2020-03-28 18:01

EXCLUSIV. Un nou „caz Dragnea” de angajare fictivă, dar la Ministerul de Interne

 |  10:43
EXCLUSIV. Un nou „caz Dragnea” de angajare fictivă, dar la Ministerul de Interne

La ora actuală, Ministerul Afacerilor Interne, condus de către Marcel Vela, se confruntă cu un caz de angajare fictive, așa cum s-a întâmplat în dosarul angajărilor fictive de la CJ Teleorman, în urma cărora Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Este vorba despre președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai-Claudiu Covaliu, care, din 2017 și până în prezent, este remunerat ca ofițer MAI, figurând pe statele de plată ale CS Dinamo București drept „comisar de poliție”. Dar, în realitate, Mihai Covaliu nu mai prestează nicio activitate pentru CS Dinamo, fiind ales, din noiembrie 2016, președinte al COSR, un ONG fără nicio legătură cu CS Dinamo sau cu Mnisterul Afacerilor Interne. 

Covaliu, plătit de Ministerul de Interne, prestează pentru COSR

 

În declarația de avere aferentă anului 2017 și postată pe site-ul CS Dinamo București, Mihai Covaliu a menționat că a încasat ca salariu suma de 46.330 de lei, adică 3.860 de lei pe lună, Dar, în declarația de avere din 2019, aferentă anului fiscal 2018, el și-a secretizat venitul ca salariu, ca și ceilalți din angajați din MAI. Dacă facem un calcul simplu și mergem numai pe suma încasată ca salariu în 2017, reiese că Mihai Covaliu a încasat de la MAI în ultimii trei ani, ca salariu, circa 138.990 de lei, deși el și-a desfășurat activitatea la COSR și nicidecum la CS Dinamo sau MAI. Este un caz de angajare fictivă practice identic cu cel din dosarul lui Liviu Dragnea.

   

Dragnea, 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive

Pe 27 mai 2019, fostul lider PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul anagajarilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Practic, Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Direcției nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii. „Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care, dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!", au susținut procurorii DNA în dosarul în care liderul PSD a fost condamnat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30Parerea ta...

LULUTA
31 Ian 2020

SUNT MULTI CA EL......atat la M.A.I. cat si la S.R.I. , S.P.P. , S.I.E. si M.A.E. (este un mod de operare dupa 1989) doar baga cardu si scot banii nu putini.....A SE VERIFICA FIICA militianului BERECHET NICOLAE....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine