2020-02-18 19:06

Fostul șef al CNAIR n-a putut justifica întârzierea cu 8 ani a unui proiect cu finanţare externă de 474.000.000 de euro

 |  09:36
Fostul șef al CNAIR n-a putut justifica întârzierea cu 8 ani a unui proiect cu finanţare externă de 474.000.000 de euro

În anul 2006 s-a încheiat contractul de finanţare din fonduri externe rambursabile nr. 23.371 dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI II) - privind proiectul de reconstrucție a drumurilor afectate de inundații, în valoare de 474.000.000 de euro.

Potrivit prevederilor din contractul de finanțare, proiectul trebuia finalizat până la 31 decembrie 2009. Dar, în 2016, Curtea de Conturi a României constată “o întârziere de 8 ani în implementarea acestui proiect”, iar “prevederile contractului de finanțare au fost modificate prin amendamente convenite între BEI și Guvernul României, ultima dată de finalizare a proiectului fiind data de 31 decembrie 2017”. Totodată, Curtea de Conturi a României mai constată faptul că “proiectul destinat reconstrucției drumurilor afectate de inundații finanțat de către BEI a înregistrat cel mai scăzut grad de implementare, respectiv un procent de 76%”. 

În nota de relații către Curtea de Conturi a României, din data de 8 aprilie 2016 (vezi documentul în facsimil), fostul director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, la acea vreme director tehnic la CNADNR, nu a putut explica clar gradul scăzut de implementare a proiectului. În plus, Ştefan Ioniţă nu a putut justifica către auditorii de conturi nici diferențele din contractul de finanțare și valoarea proiectului. De asemenea, Ştefan Ioniţă nu a putut da o explicaţie clară nici despre lipsa deciziei la derularea cu mare întârziere a contractului încheiat la 2 decebrie 2011 între DRDP Constanța şi Asocierea SC Asfalt Super SRL, SC Concordia Con. Strade SRL și SC Hidroscivil SRL, care avea ca termen de finalizare a lucrărilor data de 31 mai 2015. Practic, se constată că directorul de la CNADNR de la aceea vreme, Ştefan Ioniţă, nu a putut preciza concret cum s-a întârziat cu 8 ani implementarea unui proiect BEI de 474.000.000 de euro și care au fost cauzele acestei întârzieri.

Ulterior, Ştefan Ioniţă a ajuns director general al CNAIR, de unde a fost demis recent, urmând ca astăzi Consiliul de Administrație al CNAIR să-l numească pe postul de director la Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică CESTRIN, unde a mai fost în urmă cu câțiva ani. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-11Parerea ta...

ANONIM
11 Mai 2018

EL NU ESTE SINGURUL TRADATOR, POLITRUC SFERTODOCT DIN CAUZA CARUIA NU S-AU ATRAS FONDURI EXTERNE CELE MAI MULTE NERAMBURASABILE PENTRU INFRASTRUCTURA, INVATAMANT, SANATATE, ETC .Ticalosii, nemernicii, laturile umane , etc din sistemul politic postcomunism si din administraraea tarii trebuie sa fie judecati de un TRIBUNAL MARTIAL. Vedeti ce realizari sunt dupa 1990 in ALBANIA (este a doua Austrie a Europei), in toate tarile foste CAER. NUMAI ROMANIA A DEVENIT CA O TARA AFRICANA, TRIBALA, FARA NICI UN ROST . VINOVATII SUNT VII IN TARA SI PE AFARA EI TREBUIE PEDEPSITI CUM SE CUVINE, INTR-UN STAT DE DREPT.
ANONIM
11 Mai 2018

Pentru stabilirea adevarului si a normalitatii in RO vis a vis de nenorocirile si atrocitatile ce se petrec in tara dupa 1990 E DE STRICTA NECESITATE INFIINTAREA CURTII MARTIALE SI/SAU SESIZAREA Curtii Penale Internaționale (Tribunalului Penal Internațional) de la Haga . SE VA PUTEA APLICA IN RO “DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” numai daca se va infiinta CURTEA MARTIALA SI SE VA SESIZA Curtea Penala Internațional (Tribunal Penal Internațional) de la Haga vis a vis de clarificarea adevarului cu privire la, LOVITURA DE STAT DIN DEC. 1989 , la MINERIADE, LA PRIVATIZARILE FRAUDULOASE, etc . PANA ATUNCI MAFIA CARE A CAPTURAT RO DUPA 1989 NU VA PERMITE in Ro DECAT “DEMOCRATIA MIMATA” SI DISTRUGEREA IREVERSIBILA A STATULUI. Dumnezeu sa ajute poporul roman sa nu dispara de pe harta lumii!
TRADATORI DE TARA
12 Mai 2018

Cine este si tiganul asta borit ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine