2020-06-05 00:24

Firea construiește stații RATB cu 10.000 de euro bucata

 |  08:31
Firea construiește stații RATB cu 10.000 de euro bucata

Primăria Capitalei a încheiat recent un contract de 89 milioane de lei (18 milioane euro) pentru amenajarea adăposturilor din stațiile de autobuz și troleibuz din București. Firma care a câștigat contractul asigură garanția doar pentru primii doi ani de utilizare, urmând ca Primăria Capitalei să plătească alți bani pentru mentenanță în următorii ani, scrie Nicușor Dan pe pagină sa de facebook.

Practica în lume este ca primăriile să concesioneze stațiile de autobuz, prin licitație, firmelor de publicitate. Acestea au obligația de a construi și întreține adăposturile din stațiile de autobuz, având în schimb dreptul de a exploata publicitar parte din spațiile acestora (cealaltă parte fiind destinată hărților transportului public și altor informații publice), sustine politicianul.

"De exemplu în 2013 Autoritatea de transport public a Varșoviei, oraș comparabil cu Bucureștiul ca număr de locuitori și ca dimensiune a transportului public, a concesionat stațiile de autobuz și tramvai unei asocieri de firme private. Acestea au avut obligația de a instala 1.600 de adăposturi într-o perioada de 3 ani și să le exploateze pe o perioada de 9 ani. Primăria primește 350.000 euro pe an de la firmele care au concesionat stațiile pentru serviciile de curățenie din adăposturi. Revenind la contractul din București, consider că prețul de aprox. 10.000 euro pentru un adăpost este excesiv, cu atât mai mult cu cât asocierea care a câștigat contractul nu are obligația de garanție și mentenanță decât pentru 2 ani. Juridic, întrucât Primăria a semnat contractul (în urma unei licitații începute în octombrie 2019), este obligată să îl onoreze. Trebuie însă să înceapă cât mai repede procedura de licitație pentru exploatarea publicitară a adăposturilor, pentru a recupera cât mai mult din investiție", a cerut public aceasta. 

În plină pandemie Primăria Municipiului București a acordat un contract în valoare de 18.376.224 EURO unei firme controlată de Alexandru Nanu - fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte TSD Prahova, patronul clubului NUBA și amic cu V. Cosma & S. Ghiță. 

Contract: ''Achiziție de elemente constructive pentru mobilier urban, respectiv adaposturi modulare pentru statii de troleibuz si statii de autobuz''

Firma acestuia nu este la primul contract cu autorităţile locale. A primit în ultimii ani contracte prin atribuire directă de la mai multe instituţii subordonate Primăriei Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

TRAIASCA PSD
07 Apr 2020

Furt fără menajamente 10.000 de euro pentru aceste adăposturilor lipsite de orice eleganta fără sa dispună de acele mici corpuri de iluminat pe timp de noapte, fără informație și afișaj electronic ? Nota de plata o plătește dambovitianul prost de 30 de ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine