2020-06-07 00:30

Fostul deputat Cristian RIZEA, condamnat la închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Câți ani ar putea sta după gratii politicanul

 |  16:41
Fostul deputat Cristian RIZEA, condamnat la închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Câți ani ar putea sta după gratii politicanul

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Cristian Rizea a primit 3 ani pentru spălare de bani, 3 ani pentru trafic de influență și 2 ani pentru infracțiunea de influențare a declarațiilor. Pedepsele au fost contopite și la condamnarea cea mai grea de 3 ani a fost adăugat un spor de 1 an și 8 luni închisoare, urmând ca el să execute, în final, 4 ani și 8 luni închisoare, informează Agerpres.

În același dosar, Lucian Colțea, cetățean american, a primit o condamnare de 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și spălare de bani în formă continuată.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 300.000 de euro de la Cristian Rizea, obținută ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ce promitea fostul deputat

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colțea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruți în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) și Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanșarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori și le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. El le-a promis celor doi că, dacă va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-07Parerea ta...

MARCEL.
07 Dec 2017

Felicitări DNA!
DINU
07 Dec 2017

Mergi mai departe DNA Bagal pe seful penal al pnl acolo dupa gratii unde i e locul
LEVST.
08 Dec 2017

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colțea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruți în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități,..."____--------___ daca promisiunea a fost"INDEPLINITA ULTERIOR" unde se regasesc in proces persoanle de la cele 2 autoritati, ca doar acest rizea nu a facut aranjamentele cu placa pe care este inscriptionata titulatura institutiei, ci cu cel putin 2 persoane cu ceva greutate in respectivele institutii...oricum, individul nu este condamnat inca, atata timp cat mai are drept de apel, stim ca generozitatea judecatorilor romani este f. adanca, precum si buzunarele lor popesti..iar daca se va mentine condamnarea, dupa 2 ani va fi free bird,si cu o gramaada de bani ramasi, ce s-a demonstrat pana acum-a avea- este maruntis, acest tip de functionar public a facut zeci de asemenea "lucrari", numai din intamplare l-au prins cu una...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Dec 2017

alt PIZ-dist care va infunda puscaria
ANONIM
11 Dec 2017

Unii dintre comentatori pun în evidență aspecte referitoare la cercetarea și judecarea cauzei care ar fi fost "neglijate" de către procurori și judecători ?
ANONIM
11 Dec 2017

Articolul nu prezintă și în ce mod au fost au fost prejudiciate interesele statului și în ce mod s-au "materializat" prejudiciile aduse intereselor statului ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine