2020-07-03 20:06

EXCLUSIV.Omul lui Udrea şi Ridzi, cel care a distrus DTSMB, a ajuns în conducerea Ministerului Fondurilor Europene

 |  15:58
EXCLUSIV.Omul lui Udrea şi Ridzi, cel care a distrus DTSMB, a ajuns în conducerea Ministerului Fondurilor Europene

La începutul acestei luni, ministrul „Adeverinţă” al Tineretului şi Sportului, Bogdan Constantin Matei, a regizat o şmecherie ieftină prin care a muşamalizat „jaful” făcut timp de zece ani la Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București (DTSMB) de către controversatul director Ştefan- Cristian Săndulache (FOTO).

Deşi Curtea de Conturi a României este în control la DTSMB, Săndulache a fost mutat de ministrul Bogdan Matei, pe data de 9 august 2019, la Direcția Generală Politici, Strategii și Activități în Domeniul Tineretului din cadrul MTS. Numai că, după doar câteva zile, acesta se transferă la Direcţia Resurse Umane de la Ministerul Fondurilor Europene (MFE), condus de Roxana Mînzatu, - deşi el este profesor de sport -, urmând să fie înscăunat chiar secretar general adjunct al acestui minister.

 

MTS a muşamalizat „performanţele” lui Săndulache

PUTEREA a semnalat, de mai multe ori, că de aproape 10 ani, Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București (DTSMB) a devenit SRL-ul controversatului director Ștefan- Cristian Săndulache impus pe acest post de PDL și garantat de Monica Iacob Ridzi și Elena Udrea.

Mutarea lui Ștefan Săndulache, de la DTSMB la MTS şi apoi la Ministerul Fondurilor Europene (MFE), este oarecum surprinzătoare, dacă ținem cont că, în această perioadă, o echipă de la Curtea de Conturi a României scanează activitatea și actele acestei direcții.

Ca atare, el va trebui să dea o serie de explicații despre cum a dat afară funcționarii publici și a angajat și detașat oameni fără respectarea prevederilor legale, ajungându-se ca DTSMB să mai aibă doar trei-patru funcționari publici, deși numărul acestora ar trebui să fie 21, adică sunt mai multe persoane detaşate de la diverse firme decât funcţionari publici. De asemenea, de-a lungul celor zece ani cât a păstorit direcţia, el a achiziţionat bunuri inutile şi a angajat investiţii fără să aibă buget pentru aşa ceva. Una dintre „performanţele” lui Ştefan Săndulache la DTSMB a constat în introducerea unui sistem video de supraveghere în toate birourile sediului de pe Bulevardul Magheru, dar şi a unor microfoane pentru ascultarea angajaţilor în câteva birouri. Toată afacerea a constat, la acea vreme, circa 13.000 de lei, deși direcţia nu avea prevăzut în buget bani pentru asemenea investiţie, montarea lor fiind ilegală. Totodată, Ştefan Săndulache a vrut să facă investiţii de câteva zeci de mii de lei la baza sportivă Olteniţa, dar aceasta este închiriată la o societate privată. În plus, el a refuzat permanent ca DTSMB să se mute într-un sediu al Ministerului Tineretului si Sportului, unde nu trebuia să plătească chirie. În schimb, DTSMB a plătit lunar o chirie de circa 8.000 de lei la RAAPPS, pentru sediul de circa 400 mp aflat în central Capitalei, acolo unde a funcţionat OTV-ul lui Dan Diaconescu.

În urmă cu doi ani, DTSMB, condusă de catre controversatul Săndulache, a anunţat că îşi suspendă parţial activitatea din cauza imposibilităţii de a angaja personal pe posturile vacante, salariile fiind foarte mici, între 1.200 şi 2.000 de lei, dar şi că nu va mai finanţa activităţile sportive şi pentru tineret. Nu trebuie omis faptul că, în anii trecuti, directorul Ştefan Săndulache a împărţit cu generozitate echipamente sportive, de la o firmă al carui reprezentant era angajatul direcției, către mai mulţi lideri PDL, reconvertiţi la PMP sau la alte partide, cum ar fi Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi sau Cristian Petrescu.

Dar, mult mai grav este faptul că o parte din patrimoniul direcției s-a evaporat. Mai concret, Curtea de Conturi a României va trebui să lămurească ce s-a întâmplat cu cele două locații de tabără de la Pusnicu, cu baza sportivă Oltenița, dar și cum s-a ajuns că tabăra de la Cernica să aibă valoare de inventar zero. De asemenea, auditorii de conturi poate vor avea curiozitatea să constate că Direcția condusă de Săndulache a achiziționat o serie de bunuri și servicii inutile, că s-au demarat investiții fără să existe buget, dar și cum s-a încredințat controlul preventiv al Direcției unei persoane detașate. Practic, protejatul lui Ridzi și Udrea este promovat la Ministerul Tineretului şi Sportului şi apoi la Ministerul Fondurilor Europene, după ce a distrus cea mai mare direcție de tineret și sport a MTS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-18Parerea ta...

STELICA
18 Aug 2019

MASONERIA. SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL, HOTIA SI PROSTIA AU DISTRUS SI INGROPAT ROMANIA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz