2020-02-29 00:17

Fostul director RATB Viorel Popescu, trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă

 |  11:19
Fostul director RATB Viorel Popescu, trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost trimis în judecată într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă. Acesta este acuzat că, în decembrie 2011, a primit 2.500 de euro de la administratorii a două firme, pentru a le facilita derularea unui contract ce viza vânzarea de către regie a 232 de autovehicule casate.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Viorel Popescu în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, şi pe Marian Brebeanu, administrator al unei societăţi comerciale, aflat sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

De asemenea, în acelaşi dosar va fi judecat şi Marian Romică Niţu, fost consilier al directorului general al RATB, pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna decembrie 2011, înaintea sărbătorilor de iarnă, Viorel Popescu, în calitate de director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), ar fi primit 2.500 de euro, la sediul RATB, prin intermediul lui Marian Niţu, de la Marian Brebeanu şi de la un alt om de afaceri.

"În schimbul acestei sume de bani, primită prin intermediul consilierului său, inculpatul Popescu Viorel urma să intervină pe lângă funcţionarii competenţi din cadrul RATB, în scopul derulării în condiţii avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de afaceri, a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către această instituţie a unui număr de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu în vederea dezmembrării şi valorificării ulterioare a deşeurilor rezultate), precum şi în vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare către societăţile celor două persoane", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Potrivit sursei citate, Marian Niţu, fost consilier al lui Viorel Popescu, este acuzat că la audierea sa, în 29 ianuarie, a făcut afirmaţii mincinoase, în sensul că a negat că l-ar fi ajutat pe fostul director al RATB să primească cei 2.500 de euro.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe bunuri mobile şi imobile ale lui Viorel Popescu şi Marian Brebeanu.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, procurorii propunând menţinerea măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine