2020-08-03 16:00

EXPLOZIV. Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu

 |  21:01
EXPLOZIV. Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu

Mihai Pâlşu

Vreme de foarte multe zile după ce a părăsit Garajul şi s-a lepădat de tricoul albastru, Traian Băsescu a stat în umbră. Între timp, contextul politico-economic a devenit catastrofal pentru români. De mai bine de cinci luni, cel reinstalat pentru a doua oară la Cotroceni s-a întors în „business”, este vioi, iese „pe strasse” şi ne demonstrează că, atunci când este pus la zid de popor şi de liderii europeni, naşte strategii diabolice, cu sprijinul generalilor din serviciile secrete. Dar, pe lângă şarade, Traian Băsescu ne oferă şi un mister în cazul teroristului Omar Hayssam, în interviul „servit” jurnalistei Sabina Fati şi publicat luni, 29 iulie 2013, în cotidianul RL. Veţi vedea cum o afirmaţie poate îngropa un preşedinte.

Pactul otrăvit

Prima şaradă a preşedintelui Băsescu a fost mistica înţelegere - parafată sub titulatura „coabitare” - cu „pudelul” Victor Ponta. Batjocoritorul pseudonim atribuit premierului Victor Ponta NU îmi aparţine, ci este utilizat prin birourile şi pe culoarele Cotrocenilor. Deşi Ponta a fost gratulat public de Traian Băsescu cu apelativul „pisicuţ”, aghiotanţii preşedintelui spun la unison când vorbesc despre prim-ministru: „Ponta este un pudel, nu un pisicuţ. Este un mediocru!”.

În principiu, nu sunt de acord cu o astfel de comparaţie. Cu siguranţă că Ponta este un politician ticălos şi cinic, dar nu este un pudel, chiar dacă Ilie Sârbu, socrul său, pare că-l ţine într-o lesă invizibilă şi, din când în când, îi strigă „Aport!”.

Ponta, salvat de Băsescu

A doua şaradă a fost punerea în scenă a scandalului penal „Şantajul Antena 3”. Aici, Traian Băsescu a făcut un tur de forţă atât printre procurori, cât şi printre neuronii lui Victor Ponta. Înainte de a da foc butoiului cu pulbere printr-un intermediar cu potecă deschisă atât la preşedinte, cât şi la premier, Băsescu l-a anunţat pe Ponta că şeful ANAF, Şerban Pop, este pionul principal în „Şantajul Antena 3”.

Premierul a înţeles mesajul şi l-a destituit pe Şerban Pop în 23 aprilie, din motive de proastă administrare a ANAF. (Pentru curioşi, precizăm: datele Fiscului sunt în favoarea lui Şerban Pop!). După ceva mai mult de o lună, pe 30 mai, butoiul „Antena 3” exploda cu reţinerea lui Sorin Alexandrescu. Prin eliminarea lui Pop, Victor Ponta s-a distanţat de ex-şeful ANAF şi a mai împuşcat un iepure: le-a dat satisfacţie colegilor din PNL, care l-au uns şef la ANAF pe liberalul Gelu Diaconu.

După ziua de luni, 29 iulie 2013, este greu de crezut că ex-şeful Fiscului mai poate scăpa basma curată din dosarul penal „Şantajul Antena 3”. Din momentul izbucnirii scandalului, pentru Pop a existat o singură întrebare: Ce pot să obţin de la cotrocenist dacă i-l servesc gata rumenit pe Felix-Dan Voiculescu? (De luni, 29 iulie 2013, Dan Voiculescu este oficial urmărit penal în „Şantajul Antena 3” după ce Şerban Pop a dat cu băţul la DNA.) Răspunsul s-ar putea materializa printr-o protecţie primită de Şerban Pop din partea procurorilor. Sau, cine ştie, poate că, în „Şantajul Antena 3”, Pop a jucat, de fapt, rolul de dublu spion infiltrat în citadela Antenelor Intact. Dar îmi vine foarte greu să cred în dualismul lui Şerban Pop.

După cum lesne se observă, premierul Victor Ponta a primit în dar un „Ferarri” poleit cu aur din partea preşedintelui Traian Băsescu. Să primeşti un pont care să te exonereze de un scandal penal şi să vezi cum eşti răzbunat pe televiziunea care te-a umilit zile în şir, Antena 3, este un dar nesperat. Rămâne de văzut ce „motor” ascunde sub capotă „căluţul cabrat”.

Dosarele generalilor

A treia şaradă a fost recapitalizarea politică a unui pol de opoziţie. După ratarea Elenei Udrea de a pune cizma pe grumazul PDL, Băsescu s-a repliat într-o fundaţie pe care a transformat-o în partid, după modelul bulgăresc, aşa cum, la vremea respectivă, a devoalat cotidianul PUTEREA. Noul Partid Mişcarea Populară (PMP) are nevoie de o „locomotivă” pentru prezidenţialele din 2014, dar şi de filiale în teritoriu. Numele candidatului poate fi găsit relativ uşor - preşedintele Băsescu pare că doreşte să mizeze pe Mihai Răzvan Ungureanu.

În schimb, rămâne de rezolvat spinoasa problemă a filialelor. După multe nopţi nedormite, generalii din serviciile secrete i-au oferit reinstalatului la Cotroceni o soluţie perfidă: cu dosarele pe masă, circa 40% dintre primari să fie convinşi să „muncească” politic pentru PMP. După cum ştiţi, edilii PDL din Argeş au dat tonul dezertărilor şi afilierii mascate la Partidul Mişcarea Populară.

Hayssam şi Omul Amfibiu

A patra şaradă a fost repatrierea condamnatului escroc-terorist Omar Hayssam. Cei care au o privire periferică consideră că importarea lui Hayssam va da bătăi de cap lui Ion Iliescu şi, eventual, lui Adrian Năstase. Pentru cei care vor să vadă „orizonturi roşii” le oferim o pistă: socrul premierului, Ilie Sârbu, nu este străin de afacerile lui Omar Hayssam! Şi când spunem „străin” încercăm să fim domoli în exprimare.

De asemenea, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă lângă Ilie Sârbu va fi plasat, cu toată aura lui violetă, bătrânul lider PSD Viorel Hrebenciuc. În acest context malefic trebuie punctat şi personajul întruchipat de Liviu Dragnea, ce produce prea multe valuri atunci când Traian Băsescu vrea să se joace de-a „marinelul” într-un lighean cu apă. Iar Dragnea, luni, 29 iulie, şi-a simţit spinarea încinsă când a dat cu subsemnatul la DNA în Dosarul „Referendumului”, la un pas să ajungă în instanţă.

Aşadar, după doar câteva sute de cuvinte avem şansa să descoperim ce s-a ascuns în măruntaiele „cabratului” oferit în dar de Traian Băsescu lui Victor Ponta: un penal „motor” de căutare ce va toarce la comanda concetăţeanului de la Cotroceni prin „ţeava de eşapament” a lui Omar Hayssam. Cu un mic amendament: escrocul-terorist Hayssam să nu schimbe nici măcar un cuvânt, până la alegerile prezidenţiale din 2014, cu vreunul din „fanii” lui Victor Ponta. Iar aceasta, pentru ca Hayssam să nu-şi poată negocia viitorul decât cu filiera Băsescu. Altfel, escrocul-terorist ar putea juca la două capete, dacă va avea posibilitate să susure la urechea premierului Ponta numele personajului - noi i-am dat numele conspirativ de Omul Amfibiu - care l-a ajutat să părăsească România. Evident, situaţia în care Hayssam ar putea să joace la două capete este de neacceptat de preşedintele Băsescu.

Vă reamintesc că omul care a stat lipit de maioul lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta - legătura dintre şefii ANAF, evazionioşti şi protectori - nu mai există din momentul în care a arătat că nu-şi mai poate ţine minţile în frâu şi nu mai este în stare să păstreze pentru sine periculoasele secrete bancare. Dacă ţinem cont de fişa medicală a lui Hayssam, acesta ar putea suferi oricând un stop cardiac, iar Omul Amfibiu, cel care l-a sprijinit pe terorist să fugă din România, va putea dormi liniştit. La fel de liniştit va dormi şi protectorul Omului Amfibiu!

Misterul preşedintelui

Luni, 29 iulie 2013, în cotidianul „România Liberă”, cunoscuta jurnalistă Sabina Fati publica un interviu cu preşedintele Traian Băsescu pe mai multe teme, printre care şi scandalul Hayssam.

La întrebarea lui Fati: „Mai reprezintă Omar Hayssam o miză politică?”, preşedintele, deloc întâmplător, transferă ideea unui răspuns politic în sfera personală: „… pentru mine, de pildă, este o miză să aflu cum a plecat, începând cu operaţia lui şi lipsa mandatului de supraveghere după ce a fost eliberat din motive medicale”.

Cum era şi normal, Fati întreabă imediat: „Încă nu ştiţi cum a plecat?”.

Ei bine, din motive misterioase, răspunsul lui Traian Băsescu este unul autoincriminator, ce poate face carieră penală: „ŞTIU! Dar până nu există o constatare a organismelor abilitate, mă abţin să spun mai multe”.

Speriată sau nu de afirmaţia preşedintelui, în loc să marjeze pe întrebări legate de neobişnuita afirmaţie „ŞTIU!”, Sabina Fati s-a adâncit în tema Omar pe o direcţie dragă publicului de teatru semnat de Edward Albee: „Cui i-e frică de… Hayssam?”.

Conform Codului penal, obstucţionarea justiţiei şi tăinuirea faţă de procurori sau judecători a unor date legate de un proces penal intră sub jurisdicţia faptelor de natură penală. Prin afirmaţia că ştie cine l-a scos din ţară pe TERORISTUL Omar Hayssam, preşedintele Traian Băsescu ne anunţă că, prin „mijloace specifice”, a obţinut informaţii 100% adevărate într-un caz judecat de instanţele româneşti, finalizat cu o sentinţă definitivă de încarcerare pentru 20 de ani a teroristului Omar Hayssam.

Dar, uşor precaut, preşedintele ne mai spune că aceste informaţii nu sunt încă procesate de judecători şi procurori!

De ce?

Cine a dispus ca documentele cu numele Omului Amfibiu să nu ajungă pe masa magistraţilor?

Cine se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei?

Cine mai are în tolbă aceste informaţii extrem de preţioase?

Omul Amfibiu este monitorizat de DGIPI, SRI, SIE sau se plimbă prin lume liber ca pasărea cerului?

Omul Amfibiu este un politician, un înalt funcţionar, un consilier al unui om politic?

Omul Amfibiu mai este în ţară sau are soarta lui Codruţ Marta?

Omul Amfibiu a avut complici?

Ştie preşedintele Traian Băsescu şi cine sunt complicii Omului Amfibiu?

Ce aşteaptă preşedintele Băsescu de la Omul Amfibiu?

A stat Traian Băsescu de vorbă cu Omul Amfibiu, fie şi în alt context, înainte sau după fuga lui Hayssam?

Dacă preşedintele nu s-a întâlnit cu Omul Amfibiu, să înţelegem că după publicarea interviului este aşteptat la confesionalul din curtea Palatului Cotroceni?

Pentru Omul Amfibiu, afirmaţia din interviu este un balon de oxigen, o piatră de moară agăţată de gât, ultim advertisment sau o punere în gardă?

Există posibilitatea ca Omul Amfibiu să se piardă cu firea şi să se autodenunţe la DNA sau în media?

Se teme Traian Băsescu că duşmanii săi politici vor oferi opiniei publice un ţap ispăşitor în locul adevăratului Om Amfibiu?

Care a fost MOBILUL preşedintelui când a aruncat informaţia pe piaţă?

Afirmaţia lui Traian Băsescu - ŞTIU! - este una falsă?

Aceste întrebări, o parte din ele neadresate de jurnalista RL - nici nu avea cum, deoarece interviul ei face parte din categoria „servit” -, vor face obiectul unei alte analize legate de misterioasa afirmaţie a lui Traian Băsescu.

Deocamdată, sesizăm că fraza „Dar până nu există o constatare a organismelor abilitate mă abţin să spun mai multe” din răspunsul preşedintelui Traian Băsescu seamănă izbitor ca mesaj tainic, cu propoziţia spusă apăsat la televizor de fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, la ieşirea de la DNA: „Eu sunt un om de Onoare!”. Şi cine a avut urechi să audă, a auzit şi a înţeles. Rămâne de văzut dacă şi mesajul preşedintelui Băsescu din paginile cotidianului amintit va fi citit şi aprofundat de către cine trebuie!

Un proces foarte ciudat

În toamna trecută, Curtea de Apel Oradea i-a achitat pe Omar Mahmoud, Omar Mukhles, fraţii lui Hayssam, şi Mustafa Tartousi, acuzaţică l-ar fi ajutat pe terorist să părăsească România. În timpul procesului, SRI a depus un raport la Curte prin care afirmă că ar fi reconstituit întregul traseu până în Siria al lui Omar Hayssam, stabilind la nivel de minut fiecare pas al său şi al celor care l-au ajutat să fugă. Spre surprinderea SRI, magistraţii Curţii de Apel Oradea nu au luat în seamă raportul agenţilor lui George Maior.

Judecătorii bihoreni sunt de acord că Hayssam a fugit din ţară, dar cred că, în raport, agenţii SRI au reconstituit doar traseul unor telefoane mobile, nu şi al personajelor care le-au folosit. „Probele nu dovedesc în mod cert şi indubitabil că cei de la capătul terminalelor invocate au fost inculpaţii” - scriu magistraţii Curţii în motivarea sentinţei. Pare o concluzie absurdă, dacă luăm în calcul desfăşurătorul convorbirilor telefonice şi locaţiile telefoanelor mobile la momentul discuţiilor. Este foarte greu de crezut că SRI a mistificat adevărul în acest caz şi că a oferit un raport fals judecătorilor bihoreni. Procesul continuă.

Ţintele cotrocenistului

Vă întrebaţi ce urmăreşte Traian Băsescu cu aceste şarade şi misterioase afirmaţii care nu aduc nici o rază de lumină pe strada dumneavoastră ţinută într-un con de umbră de gogomăniile comise de USL şi Palatele Victoria şi Cotroceni? Vă supunem atenţiei câteva idei care nu sunt exhaustive:

 

1. Să-l debarce pe Victor Ponta de la şefia Guvernului în primăvara anului viitor.

 

2.  Să-i capaciteze pe greii PSD să pună umărul la dislocarea lui Ponta de pe scaunul de şef al socialiştilor.

 

3. Să şteargă urmele banilor agonisiţi de „Persoanele Iniţiate” de pe urma sistemului evazionist coordonat de Sorin Blejnar cu ajutorul „gardienilor” lui Sorin Florea şi Dragoş Rusu.

 

4.  După plecarea definitivă de la Cotroceni, să domine piaţa politică şi piaţa serviciilor secrete din România, prin intermediul viitorului preşedinte Mihai Răzvan Ungureanu, aşa cum Putin a reuşit patru ani folosindu-se de Medvedev.

 

5. Devoalarea numelui misteriosului Om Amfibiu. Reamintim cititorilor că teroristul Hayssam vorbea cu multă reverenţă de un anume Dom’ Profesor. Aducerea lui Omar Hayssam în ţară poate rezolva cele mai adânci dileme care pot duce la îngenuncherea difinitivă a lui Dan Voiculescu zis şi Dom’ Profesor. Pentru că există o trainică legătură între Hayssam şi Voiculescu: Mohamed Farzat, unchiul lui Omar, un abonat la contractele şi conturile ICE Dunărea, fosta societate a Securităţii unde Dan Voiculescu şi-a făcut ucenicia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-31

Mai multe imagini:
EXPLOZIV. Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu
zoom
EXPLOZIV. Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu
zoom
EXPLOZIV. Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz