2019-08-17 17:57

Fostul director SRI, George Maior, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre «vizita în sufrageria lui Oprea»

 |  10:38
Fostul director SRI, George Maior, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre «vizita în sufrageria lui Oprea»

Fostul director al SRI, George Maior, actual ambasador în SUA, a venit luni dimineaţă la comisia de anchetă a Parlamentului, pentru a da explicaţii cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, el fiind unul dintre cei prezenti in acea noapte, «în sufrageria lui Oprea».

”Aș dori să mulțumesc Comisiei pentru această invitație, pentru faptul că a răspuns solicitării mele obiective să vin pe această dată, având vizita președintelui la Washington. În ceea ce privește comisia este bine că evenimentele acelea sunt analizate de către dvs. Aș vrea să vă spun, am să vorbesc despre instituția pe care o conduceam atunci, SRI, pe tot parcursul anului. Serviciul și-a îndeplinit activitatea și misiunea în conformitate cu normele legale. Este opinia mea. Tot ce a făcut serviciul rămâne arhivat și depozitat în arhivele serviciului și ale statului. 2009 a fost un an special, încă de la începutul anului am ținut să fiu atent cu privire la modul cum SRI își menținea serviciu. Am emis atunci o serie de declarații publice. (...) Serviciul s-a comportat exemplar”.

”În toate acele zile, inclusiv în acea zi, din punctul meu de vedere ale atribuților mele au fost îndeplinite conform legii. Nu au avut nicio legătură cu activitatea Serviciului. A fost un eveniment privat, la care nu s-au întâmplat aspecte ca fiind nelegale”.

Și acest eveniment pe care îl evocați, îl definesc ca pe un eveniment privat și la care nu s-au întâmplat lucruri pe care să le definesc ca ilegale, neconstituționale sau nici măcar din punct de vedere al valorilor morale, pentru că acolo nu s-a petrecut nicio ilegalitate.

Fiind un eveniment privat nu am să discut despre evenimentul privat ca atare sau despre persoanele care au fost acolo. Aș vrea să spun că orice persoană care a fost acolo, dacă crede că acolo s-au petrecut lucuri ilegale sau neconstituționale, ar trebui să sesizeze instituțiile competente”, a declarat George Maior.

Întrebat dacă dezvăluirea lui Dan Andronic, privind „noaptea generalilor”, este adevărată, fostul șef SRI a declarat că „nu are dreptate”.

„E vorba de o analiză a domnului Andronic, am spus că e un evenimet privat. Intră și răspunsul: nu are dreptate”, a spus George Maior.

Întrebat ulterior despre apariţia unor informaţii din căsuţa sa de mail, legat de hacker-ul Guccifer, George Maior a răspuns scurt: "Fake news".

Hackerul român Marcel Leher Lazăr, cunoscut sub numele de Guccifer, aflat în închisoare, a vorbit, la Antena 3, ce a găsit în e-mailurile politicienilor pe care le-a spart.

„Documente din contul lui George Maior (350 MB), care nu ar fi trebuit să fie acolo: planurile cadastrale ale vilelor lac, documente/rechizitorii/expertize din Dosarul Flota, schemele de inteligence pe care Maior le-a implementat în Libia, cu sprijinul englezilor, care-l supervizau. Diplomați. Asta după asasinarea lui Gadaffi”, a declarat Guccifer.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Votul nespălaţilor, şansa candidaţilor anti-Ponta Directorul SIE a băgat multă lume la idei sărind iepureşte, cu semnăturile strânse în timpul serviciului, direct în campania pentru alegerile prezidenţiale. George Maior nu a mai avut răbdare până ce noul preşedinte va fi depus jurământul şi i-a pus demisia pe masă. Mai tânăr decât Meleşcanu, şeful SRI lasă toate variantele deschise, arătându-se disponibil pentru cine oferă mai mult. De basm am fi ca preşedintele Meleşcanu să-l nominalizeze premier pe Maior
05 Oct 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray