2019-10-15 04:29

FĂRĂ PRECEDENT! Sentința în dosarul lui Radu MAZĂRE, amânată pentru a ȘASEA oară

 |  14:33
FĂRĂ PRECEDENT! Sentința în dosarul lui Radu MAZĂRE, amânată pentru a ȘASEA oară

Curtea de Apel București (CAB) a amânat miercuri, pentru 23 iunie, decizia în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri. Este pentru a șasea oară când judecătoarea Cornelia Corina Gheorghișan amână pronunțarea sentinței în acest dosar, informează Agerpres.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care: Nicușor Constantinescu - fost președinte al CJ Constanța și fost consilier municipal; șeful Direcției Administrație Publică, Constantin Racu; șeful Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu; șeful Direcției Tehnic-Investiții, Ion Marica; fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea și Dragoș Săvulescu, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța, acuzați de procurori de săvârșirea de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste infracțiuni.

În acest dosar a fost trimis în judecată și notarul Jean Aurel Andrei, soțul președintei Tribunalului București, Laura Andrei.

PREJUDICIU de 114 milioane de euro

 

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, cu știință, au soluționat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obținerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietății asupra unor mari suprafețe de teren la care nu aveau dreptul.

"Astfel, patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafețe de teren intravilan, în valoare de 114 milioane euro. (...) În mod legal, a fost revendicată suprafața de 309.549 mp, cei îndreptățiți beneficiind de restituiri și atribuiri în suprafață cu puțin mai mare decât jumătate din cea revendicată, în vreme ce restituirile și atribuirile ilegale au afectat terenuri cu o întindere de trei ori mai mare decât cea revendicată - aproape un milion de metri pătrați", susțin anchetatorii.

Procurorii anticorupție precizează că au fost restituite porțiuni de plajă și faleză care, potrivit Constituției și legilor în vigoare, fac obiectul exclusiv al proprietății publice, "adică nu pot ajunge sub nicio formă în proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice".

Conform DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați în această cauză s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanța.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-14Parerea ta...

”NORMAL!”
14 Iun 2017

”Trăiască” Justiția și toate organilii abilitate să acopere MAZĂREa stricată!
ANONIM
14 Iun 2017

CAZUL ACESTUI INFRACTOR NOTORIU CORESPUNDE DE MINUNE SISTEMULUI DESCRIS DE GEAL DUMITRU ILIESCU. SPETRU LUI INFRACTIONAL CUPRINDE DE LA FRAGEDA PRUNCIE PANA IN PREZENT TOATA GAMA INFRACTIONALA SI IN ACELASI TIMP RELATII IN TOATE MEDIILE JUDICIARE ROMANESTI SI DIN STRAINATATE. CONFORM CELOR COMISE DE ACEST INFRATOR TREBUIA SA STEA NUMAI IN PUSCARIE, PENTRU CA RO ESTE O TARA DE LUMEA A PATRA DERBEDEUL NATIUNII SI-A PERMIS SA STEA IN LIBERTATE SI IN FUNCTII PUBLICE IMPORTANTE BATJOCOTIND O NATIE. IN RO JUSTITIA ESTE DE KKT.
NEDUMERITUL
14 Iun 2017

de ce v-au trebuit 27de ani sa realizati ca FSN-PSD egal MAFIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray