2020-08-13 00:37

Fostul primar Costel Tulitu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

 |  13:41
Fostul primar Costel Tulitu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

DNA a anunţat, marţi, că procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Costel Tulitu, fost primar al oraşului Bechet, judeţul Dolj, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu, din care trei în formă continuată, şi patru infracţiuni de conflict de interese.

Alături de Costel Tulitu, a mai fost trimis în judecată şi Marin Petroi, diriginte de şantier la data faptelor, pentru abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale), şi Laurenţiu Păunescu, administrator al SC Consrep Construct SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu (2 acte materiale).

Totodată, a fost trimisă în judecată SC Consrep Construct SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu (2 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 24 august 2009 şi 3 septembrie 2010, Costel Tulitu, ca primar al oraşului Bechet, a aprobat la plată, în baza contractului de proiectare şi execuţie de lucrări privind realizarea obiectivului "Sistem centralizat de canalizare Bechet-Deal S.E. 1", cheltuieli care nu erau conforme cu realitatea, atestate prin două facturi emise de SC Consrep Construct SRL Caracal, în valoare totală de 1.339.342,29 de lei, echivalentul a 312.741,97 de euro.

Astfel, dirigintele de şantier Marin Petroi, beneficiind de ajutorul lui Laurenţiu Păunescu şi al SC Consrep Construct SRL, a confirmat cheltuielile aferente realizării obiectivului "Sistem centralizat de canalizare Bechet-Deal S.E. 1", respectiv achiziţionarea unor componente ale staţiei de epurare, prin acte întocmite în lunile august 2009 şi septembrie 2010 şi prin procesul-verbal de custodie din luna septembrie 2010, deşi staţia a fost achiziţionată în anul 2011, potrivit DNA.

Anchetatorii susţin că inculpaţii au produs astfel un prejudiciu de 1.138.440,95 de lei în dauna Ministerului Dezvoltării Regionale (care a preluat în patrimoniu obiectivul de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice) şi de 200.901,34 de lei în dauna Primăriei Bechet, precum şi un folos material necuvenit pentru SC Consrep Construct SRL, în valoare de 1.339.342,29 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz