2020-07-11 11:59

Fosta şefă a Vămii Ploieşti: „Sorin Blejnar este regina”. Preşedintele ANAF susţine că acuzaţiile sunt nefondate, fără legătură cu realitatea

 |  23:02
Fosta şefă a Vămii Ploieşti: „Sorin Blejnar este regina”. Preşedintele ANAF susţine că acuzaţiile sunt nefondate, fără legătură cu realitatea

Fostul director al Direcţiei de Accize şi OperaţiuniVamale Prahova Diana Severin susţine că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, esteregina şi că în 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din funcţiade şef al Vămii Ploieşti pentru că nu a luat "şpagă" şi nu a dat maideparte.

Diana Severin,care a fost şef al Vămii Ploieşti între 25 mai 2009 şi 25 mai 2010, cu oîntrerupere de o lună, între 15 iulie şi 13 august 13 august 2009, a declarat,joi, că în iulie 2009 un apropiat al lui Sorin Blejnar, respectiv ŞtefăniţăPrisăcaru, la acea vreme şeful Compartimentului Verificări Interne din cadrulAutorităţii Naţionale a Vămilor, ar fi chemat-o la Bucureşti, unde s-a întâlnitcu ea nu la sediul ANV, aşa cum stabiliseră iniţial, ci la un restaurant dinmagazinul Unirea, Prisăcaru cerându-i demisia din funcţia de şef al BirouluiVamal Ploieşti.

"Mi-a spus că nu corespund cerinţelor ANAF, că nu amluat şpagă şi nu am dat mai departe. Mi-a cerut să-mi dau demisia,spunându-mi că e cea mai aşteptată demisie, Blejnar o aşteaptă, întrucât existăun înlocuitor al meu care a plecat deja spre Ploieşti. În aceeaşidiscuţie domnul Prisăcaru mi-a mai povestit că, cu o seară înainte, a fost laPloieşti, unde a dejucat un accident de maşină care urma să mi seîntâmple", a declarat Diana Severin.

Aceasta a adăugat că atunci când a realizat ce i se poateîntâmpla a demisionat din funcţie şi că, ulterior demisiei, ar fi mers la SorinBlejnar şi i-ar spus despre demisia sa, iar Blejnar i-ar fi răspuns: "Păidacă nu ai cotizat!".

Întrebată cine este regina corupţiei din vămi, DianaSeverin a răspuns: "După ceea ce mi s-a întâmplat, în urma afirmaţiilorlui Blejnar şi ale lui Prisăcaru, consider că Blejnar este regina".

"Eu am fost eliminată din sistem pentru că nu m-amnumărat printre verigile slabe. Nu au putut să mă controleze şi am fostincomodă. În plus, preşedintele Blejnar mi-a spus că scriu prea mult, călucrurile se pot rezolva şi vorbind", a mai susţinut Buşoi.

Întrebată ce anume a "scris", Diana Severin arăspuns că una dintre peoblemele pe care le-a semnalat a fost legată de faptulcă, în perioada în care a condus DJAOV Prahova, vama din Ploieşti a funcţionatîntr-un spaţiu care aparţine unei firme de comisionariat vamal, firmă careprimea de la vamă o chirie lunară de 200 de milioane de lei vechi, la care seadăugau TVA şi costurile pentru utilităţi.

În plus, Diana Severin a spus că sumele plătite deANV pentru utilităţile la Vama Ploieşti erau de ordinul zecilor de milioane delei vechi, în condiţiile în care iarna în clădire erau cinci grade, iar vara nuse putea sta din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

"Se plăteau zeci de milioane de lei vechi pe lună. Suntlucruri pe care le-am semnalat în scris, Există documente care arată că ANV areîn administrare un teren de 6 hectare, cu clădiri care pot fi compartimentateşi unde poate fi mutată Vama Ploieşti, astfel încât să nu se mai achite aceasumă lunar. La vremea respectivă am comunicat aceste lucruri domnului Blejnar,a spus că se va ocupa de acest lucru. Nu s-a întâmplat nimic, cel puţin cât amfost eu director. Nu cred că situaţia s-a schimbat de atunci. Vama Ploieşti totacolo funcţionează", a spus Diana Severin.

Aceasta a adăugat că, în plus faţă de chirie, pe vremea cândconducea Vama Ploieşti firma de comisionariat în imobilul căreia funcţioneazăvama percepea 300.000 de lei vechi de la fiecare camion care intra în vamă.

"Erau nişte sume fantastice care intrau înbugetul acestui comisionar vamal", a adăugat Severin.

Diana Severin a spus că, la mai puţin de o lună de când şi-adat demisia, la solicitarea lui Ştefăniţă Prisăcaru, a dat din nou concurspentru postul de director al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV)Prahova şi că a luat concursul, rămânând director până în 25 mai 2010, cândCurtea Constituţională a declarat ca fiind neconstituţională legea în bazacăreia au fost numiţi pe funcţii directorii instituţiilor deconcentrate.

Întrebată cum a ajuns prima dată director al DJAOV Prahova,Diana Severin a răspuns că a dat concurs.

Ea a spus că a fost membru PDL.

Diana Severin a ţinut să precizeze că nu i s-aucerut bani pentru a ocupa funcţia de director la vamă.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Sorin Blejnar nu aputut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile Dianei Severin.

Procurori din structura centrală a DNA şi poliţişti dincadrul IGPR au făcut, joi la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fostridicat de către anchetatori şi adus la DNA Bucureşti, unde este audiat.

Cornel Costea ocupă această funcţie ca interimar dinvara anului 2010, el nefiind angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, cidetaşat dintr-o structură a ANAF, susţine vicepreşedintele UNPR Sorin Chivu.

Cornel Costea o înlocuieşte ca interimar pe Diana Severin.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi, într-oconferinţă de presă, răspunzând acuzaţiilor lui Victor Ponta, că nu el este"regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi şi că dacă există ungrup de persoane implicat în "piramida şpăgilor" organele de urmărirepenală trebuie să-şi facă treaba "până la capăt".

Bejnar despre acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti:Nefondate, fără legătură cu realitatea

Blejnar despreacuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti: Nefondate, fără legătură cu realitatea

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi, pentruMEDIAFAX, că acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti Diana Severin sunt"nefondate şi nu au legătură cu realitatea".

"Nu răspund la astfel de acuzaţii care sunt nefondateşi nu au legătură cu realitatea. Dacă dumneaiei are elemente prin care îşipoate susţine afirmaţiile este liberă să urmeze toate demersurile legale.Principala mea preocupare în această perioadă este să asigur o implementareperfectă a declaraţiei unice (privind plata contribuţiilor şi a impozitului pevenit, n.r.)", a afirmat Blejnar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639237-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz