2020-01-29 13:08

FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu

 |  19:16
FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu

Mihai Pâlşu

Pe data de 10 februarie 2013 vă demonstram prin intermediul unui filmuleţ cum un şoricel se plimba nestingherit prin magazinul IKEA din Bucureşti, sub ochii „pisicilor” managerului Cornel Oprişan. Duminică, după aproape un an şi cinci luni, unul dintre colegii mei a dat nas în nas cu surpriza: s-a întâlnit cu rozătorul de la IKEA în fast-food-ul McDonald’s de pe Bulevardul Barbu Văcărescu din Bucureşti. Evident, între timp, şoricelul IKEA a devenit guzganul McDonald’s-ului inventat de americanul Ray Kroc şi manageriat pe meleaguri româneşti de Daniel Boaje (foto)!

Pentru ţara noastră este normal să minţi, să nu respecţi munca şi sănătatea oamenilor chiar pe banii lor, să joci la ruleta politică funcţiile de la BNR, Curtea de Conturi sau ASF. La fel de normal este ca o familie, după ce s-a mutat într-o casă nouă şi şi-a amenajat-o în funcţie de gusturile ei şi fondurile lui, să meargă la un restaurant pentru o petrecere.

Aşa s-a întâmplat şi cu şoricelul de la IKEA. A trecut un an şi câteva luni, iar rozătorul făcut celebru în presă de managerul Cornel Oprişan, acum ajuns ditamai guzganul - şoricelul, nu managerul -, şi-a scos familia numeroasă la restaurant.

Dar se pare că recesiunea şi proasta guvernare Ponta l-a atins şi pe şobolanul lui Oprişan. Rozătorul nu a avut fondurile necesare pentru un restaurant, ci doar pentru un fast-food. Totuşi, pentru că este ahtiat după valorile Vestului, şoricelul IKEA nu şi-a dus familia la o speluncă de tip românească, ci la una cu specific american: la McDonald’s-ul de pe Bulevardul Barbu Văcărescu.

Sosit incognito, guzganul şi-a parcat familia în magazia de alimente, unde autoservirea funcţioneză brici, aşa cum îi stă bine unei afaceri de sorginte americană, afacere manageriată în România de autohtonul Daniel Boaje.

Cum era de aşteptat, la fel ca la IKEA, şobolanul şi-a părăsit familia şi s-a dedat la fapte mai puţin specifice animalelor: a ieşit la o plimbare prin perimetrul fast-food-ului Mc Donald’s-ul de pe Bulevardul Barbu Văcărescu, ca să socializeze cu muşteriii de natură umană. (Iniţial, şocâtele a avut de gând să-i scrie lui Daniel Boaje în cartea de sugestii şi reclamaţii, dar s-a răzgândit din motive rămase necunoscute jurnalistului. Poate lămureşte Boaje misterul!)

Mai întâi, guzganul a fost la toaletă, de unde a ieşit vexat de ce fapte a văzut că se petrec cu lumina stinsă şi zăvorul tras în toaleta rezervată angajaţilor.

Apoi a dat o tură pe la zona de împachetare produse, unde a suportat cu stoicism urletele şefului de salon adresate unei subalterne - nici acum nu înţelege de ce tânăra a acceptat un astfel de tratament; de fapt, şobolanul a rămas şocat şi a luat decizia să nu-şi mai certe niciodată odraslele năbădăioase, nu şi consoarta.

Uşor dezamăgit de lipsa de combativitate lingvistică a tinerei, şocâtele s-a precipitat printre pantofii clienţilor, unde a reuşit să pună de o şuetă: a înnodat câteva şireturi care nu s-au lăsat roase.

În fine, sătul de regnul homo sapiens, guzganul s-a aşezat într-un colţ, să-şi facă siesta. Îmediat ce a observat că este filmat - vezi galeria foto şi filmuleţele video -, s-a ascuns sub o cutie de resturi McDonald’s. Colegul meu a încercat să poarte un dialog, dar şobolanul l-a repezit enervat, chiţăind un monolog: ”Data trecută, cu IKEA, m-aţi făcut celebru, r’aţi ai dracu’ de ziarişti. Tot neamul a venit să-mi ceară autograf şi caşcaval şi să le descriu pe unde am intrat nestingherit în magazin. Mi-a dat telefon însuşi managerul Oprişan, care mi-a garantat acces deplin în miez de noapte în zona gunoaielor, dacă îi torn mâţa care m-a lăsat să trec. I-am zis-o de la obraz: Bă, Oprişane, eu sunt şoricelul Jerry, nu motanul Felix. Dar acum chiar am dat de dracu’. Toată suflarea guzgănească bucureşteană o să vină la mine să le facilitez sărbătorirea puilor prin programul “Zile de naştere”, să vadă gratis meciurile de fotbal din Brazilia în aula HappyStudio - şi, mai grav, să devină membri cu drepturi depline şi cu acces nelimitat la fonduri în Fundaţia Roland Mcdonald’s, precum managerul Daniel Boaje!

Inventatorul celebrului brand, dar a mai puţin sănătoaselor bucate McDonald’s, americanul Ray Kroc, cică spunea: “Dacă aş fi primit o cărămidă de fiecare dată când am repetat cuvintele: Calitate, Servicii, Curăţenie şi Valoare, cred că acum aş fi putut construi cu ele un pod peste Oceanul Atlantic”.

Noi nu credem că afirmaţia lui Kroc se poate susţine în fapte, dar cum sunt şanse puţine ca de pe pământ să se sesizeze cineva din fruntea filialei româneşti “ronţăită” de Daniel Boaje, nutrim speranţa că Ray va face o mică pauză din jogging-ul de pe nori şi va suna la telefonul clientului - 021/9551 - arondat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Asta, dacă Kroc reuşeşte să se ascundă într-o cabină telefonică de fraţii Dick şi Mac McDonald, care aleargă printre sfinţi după şmecherul Ray, ca să-şi recapete afacerea de care au fost deposedaţi printr-o păcăleală ieftină, în 1955.

Citeşte şi


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-16

GALERIE MEDIA

FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu
FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu
FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu
FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu
FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiu

FENOMEN SUPRANATURAL. Şoricelul IKEA ia masa la McDonald’s. Dunca, şeful ANPC, se poate sesiza din oficiuParerea ta...

PROSTOVANII
17 Iun 2014

Cei care mananca la Mc nu prea au mult respect fata de corpul lor, fata de ficatul lor. Pacat. Cat privete guzganul nu cred ca seful Boaje are vreun interes sa'l elimine. el are interes sa'i pacaleasca pe romani ca sa'l imbogateasca.
TELEVIZIUNI
18 Iun 2014

De ce informatia dvs prezentata cu dovezi video nu a fost preluata de nicio televiziune de stiri. Oare Turcescu si Badin de la B1tv, Ghita de la Romania TV, Rares Bogdan de la Realitatea TV, Moraru de la Nasul TV nu tin la sanatatea romanilor?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine