergaard, Aurelian Roșca, Per Johansson, Helle Thomsen, din nou Per Johanson, iar acum se caută un nou antrenor. S-au plătit sume enorme de bani pentru contractele antrenorilor străini, dar n-a interesat pe nimeni din Primăria Capitalei, și nici conducerea CSM București nu vrea să dea publicității aceste sume. În schimb, Luca a avut grijă ca în fiecare an să transfere 4-5 jucătoare străine și, în același timp, să renunțe la cam același număr de străine. Fapt pentru care, în ultimi doi ani ani, la CSM București au ajuns, nici mai mult nici mai puțin, de 14 jucătoare străine - opt până anul acesta - Saurina, Niombla, Frafjord, Jacobsen, Hacman, Jorgensen, Kurtovic, Lobach, Mehmetovic și Bohme, plus cele patru transferate din această vară de la Vardar Skopje- Andrea Lekic, Jovanka Radičević, Dragana Cvijić și Barbara Lazovic. La aceste jucătoare străine se mai adaugă și o serie de jucătoare de top din echipa României - Paula Ungureanu, Cristina Neagu și Aneta Udriștoiu. Numai în 2017, CSM București a plătit pentru transferul jucătoarelor străine către Federația Română de Handbal suma de 34.000 de euro. Toate aceste “performanțe” poartă un singur nume: Andrei Nicolae Luca.

 

 

În 2010 le-a dat flit bucureștenilor, iar acum este vătaful handbalului din Capitală

 

Trebuie subliniat, spre știința directorul CSM București, Gabriela Szabo, că Andrei Nicolae Luca este cel care se afla în fruntea clubului Oltchim Rm Vâlcea când acesta s-a desființat. Tot Andrei Luca este cel care a refuzat să dea bucureștenilor vreun bilet la finala Ligii Campionilor la handbal feminin care a avut loc în vara lui 2010 în Sala Polivalentă din Capitală. În schimb, în 2012, Andrei Luca îi mulțumea primarului arestat Sorin Oprescu pentru spijinul financiar de 200.000 de euro acordat Oltchimului, din banii bucureștenilor.

 

A fost dat afară din Poliție pentru că n-a avut grijă de un câine 

 

Puțină lume știe cum a ajuns Andrei Luca în lumea handbalului românesc. El a ajuns prin căsătoria cu Steluța Lazăr, după ce a fost dat afară din poliție pe ușa din dos. Cu ani în urmă, Andrei Luca era subofițer de poliție în Râmnicu Vâlcea și patrula prin oraș împreună cu un câine polițist. Într-una din zilele când patrula, a intrat într-un bar din oraș, legând câinele de un gard. Câinele a scăpat de unde a fost legat și, fiind dresat, s-a dus glonț la ușa comandantului poliției. Atunci, comandantul l-a întrebat pe Luca și pe cel care era cu el, unde este câinele. Cei doi subofițeri au început să dea din colț în colț, și, la ceva timp, au fost scoși din Poliție. După ce a fost dat afară, ca urmare a intervenției soției sale la directorul Oltchim - Constantin Roibu, Andrei Luca a ajuns un băgător de seamă la echipa de handbal, cărându-i geanta președintelui de atunci al clubului - Ioan Gavrilescu. 

 

Mare caracter: îi “sapă” pe cei care-l ajută și minte cum respiră

 

În aceea perioadă, Andrei Luca s-a remarcat prin două “performanțe” care au demonstrat caracterul fostului „tablagiu”. Directorul general al Oltchim de la aceea vremea, Constantin Roibu, l-a dat afară pe Luca pentru unele aranjamente la nivelul echipei de handbal. Însă, fostul antrenor al Oltchimului de la acea vreme și al echipei naționale, Radu Voina, l-a rugat pe Constantin Roibu să nu-l dea afară pe Luca. Ca urmare a intervenției lui Radu Voina, Luca a fost iertat de Robu și reprimit la echipă. Peste un an de zile, Andrei Luca l-a “săpat” pe Radu Voina cu Petre Berbecaru, până l-a dat afară Roibu de la Oltchim. Mare manager! Mare caracter! Tot în aceea perioadă, Constantin Roibu și Radu Voina au dorit să o transfere la Oltchim pe Andrea Lekici de la Krim Ljubljana, dar transferul a picat din cauza lui Andrei Luca. De ce? Pentru că Luca i-a spus directorul general Robu că Andrea Lekici cere foarte mult, adică circa 10.000 de euro pe lună. Dar Luca l-a mințit atunci pe Constantin Roibu și minciuna a fost demascată ulterior la Campionatul European din 2010 din Danemarca de către Andrea Lekici. Atunci, ea i-a spus clar lui Radu Voina și unor oficiali ai Federație Române de Handbal, că și-a dorit foarte mult să vină la Oltchim, cerând încă 500 de euro în plus față de cei 5.000 de euro cât primea la acea dată de la Krim Ljubljana. Deci nici vorbă de 10.000 de euro pe lună, cât îl anunțase Luca pe Constantin Roibu. De fapt, managerul Roibu a fost mințit de Luca pentru simplul fapt că, prin venirea Andreei Lekici, își pierdea locul în echipa Oltchim Steluța Luca, nimeni alta decât soția lui Andrei Luca. Acum, Luca transferat-o la CSM București pe Andrea Lekici, dar pentru o remunerație cel puțin triplă față de cea pe care o avea la Krim, că, deh, sunt banii bucureștenilor.  

 

 Cine împarte, parte-și face!

 

Între timp cel care l-a adus la CSM București, Constantin Căliman, a plecat, iar Andrei Luca a început să prindă aripi și chiar a vrut să ajungă șeful clubului, atunci când primar general interimar era uneperistul Dan Marin Ștefănel. Atunci a avut ghinion, dar n-a renunțat la obiceiul mai vechi de a se gudura pe lângă șefi, iar de când la șefia CSM București a ajuns Gabriela Szabo, lingușeala acestuia a atins cote maxime. Oriunde merge Szabo, Luca este nelipsit, și îi duce acesteia geanta și plasa cu mâncare. Pentru servilismul afișat față de Gabriela Szabo, Luca  fost recompensat cu postul de șef al compartimentului “Handbal” de la CSM București, adică vătaf peste toate echipele de handbal seniori, junior și copii, ale clubului bucureștean. O dovadă că  Luca face tot ce vrea la CSM București de când clubul este condus de Gabriela Szabo a apărut înainte de Final Four-ul de la Budapesta. Atunci, toate jucătoarele străine din lotul CSM București, plus Cristina Neagu, au primit  o  mașină de lux pentru deplasările zilnice, dar nu și celelalte jucătoare românce din echipă, adică Paula Ungureanu - căpitanul echipei, Iulia Curea, Aneta Udriștoiu și Bianca Bazaliu. În schimb, o altă limuzină de lux a fost adjudecată  de catre… Andrei Luca. 

 

 Avertisment pentru Gabriela Szabo

 

Trebuie precizat că CSM București a fost înființat prin Hotărarea Consiliului General al Municipiului București nr. 153/19.06.2007 ”ca să facă copiii dintre blocuri mișcare și sport”. Acum, CSM București are 16 secții sportive unde sunt legitimați o mulțime de sportivi străini, iar bugetul pentru 2018 este de 15.000.000 de euro, adică  cât CSA Steaua și CS Dinamo la un loc. În schimb, de când Gabriela Szabo este directorul clubului au dispărut de pe site-ul CSM București toate informațiile despre secțiile sportive, nu mai este menționat cine conduce clubul, deși are și Consiliul de Administrație, dar nici cele 16 secții sportive. Adică, secretizare de informații publice pe site-ul unui club sportive, finanțat din banii bucureștenilor, care participă la competiții interne și internaționale. De ce? Pentru că putem! Și Andrei Luca a putut să încaseze mulți bani de la clubul Primăriei Capitalei. Dar poate, într-o zi, și nu va trece mult timp, Gabriela Szabo va afla că a fost “lucrată” tocmai de favoritul ei Andrei Luca, că, deh, se pricepe foarte bine la așa ceva. Doar de acest tratament a avut parte și fostul șef al clubului, Bogdan Vasiliu!  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-18Parerea ta...

ANONIM
20 Iun 2018

Romania este tara bananiera din lumea a treia ...........ESTE BRABUSITA IREVERSIBIL.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz