2020-08-14 17:05

Fina Elisabetei Lipă, de la Dinamo București, în vizorul ANI pentru fals în declarații de avere

 |  16:14
Fina Elisabetei Lipă, de la Dinamo București, în vizorul ANI pentru fals în declarații de avere

Printre cei 19 membri ai Comitetului Executiv de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) se numără și fina Elisabetei Lipă, fosta mare canotoare Georgeta Andronache.

Aceasta este la ora actuală șef de serviciu în cadrul Clubului Sportiv Dinamo București, având gradul de comisar șef de poliție. Numai că, potrivit ultimei declarații de avere de pe site-ul CS Dinamo, Georgeta Andronache a omis să-și declare anumite venituri pe care le-a încasat ca ofițer MAI, dar și ca membru în Comitetul Executiv al COSR. Ca ofițer al MAI, ea nu și-a trecut în declarația de avere faptul că a încasat anual o anumită sumă de bani pentru „hrană și echipament”, așa cum a menționat, spre exemplu, președintele CS Dinamo, comisarul șef de poliție George Cosac, sau președintele COSR, comisarul șef de poliție Mihai Covaliu. De asemenea, Georgeta Andronache n-a menționat în declarația de avere nici faptul că a încasat de la COSR o indemnizație ca membru în Comitetul Executiv, așa cum a făcut-o președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu. Potrivit ultimei declarații de avere de pe site-ul Camerei Deputaților, deputatul PNL de Buzău Cristinel Romanescu a încasat, în anul fiscal 2018, o indemnizație de 11.904 lei ca membru în Comitetul Executiv al COSR.

Conform articolului 28 din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, „fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarații de avere sau declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infracțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului penal”. Așadar, fina Elisabetei Lipă a cam vâslit pe lângă lege, adică pe lângă ANI.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

CONSTANTIN
16 Mai 2020

Nasa lui Andronache este general in MI functie in sport ,membra in comisii si comitete!!Fina are spatele asigurat!!Cine ar indrasni sa o acuze de evaziune sau alt matrapazlac???ANI vrea sa faca doar valuri sa se dea mare,nimic serios si cu urmari penale..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz