2019-11-13 00:17

Fost lider PSD, condamnat la ÎNCHISOARE pentru CORUPŢIE

 |  13:09
Fost lider PSD, condamnat la ÎNCHISOARE pentru CORUPŢIE

Un fost lider PSD a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Decizia instanţei nu este definitivă.

Gheorghe Bunea Stancu, ex-preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Vrancea. Decizia poate fi atacată în termen de 10 zile. A doua persoană implicată în acest dosar, respectiv fostul director economic al CJ Brăila, Alina Rusu, a fost achitată.

„Condamnă pe inculpatul Gheorghe Bubea Stancu la o pedeapsă principală de 3 (trei) ani închisoare şi 10 ani pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată (...). Conform art. 118 alin. 1 lit. a Cod penal vechi, dispune confiscarea de la inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 lei”, se arată pe portalul Tribunalului Vrancea.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila (SC Club Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea"), constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de cinci ani a unui autoturism, scrie Mediafax. Modalitatea în care Bunea Stancu ar fi acordat sumele respective de bani ar fi fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, prin care acestea au obţinut finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean Brăila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray