2020-06-06 12:21

Famiglia drumarilor, la butoanele CNAIR

 |  09:47
Famiglia drumarilor, la butoanele CNAIR

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, sub umbrela premierului Ludovic Orban, are grijă să fie “unsă” o persoană incompatibilă la vârful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Puterea.ro vă prezintă dovada supremă a confictului de interese de la vârful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, “vaca de muls” a Ministerului Transporturilor. Ovidiu Barbier, patronul și directorul unei firmulițe care face afaceri cu Ministerul Transporturilor, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost fericitul ales pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

Citeste si:

 

-Orban dă cadou CNAIR drumarilor!

 

-Trofeul CNAIR, în mâinile sponsorilor PNL- articol scris de ziarul Puterea 

-EXCLUSIV. Ovidiu Barbier, șeful de la CNAIR care își facturează singur milioane de euro din vistieria CNAIR  

Pe înțelesul tuturor, Ovidiu Barbier, de aproape 17 ani este acționarul, patronul și directorul general al Maxidesign SRL, firmuliță care a încasat milioane de euro de la CNAIR, în urma derulării unor contracte de proiectare, studii de fezabilitate, asistență tehnică și diverse alte proceduri pentru diverse lucrări de infrastructură rutieră.

După aproape 17 ani de afaceri cu statul român și după ce a ciugulit zeci și sute de mii de lei din diverse contracte, Ovidiu Barbier s-a gândit că este mai bine să se mute la stat, exact la compania de unde încasează firma acestuia bani.

Mai exact, Ovidiu Barbier, de la sfârșitul lunii trecute, este numit membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Numai că, baiatul deștept din jurul Ministerului Transporturilor trage sforile la firma Maxidesign, societate care are contracte cu CNAIR, fiind un vadit conflict de interes. 

Cel mai grav lucru este că Ovidiu Barbier încalcă statul de funcționare al CNAIR. Puterea.ro a consultat acest document, unde este precizat la Articolul 18, aliniatul 11, că sunt incompatibile cu calitatea de membru în consiliul de administrație persoanele care, potrivit Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu pot fi fondatori, precum și cele care, ele personal, rudele sau afinii acestora până la gradul al doilea inclusiv, sunt în același timp patroni sau asociați în societăți comerciale cu același profil sau care sunt în relații comerciale directe cu C.N.A.I.R.

În prezent, Ovidiu Barbier, fără să fie întrebat de nimeni, din calitate de membru CA CNAIR, are dreptul să verifice și să gestioneze contractele cu Maxidesign, firma acestuia pana de curand si lasata mostenire apropiatiilor. 

În perioada următoare, Puterea.ro continuă publicarea unor dezvăluiri privind famigliile de drumari și așteaptă cu interes răspunsul CNAIR, date ce trebuie avizate exact de Ovidiu Barbier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12

Mai multe imagini:
Famiglia drumarilor, la butoanele CNAIR
zoom
Parerea ta...

ALIN SERBANESCU
12 Feb 2020

Caut loc de munca. Cer si ofer seriozitate!
DOBITOCUL
12 Feb 2020

10,2 milioane de lei firmei Supercom pentru deszăpezire ? Care zăpadă domnilor ? Cine este acel dobitoc care achita aceasta nota de plata fără sa efectueze un control financiar pentru munca prestata ?
ANTIMAFIA
12 Feb 2020

bode sclavul mafiei cnair si al constructorilor.verificati firmele care nu fac nimic de ani de zile si castiga in continuare contracte .cel mai slab si mafiot min al transporturilor.a reusit sa blocheze toate dar toate autostrazile din tara.asta este realitatea.
LUCIAN BODE
12 Feb 2020

Mai copii măi...
OVIDIU BARBIER
12 Feb 2020

Hai șefu, pune-ma director general. Te rog șefu. Plange mama șefu! Buzunarele sunt goale, nu mai am contracte șefu!
SEPTIMIU BUZASU
12 Feb 2020

O rezolvăm Ovidiu. Sa curgă banii!
FLOREA DASCALU
12 Feb 2020

Am belito! Săptămâna viitoare plec si iau cu mine si toate utilajele pe care le am bagate la lucru prin CNAIR.
ADI BADESCU
12 Feb 2020

Daca pleaca Sorin, pe mine cine ma mai tine consilier? Va rog eu, care o sa foti director, sa ma aveti si pe mine in vedere. Nu stiu nimic despre drumuri, da fac niste combinatii beton. Sa-l intrebati pe Scarlat, ca i-am facut lipeala si cu Cuc si cu Bode.
MARRY
12 Feb 2020

Lasa frumuselule ca te tin eu. Mai ales ca am vazut ca scriu aia de la Puterea tot ce le zici. O sa avem nevoie. Mai ales ca am niste chestii pe teava cu Michel. Stii tu care... Iti iese si tie de-o ciorba.
ALIN SERBANESCU
12 Feb 2020

Sunt Alin Șerbănescu si recunosc, ma ard la băsău!
OVIDIU BARBIER
12 Feb 2020

M-au luat pierdut ăștia la B1 iar! Niste hoti nenorociți care nu vor bani de la la mine.
PATRARU
12 Feb 2020

Dle. Lucian Bode stați lăngă telefon , suna baronii locali PNL O sa numiți directori toate slugile acestora , fara expriență, expertiza ,etc.
VALENTINA SERBANESCU
12 Feb 2020

Alin, de ce nu raspunzi la telefon? Sa mergi la medicul de familie sa imi iei Concediul Medical sa iei pâine și treci acasa nu mai comenta pe aici ca oricum te faci de ras. Te pup Ovidiu, domnii Generali de la SRI te saluta si te sustin. Am pus o vorba pentru tine puiule. Esti asigurat.
CETATEANUL TURMENTAT
12 Feb 2020

Acest consiliu de administrație are numai 2 membrii? Restul ce fac, dorm? Nu le place circul, dar il tolereaza, sunt părtași!
ASOCIATU
12 Feb 2020

Bine punctat. Nazare, Ferencz, Târcă?!?! Ăștia sunt marionete?????? Vin doar pentru aia o sută de milioane pe luna salariu? Ii plătim din banii nostri pentru ce?!?!?! Jalnici!!! Ne mai miram de ce nu merge nimic, uite de asta!
DISTRICT
12 Feb 2020

Bai băieți din CA si CNAIR ... drumurile sunt in realitate, nu la etajele 7 și 8 din clădirea ministerului.
FLACARA VIOLET
12 Feb 2020

Sa plece CA ul asta! Cel mai incompetent din istorie! DNA, DIICOT domnilor, sunteti orbi?
BIULA BB BUZASU BARBIER
12 Feb 2020

Eu, tu si Ovidiu. Regia Geo Saizescu, 1977
MARIANA
12 Feb 2020

Va rog sa-i respectați pe cei care va respecta și vor sa va asigure condiții sigure și confortabile de circulație ! Drumurile nu trebuie sa devină obiect de scandal ! De ele depunde viața noastră ! Va rog sa nu uitați !
JUSTITIARUL
13 Feb 2020

Situația aici e mai complexă. Ovidiu Barbier are sarcina din partea dlui Radu Berceanu sa preia CNAIR. Susținerea acestei schimbări vine si din partea dlui Masala care beneficiază de suportul dlui Buzasu. Dl Masala a reușit să aducă în echipa dansului si un Secretar de Stat din Ministerul Transporturilor, pe dl Scriosteanu care are multe interese la CNAIR. Unul dintre ele ar fi reintegrarea intr-o functie decizionala pe dl Cristian Andrei ( cel mai probabil la D Intretinere), direcție care consuma cele mai mari sume din bugetul CNAIR. De aici putem deduce anumite trasee. Dl Bărbier Director General, dl Năzare si Buzasu in CA asigurând sustinere, dl Masala Economic, Dl Andrei Cristian la "cheltuiala". In acest fel dlor, acești oameni vor ajunge să își cumpere pozițiile cu banii statului. Dl Scriosteanu si dl Berceanu vor ajunge astfel sa deconteze sume consistente din această companie de drumuri. Dormi linistit romane când politicienii si oamenii de nimic plătesc influenta cu banii din buzunarul tau.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine