2020-08-07 01:48

Fostul PRIMAR al Bacăului, Romeo Stavarache, poate fi ELIBERAT din închisoare

 |  13:48
Fostul PRIMAR al Bacăului, Romeo Stavarache, poate fi ELIBERAT din închisoare

Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului, ar putea ieşi din închisoare. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis, marţi, eliberarea condiţionată a fostului edil. Decizia nu este definitivă.

Romeo Stavarache a fost condamnat în noiembrie 2017 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, potrivit Mediafax. Acesta şi-a ispăşit pedeapsa în Penitenciarul Vaslui. În urmă cu aproximativ lună, fostul edil a cerut eliberarea condiţionată. Solicitarea a fost dezbătută de magistraţii Judecătoriei Vaslui pe 5 iunie şi a rămas în pronunţare pentru data de 11 iunie.

DNA dispusese, în iulie 2014, trimiterea în judecată a lui Romeo Stavarache pentru mai multe infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise în perioada 2008-2011, suma totală imputată edilului depăşind 2,3 milioane de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2008 – 2011 Romeo Stavarache, direct sau indirect, a cerut şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani. Astfel, la începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare care era de 38 de euro/stâlp. În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 – octombrie 2011 Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, suma totală de 810.670 de lei.

În luna ianuarie 2009, primarul Stavarache a cerut unui alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societăţii comerciale administrate de acesta să îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrări tehnico-edilitare. Banii au fost primiţi în două tranşe, prin intermediul unei asociaţii sportive.

În luna aprilie 2009, Stavarache a pretins de la acelaşi om de afaceri un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală, încheiat între această societate şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, având ca obiect construcţia unui bloc cu 45 de locuinţe în Bacău, lucrare în valoare de 2.688.769,90 de euro, inclusiv TVA. În baza acestei solicitări, în perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, primarul Bacăului a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, suma totală de 1.259.789,03 de lei.

Procurorii DNA susţineau că în martie 2010 Stavarache i-a solicitat administratorului unei societăţi comerciale să încheie contracte de publicitate cu o anumită firmă, pentru ca primăria să îşi execute în mod corespunzător obligaţiile care decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău încheiat cu această societate. În baza acestei solicitări, au fost încheiate două contracte, în lunile martie 2010 şi aprilie 2011, în baza cărora omul de afaceri a plătit sumele de 40.000 de lei, respectiv 30.000 de lei.

De asemenea, în perioada martie – aprilie 2009, împreună cu o altă persoană, primarul i-a solicitat unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociaţii sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiţi în 24 aprilie 2009.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-11

In legatura cu acest articol...

Romeo Stavarache, CONDAMNAT la patru ani de închisoare

Fostul primar Romeo Stavarache, condamnat la închisoare

Romeo Stavarache, rămas liber, dar fără funcție

Primarul Romeo Stavarache, în arest la domiciliu

Prima DECLARAȚIE a lui Stavarache după ce a câștigat în fața DNA: Erau documente FABRICATE

Primarul Romeo Stavarache, cercetat sub control judiciar, poate părăsi ţara

Romeo Stavarache rămâne în arest la domiciliu

Romeo Stavarache rămâne în arest la domiciliu. Primarul, cercetat într-un dosar de luare de mită

Primarul Bacăului ar fi încercat cu cearşaful: Romeo Stavarache, tentativă de sinucidere în arest

Stavarache rămâne în arest preventiv
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz