2020-02-23 10:32

Fostul primar al Botoşaniului, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

 |  13:53
Fostul primar al Botoşaniului, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoșani, este cercetat penal de procurorii DNA Suceava pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit.

DNA Suceava a precizat, într-un comunicat de presă, că „fostul primar Cătălin Flutur, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafață de 130,01 metri pătrați, situată în zona ultracentrală a municipiului Botoșani, care avea destinația de alee pietonală, societății comerciale Belvedere SRL Botoșani, în scopul organizării șantierului aferent proiectului ,,Îmbunătățirea produsului turistic prin extinderea și modernizarea hotelului Belvedere', contrar unei hotărâri a Consiliului Local Botoșani emise în luna mai 2008, care prevedea că hotelul și parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat”.

„Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani afectați de desființarea unei căi de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu și cartierul Maxim Gorki”, susţin procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, la data de 18 aprilie 2012, Cătălin Flutur a încheiat un nou contract de concesiune cu societatea comercială Belvedere SRL, pentru aceeași suprafață de teren, pe durata existenței construcției.

DNA susţine că „prin acest contract au fost afectate atât interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani, cât și cele ale Liceului ,,Ștefan Luchian' al cărui teren de sport a fost micșorat cu suprafața de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine