2020-08-06 04:04

Familia primarului Chirica, afaceri DUBIOASE. Bebelușul de 11 luni a cumpărat o casă și un teren

 |  17:14
Familia primarului Chirica, afaceri DUBIOASE. Bebelușul de 11 luni a cumpărat o casă și un teren

Afacere dubioasă în familia primarului municipiului Iași. Bebelușul edilului Mihai Chirica,a „cumpărat" o casă și un teren în zona centrală a orașului, în valoare de 250.000 de euro. Trebuie sa spunem insa ca baiatul aveam doar...11 luni. Cu toate acestea, tranzactia a fost inregistrata la un notar iar micutul a fost reprezentat de bunica lui, de 74 de ani, potrivit ReporterIS.

Mama lui Chirica a surclasat-o pe cea a lui Oprișan, care a contribuit cu 100.000 de euro pentru  fericirea acestuia, conform reporteris.ro. Imobilul achiziționat de Ș. Chirica cu 250.000 de euro este format dintr-o casă și un teren de peste 800 de metri pătrați. Anterior, foștii proprietari publicaseră pe Internet anunțul de vânzare, iar prețul era de 355.000 de euro.

La momentul tranzacției, bebelușul a fost reprezentat de un curator în persoana bunicii sale de 74 de ani. Aceasta devenise curator printr-o dispoziție a Primarului Municipiului Iași semnată cu câteva zile mai devreme chiar de fiul său, Mihai Chirica.

În luna mai 2019, același Ș. Chirica și-a anunțat intenția de a demola clădirile de pe teren și construcția unui imobil, prin intermediul unui document publicat pe site-ul Primăriei conduse de tatăl său.

Este important de menționat aici că numele curatorului nu mai este menționat. Prezența acestui nume a fost o scăpare a angajatului de la Urbanism care a întocmit documentul. Primăria Municipiului Iași a fost prima din România care, din mai 2018, a secretizat numele persoanelor fizice din listele lunare cu autorizațiile de construire și certificate de urbanism, invocând GPDR.

Jurnaliștii de la ReporterIS au mers în satul în care locuiește mama lui Chirica, cea care l-a reprezentat pe minor la notar, pentru a afla de unde a avut banii.

"Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri", a declarat ea potrivit sursei citate.

Ulterior, femeia a adăugat că ea și soțul său au pensii, economii și au vândut bunuri, iar veniturile lor se învârt în jurul sumei de 2.400 de lei. Cei doi locuiesc într-o casă bătrânească modestă, într-o comună aflată la 30 de kilometri de Iași.

Primarul Chirica nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Cu toate acestea, cu o zi înainte de publicarea articolului, acesta a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare către editorul publicației, Gabriel Gachi, în care a lansat mai multe acuzații la adresa acestuia. A atins și subiectul achiziției:

„Domnule Gabriel Gachi, Trăiam cu speranța că nu voi scrie niciodată aceste rânduri, dar ultimele dumneavoastră acțiuni - prin care v-ați confirmat definitiv reputația de șantajist lipsit de scrupule - m-au obligat să o fac. Și să vă dezvălui adevărata față! (...)

Mai recent și extrem de grav, ați hărțuit-o pe propria mea mamă, interogând-o ca un securist și întrebând-o cum de își permite să-și ajute copiii și nepoții!"

Cea mai recentă declarație de avere a lui Chirica datează din ianuarie 2018. Aceasta conține informații surprinzătoare. Mai exact, edilul amenționat că la botezul fiului său a primit de la invitați suma de 125.000 de euro.

Potrivit presei locale, se pare că la eveniment au fost prezenți mai mulți dezvoltatori imobiliari în relația cu autoritățile locale. Prima vilă a lui Chirica a fost cumpărată în 2011, cu bani donați de la unchiul și mătușa sa, informația fiind trecută în contractul de vânzare-cumpărare al imobilului. La aceea vreme, acesta deținea funcția de director tehnic la Primăria  Iași.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz