2019-11-17 18:07

EXCLUSIV.Tăriceanu a blocat o decizie definitivă și irevocabilă a ÎCCJ, de dragul unui senator PSD de Giurgiu

 |  18:39
EXCLUSIV.Tăriceanu a blocat o decizie definitivă și irevocabilă a ÎCCJ, de dragul unui senator PSD de Giurgiu

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat recent că președintele Klaus Iohannis va respecta decizia CCR și o va revoca pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA.

"Eu nu cred că (șeful statului - n.red.) nu va semna demiterea, președintele nu are cum să nu respecte decizia CCR, cred că nu are alternativă. Eu cred că poate a avut anumite considerente pentru care nu a vrut să facă gestul acesta mai devreme, dar acum nu are alternative”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu. Practic, șeful Senatului spune că legea trebuie respectată chiar și de șeful statului. Dar, ceea ce se știe mai puțin este faptul că de aproape un an și jumătate, Călin Popescu Tăriceanu refuză să pună în aplicare Decizia nr. 949/04.03.2015, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care „s-a constatat, definitiv și irevocabil, starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Marciu Ovidiu Cristian Dan, în prezent, senator în Parlamentul Romaniei”. 

 

Senatorul Cristian Marciu declarat incompatibil „definitiv și irevocabil” de ÎCCJ 

 

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis, pe 6 martie 2017, o solicitare președintelui Senatului prin care cere vacantarea locului de senator ocupat de social-democratul Ovidiu Cristian-Dan Marciu, declarat incompatibil, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), care datează din martie 2015. Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru că a derulat prin firmele sale afaceri cu Consiliul Județean Giurgiu, în perioada 2008-2012, când deținea funcția de consilier județean. "Având în vedere prevederile legale incidente, vă rugăm să luați act de situația de încetare a mandatului și să supuneți votului plenului camerei adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de senator al domnului Marciu Ovidiu Cristian Dan, ca urmare a faptului că Raportul de evaluare nr. 30367/G/II/15.06.2012 a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 949/04.03.2015", se arată în solicitarea transmisă de ANI.  Practic, Tăriceanu a luat oficial la cunostiință de această speță la 6 martie 2017, dar a tergiversat punerea în aplicarea a decizia ÎCCJ, pasând responsabilitate către Biroul Permanent al Senatului și Comisia juridică condusă de fostul ministru al Justiției din cabinetul Ponta, Robert Cazanciuc.

„Vă precizăm că Biroul Permanent al Senatului, în ședința din 6 martie 2017, a hotărât trimiterea scrisorii Agenției Naționale de Integritate pentru un punct de vedere la Comisia juridică, de numiri, disciplină,imunități și validări. Prin intermediul acestui Raport de evaluare, ramas definitiv prin decizia Înaltei de Casație de Justiție nr.949/2015 s-a reținut încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către domnului Ovidiu Cristian Dan Marciu, fost consilier județean- vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, în prezent senator, și se solicită încetarea mandatului”, se menționează în răspunsul din 12 februarie 2018 către PUTEREA al șefului Senatului.

Mai mult, Tăriceanu recunoaște că știe destul de bine cazul Marciu. „În vederea elaborării unui punct de vedere, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a dezbătut, începând cu 4 aprilie 2017, în mai multe ședințe succesive, scrisoarea Agenției Naționale de Integritate prin care transmite Raportul de evaluare, prin care s-a reținut încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către domnul Ovidiu Dan Cristian Marciu, rămas definitiv prin decizia Înaltei de Casație de Justiție nr. 949/2015”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu în răspunsul către PUTEREA. Însă, a pasat responsabilitate transmițându-ne că „alte informații privind această speță puteți obține adresându-vă direct Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări”. 

 

Tăriceanu, flituit de Cazanciuc  

 

De la răspunsul din 12 februarie 2018 al șefului Senatului, PUTEREA a făcut două solicitări către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, condusă de către senatorul PSD Robert Cazanciuc, dar nu s-a primit niciun răspuns deși au trecut patru luni. În schimb, Marciu Ovidiu Cristian Dan este în continuare senator PSD de Giurgiu, cu toate că a fost declarat incompatibil de către ÎCCJ prin sentință definitivă și irevocabilă. Însă, pentru nepunerea în aplicare a decizie ÎCCJ de către șeful Senatului, o vină destul de mare are și ANI. De ce? Pentru că la articolul 88, alineatul 1, punctul c, al Regulamentului de organizare și funcționare al Agenției Naționale de Integritate, se menționează foarte clar cum se soluționează un asemenea caz precum cel al senatorului Cristian Marciu. “Compartimentul contencios este structura de specialitate care asigură reprezentarea Agenției Naționale de Integritate, apără drepturile și interesele legitime ale acesteia în raporturile cu autoritătile publice, respectiv cu alte persoane fizice sau juridice” și “transmite spre executare Direcției economice hotărarile judecătorești definitive și/sau irevocabile privind obligațiile stabilite în sarcina Agenției, în dosarele având ca obiect acțiuni promovate de personalul Agenției, și asigură executarea hotărârilor judecătorești irevocabile câștigate de Agenție”.

Deci, este foarte clar: deși ANI trebuie să asigure “executarea hotărârilor judecătorești irevocabile câștigate de Agenție”, în cazul Marciu nu a făcut-o. De ce oare?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-14Parerea ta...

LEVST.
14 Iun 2018

acum unde este babetul ala had, care vrea ca si presedintele statului sa se supuna deciziei grupului ei de mafioti, de ce nu a cerut masuri in acest caz, care dateaza de peste un an? De ce?, pentru ca babetul imputitit este o banditoaica rar intalnita in societatea romaneasca, a tuturor timpurilor...
LEVST.
14 Iun 2018

ce sa mai zici de acest jeg, taratzeanu, macar el este prins in cleste, lupta de o parte a baricadei fatis, insa aceasta grupare de mafioti, aceasta inalta cur te, parte din ea( baba cotoroantza-sefa, valetu-lacheu dormean, monica cu picioarele butoaie,ec.) fac pe "neutrii" si marii judecatori, dar sunt doar nistre sandramale vicioase sau psihopate, care turbeaza la gandul ca si dragnea( si ei) vor pierde privilegiile, TOTAL nemeritate...( practic obtinute cu japca, fraudulent)...
LEVST.
14 Iun 2018

iata o ocazie spectaculoasa, pentru malai-mare, sa porneasca o campanie( dupa reguli) impotriva acestei curti plina de jeguri si sa demita pe cativa dintre ei...Da' credeti ca bovina de Sibiu este mai breaza si va misca ceva? Nici vorba, el asteapta sa plece in vacanta de vara, apoi sa vina craciunul sa se infunde cu slanina proaspata, mai improspateaza stratul d e pe el insusi... Gunoaie ale umanitatii, criminali cu substrat si baza, fie de animale inferioare de prada, fie psihopati, asta sunt toti acestia si nu numai ei, dar mai toata intreaga conducere a tarii...
TRADATORI DE TARA
21 Iun 2018

ETERIST GREC TRADATOR , FURACIOS
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray