2020-02-18 22:05

Fifor: Timişoara ar putea găzdui un COMANDAMENT NATO, unde să fie cantonaţi 400 de militari

 |  18:14
Fifor: Timişoara ar putea găzdui un COMANDAMENT NATO, unde să fie cantonaţi 400 de militari

Timişoara este luat în calcul pentru a găzdui o bază militară NATO, în cazul în care României îi va fi atribuit comandamentul de trei stele de tip Land Command Component. 400 de militari ar putea fi cantonaţi în acest oraş, anunţul fiind făcut sâmbătă de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Alianţa Nord Atlantică intenţionează să organizeze noi astfel de comandamente în Europa, iar ţara noastră s-a oferit să găzduiască unul consacrat mobilizării rapide a forţelor aliate pe teritoriul Europei.

"Este vorba de cel puţin 400 de ofiţeri NATO care ar urma să îşi desfăşoare activitatea. Înseamnă o dezvoltare a zonei în care se află, înseamnă că Alianţa recunoaşte capacitatea României să organizeze un comandament. Înseamnă şcoală, grădiniţă, infrastructură, dezvoltare economică. Încercaţi să imaginaţi o bază militară de 400 de ofiţeri cărora trebuie să li se pună la bază toate facilităţile necesare, dar este prematur", a spus ministrul Apărării Naţionale, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Chiar dacă totul este deocamdată parte dintr-o propunere, Mihai Fifor a inspectat Baza Militară Aeriană de la Timişoara.

"Am fost astăzi şi am văzut baza militară. Aici vom avea cât de curând şi avioane IAR 99 care vor efectua misiuni şi de la Timişoara, plus că am discutat cu cei care operează aeronavele din dotarea Bazei legat de programul pe care România şi-l doreşte pentru înnoirea flotei aeriene cu elicoptere", a precizat ministrul Apărării.

Mihai Fifor a anunţat şi că în următoarea perioadă se vor face angajări masive în Armată, la Timişoara.

"Avem nevoie de o creştere de câteva sute de cadre militare în ganizoana Timişoara. Nevoia acută se resimte mult la baza aeriană. Avem nevoie de încadrare rapidă. Suntem într-o analiză foarte serioasă, astfel încât, dacă României îi va fi atribuit comandamentul de trei stele, una dintre opţiunile plauzibile în care acesta şi-ar putea desfăşura activitatea este Timişoara. Dar suntem încă într-o fază de analiză", a subliniat Fifor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-19Parerea ta...

LEVST.
19 Mai 2018

incet-incet, se relizeaza planul meu, aparare comunitara, mai ales in tarile unde armatele s-au dovedit instrumente politice, pline de marlani si jefuitori lasi, precum in Romania...Sa speram ca in cativa ani Romania va renunta complet la armata, un ballast fantastic, agatat de economia nationala...Oricum , aceasta este calea, spre mondializare, armata unica, din cel mult O SUTA MII soldati si ofiteri, iar pretul -per total- va deveni infim, pentru tari, astfel resursele se pot concentra spre dezvoltare si spre un alt razboi, "Razboiul Universului", omenirea trebuie sa se pregateasca -cat mai rapid- pentru evacuare de urgenta, iar asta nu poate fi posibil -azi- trebuie puse impreuna resursele materiale si umane, ale intregii omeniri...
TRADATORI DE TARA
21 Mai 2018

DA-LE TU SALARI SI MINCARE . DE CINE NE APARA ???? HA , HA , ARMATA ROMANA 3000 DE SOLDATI CU PILE SI 5000 DE GENERALI . ADEVARATII PATRIHOTI. A DISPARUT PATRIOTISMUL SI RESPECTUL PENTRU GLIE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine