2019-10-23 21:42

Fost angajat la Mediu, preferat la contracte

 |  21:00
Fost angajat la Mediu, preferat la contracte

O fostă angajată a Ministerului Mediului câştigă, cu firma sa, contracte pe bandă cu instituţia la care a lucrat. Deşi a fost expert în urmă cu mai mulţi ani, Gabriela Cristiana Tănase (fostă Popa) şi-a lăsat câteva uşi deschise şi a ştiut să profite de fosta sa funcţie pentru a avea succes la licitaţii.

Societatea comercială International Consulting Expertise SRL a primit în ultimul an nu mai puţin de trei contracte de la Ministerul Mediului, toate pe bani europeni. Toate au legătură cu Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, iar valoarea lor depăşeşte 3,6 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro). Ultimul dintre acestea are ca obiect sprijinul acordat Autorităţii de Management al POS Mediu în procesul de evaluare a Organismului Intermediar POS Mediu. Organismele Intermediare sunt un fel de filiale ale Autorităţii de Management al POS, având atribuţii delegate de aceasta pentru proiectele finanţate prin programele aferente fiecărei regiuni din care face parte. Culmea este că primele contracte au fost tot pentru evaluarea POS Mediu.

Fost consilier la Curtea de Conturi

Firma International Consultig Expertise este deţinută de Gabriela Cristiana Tănase (Popa, pe când lucra ca expert la Ministerul Mediului), în proporţie de 30%, şi de belgianul Christian Marie Eugene Emile Linck.

O altă firmă belgiană, East West Consulting SPRL, face şi ea afaceri cu instituţiile publice din România, mai ales cu Ministerul Finanţelor sau Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, de la care a primit până acum contracte de peste 5,5 milioane de lei. Gabriela Cristiana Tănase conduce sucursala din Bucureşti a firmei belgiene, care a onorat două contracte în asociere cu alte două firme, dintre care una, Global Consulting&Audit SRL, este patronată de un fost consilier de conturi de la Curtea de Conturi a României. O altă afacere a fost parafată cu o instituţie publică, respectiv cu Ministerul Dezvoltării, de East West Consulting împreună cu European Consultants Organisation SPRL Bruxelles, a cărei sucursală este condusă tot de fostul expert de la Ministerul Mediului, Gabriela Cristiana Tănase.

East West Consulting a derulat un contract cu Ministerul Mediului şi în asociere cu o firmă care, la un moment dat, era asociată cu fostul secretar de stat din Ministerul Industriilor, pe vremea lui Tăriceanu, Eugen Ţapu Nazare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639566-10-15Parerea ta...

BRENDA
31 Iul 2012

Eu,una,m-am saturat de ftaoblul din Romania..ba chiar sunt scarbita..si nu pentru ca imi displace acest sport ci pentru ca la noi ftaoblul a ajuns sa fie reprezentat de bunurile materiale ale lui Mutu,de bomba-sexi a unui asa numit jucator Tanase,de banii lui Gigi si de injuraturile de pe stadioane..zici ca alte sporturi nu cunoastem dar bineinteles cei care fac intr-adevar performanta nu sunt bagati in seama ma tot intreb cand se va schimba ceva in tara asta??!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray