2020-01-27 04:22

Firea recunoaşte DEZASTRUL MANAGERIAL al Gabrielei Szabo la CSM Bucureşti

 |  16:27
Firea recunoaşte DEZASTRUL MANAGERIAL al Gabrielei Szabo la CSM Bucureşti

Edilul Capitalei Gabi Firea recunoaște public amatorismul managerial și dezastruos al Gabrielei Szabo în fruntea clubului CSM București. Peste 2.000.000 de euro au fost daţi de Primăria Capitalei, dar banii n-au ajuns în conturile sportivilor.

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că la clubul finanțat din banii bucureștenilor, adică la CSM București, este ca un sat fără câini, dar, în același timp, și un sac fără fund. Practic, CSM București, care a fost creat în 2007 pentru practicarea sportului de către copiii și tinerii din București, a devenit de câțiva ani un adevărat Turn Babel, dar și o Mecca pentru antrenorii și sportivii străini, în special la handbal, dar și la volei, rugby și baschet, datorită remunera’iilor exorbitante plătite din banii bucureștenilor. Însă, anul acesta, CSM București condus de la 1 iulie 2017 de către fostă atletă Gabriela Szabo, garantat și susținută de Gabriela Firea, are mari probleme financiare, având neplătite salariile sportivilor de patru luni de zile. Buget CSM București: 38,5 milioane de euro în trei ani Printr-o precizare de ieri, trasmisă prin intermediului Biroului de presă al Primăriei Municipiului București (vezi documentul în facsimil), primarul general Gabriela Firea clarifică situația actuală de la CSM București, recunoscând dezastrul managerial de la acest club condus de Gabriela Szabo, în special la echipa de handbal feminin care a ratat lamentabil și titlul de campioană în liga natională și dar şi calificare în Final Four-ul Ligii Campionilor, deși a avut un buget de circa 4,5 milioane de euro, adică printre cele mai mari din Europa. Dar, în schimb, nu se precizează nimic despre faptul că s-au aruncat foarte mulți bani publici pentru performanțe mai mult decât modeste și nimenii nu a dat socoteală. “În ultimii trei ani, CSM București a beneficiat de un buget alocat de Primăria Capitalei de aproximativ 38,5 milioane de euro (în anul 2016-CSM București a avut un buget de peste 12 milioane euro, în anul 2017-peste 13, 5 milioane euro iar în anul 2018 aprox. 13 milioane euro)”, precizat PMB pentru PUTEREA.

“În primele patru luni ale anului 2019, Primăria Capitalei a finanțat CSM cu suma de 12,7 milioane de lei”

La ora actuală, cea mai mare problemă la CSM București este că nu s-au plătit salariile de patru luni de zile, aspect recunoscut ieri, la un post de televiziune de către căpitanul echipei de handbal, Iulia Curea. “Chiar le-am spus fetelor că apreciez acest gest, pentru că nu ne-am plâns niciodată, nu am făcut niciun scandal că nu ne-am primit banii. Normal, așteptăm. Ni s-a explicat că e vorba despre buget, nu ține de noi, nu ține de ei. Sunt sigură că dacă banii ar fi în club, ne-ar fi băgat deja salariile”, a declarat Iulia Curea la TelekomSport. Numai că, surpriză! Primăria Capitalei precizează, negru pe alb, că a plătit salariile sportivilor pe două luni de zile și până la sfârșitul acestei lunii salariile vor fi la zi. “În primele patru luni ale anului 2019, Primăria Capitalei a finanțat CSM cu suma de 12,7 milioane de lei, din care, doar pentru plata contractelor sportivilor de la toate secțiile existente, s-a alocat suma de 10,2 milioane de lei. Menționăm faptul că, în prezent, mai sunt de plătit contractele de activitate sportivă pentru lunile martie și aprilie, cu mențiunea că plățile pentru drepturile derivate din contracte aferente lunii aprilie se vor face până la sfârșitul lunii mai”, a precizat PMP ieri pentru PUTEREA. În urma acestui răspuns se pune problema ce s-a făcut cu circa 2,7 milioane de euro, din care peste 2.000.000 de euro au fost dați, atenție, de Primăria Capitalei pentru plata contractelor sportivilor, dar banii n-au ajuns în conturile sportivilor? Atunci, unde sunt banii?

“Este cea mai gravă situație prin care CSM București trece în cei 12 ani de la înființare”

Într-o oarecare măsură, Gabriela Firea are dreptate când precizează că “asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, cu rezultatul unui meci al echipei de handbal a CSM București este forțată, injustă și complet neavenită”. Dar ce nu spune primarul general este că Gabriela Szabo a fost impusă chiar de ea ca director la CSM București, chiar dacă nu avea nivio experiență managerială pentru un asemenea club. Însă, mai trebuie precizat că edilul general a fost și dezinformat clar de către cei din conducerea CSM București, adică mai exact de tandemul Gabriela Szabo- Andrei Luca, despre situația echipei de handbal feminin, mai ales în cazul accidentărilor. “CSM București, campioana României, echipa care i-a făcut atât de mândri pe români în ultimii ani, a fost lipsită de aportul celor mai bune jucătoare, o echipă intreagă, într-un moment crucial al acestui sezon, campaniile din campionat și Liga Campionilor fiind ratate din acest motiv. Cu toate acestea, CSM București a reușit să își treacă în palmares Cupă României, ca o dovadă a valorii sale. Echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București nu s-a putut baza în acest sezon pe câteva dintre cele mai bune jucătoare, lipsa din teren a acestora reprezentând unul dintre principalele motive pentru prestația mai puțin reusită a campioanei României. Este cea mai gravă situație prin care CSM București trece în cei 12 ani de la inființare”, a precizat PMB.

Manipulare, dezinformare și multă candoare pe…bani publici

Numai că, oficialii CSM București nu i-au transmis Gabrielei Firea că nu era nevoie de 4,5 de milioane de euro ca să câștigi Cupa României, iar campionatul și Super Cupa României au ajuns la Rm Vâlcea, după ce echipa vâlceană bătuse de două ori la București pe CSM cu toate vedetele în echipă acum accidentate, inclusiv Cristina Neagu, Amanda Kurtovic, Dragană Civic, Andreea Lekic și Majda Mehmedovic. În plus, nu se spune că CSM București a devenit prinicipalul sponsor al Federației Române de Handbal, platind peste 150.000 de euro numai pentru transferurile din ultimul an al jucătoarelor și jucătorilor străini. De asemenea, nu se spune o vorbă despre faptul că în ultimul an competițional, echipa de handbal a avut trei antrenori străini, că au aduse  jucătoare după bunul plac și interes al conducerii, iar echipa nu are o sală proprie de antrenament, umbâlând să se antreneze precum țiganul cu cortul, dar, în schimb, clubul și-a tras un nou sediu. Totodată, nu se scoate o vorbă de sunt atât de multe accidentări și care este cauza reală a acestor accidentării. Nu cumva este vorba de o lipsă de pregătire fizică rezultată și ca urmare poate a schimbărilor foarte dese de antrenori ori poate și de modul precar de recuparare după meciuri și după accidentări? Dar cine să-I spună edilului Gabriela Firea cum să manageriază corect și profesionist un club? E mai simplu să dai vina pe Ministerul Finanțelor precizând că “ sumele  primite de Primăria Capitalei de la bugetul de stat au fost mai mici, ceea ce a influențat finanțarea clubului sportiv”. Este ca și cum ai spune că de vină pentru că plouă sau că ninge în Capitală, este vinovat primarul general! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-08Parerea ta...

ANONIM
08 Mai 2019

Distribuiți!Semnați,oameni buni!
ROXANA
12 Mai 2019

Furt la drumul mare !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine