2020-07-14 10:58

Fostul episcop de Huşi, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Corneliu Onilă este cercetat pentru AGRESIUNE SEXUALĂ continuată

 |  18:26
Fostul episcop de Huşi, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Corneliu Onilă este cercetat pentru AGRESIUNE SEXUALĂ continuată

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii din Iaşi. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Sebastian Jitaru, fost arhimandrit. Decizia poate fi atacată cu apel.

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă şi Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, au fost arestaţi preventiv vineri după-amiază pentru 30 de zile. Decizia Curţii de Apel Iaşi poate fi atacată.

Avocatul lui Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia. Fostul episcop de Huşi este cercetat pentru agresiune sexuală continuată, victimă fiind un minor, au anunțat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Corneliu Onilă este cercetat şi pentru viol, iar Sebastian Jitaru e cercetat pentru trei infracţiuni de viol, potrivit Mediafax.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată. Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017. Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a fost audiat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

PEDOFILUL ONANILA
22 Mai 2020

la puscarie
RAIUL POPI DE LA HUSI
23 Mai 2020

A ajuns in Rai ,! In sfarsit acolo se va satura de acele chestii cu barbatii . Sper ca-i fericit si imbucurat !
VIOREL
24 Mai 2020

Sa fi bagat in aceiasi celula cu Pomohaci...
CONSTANTIN
28 Mai 2020

Masura cu arestarea acestui"" sfant"" este luata, de ochii naivilor.Onila ,practica"" sportul ""asta invatat de la indrumatorii sai,de multi ani.BOR,ii cunostea slabiciunile umane ale lui Onila .Le ingaduia si le tolera pentru al putea santaja.Altfel cum a promovat atat de rapid pe scara irahica?? Canoanele bisericesti sunt doar pentru naivi.Hulpavi ,sireti ,hoti, incalca cu buna stiinta Legile si prevederile Constitutiei!!De ce si cu a cui acord Biserica se amesteca in sistemul de invatamant romanesc?? Peste cateva zile va fi scos de dupa gratii ,i se va cere scuze si va fi repus in functiea avuta !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz