2020-06-06 23:03

Fostul şef al Poliţiei Judeţene Timiş Gheorghe Popescu, trimis în judecată de DNA după ce a cerut mită un televizor

 |  13:38
Fostul şef al Poliţiei Judeţene Timiş Gheorghe Popescu, trimis în judecată de DNA după ce a cerut mită un televizor

Fostul şef al Poliţiei Judeţene Timiş Gheorghe Popescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar. Acesta este acuzat că a cerut şi a primit un televizor de la un poliţist pentru a-l muta în subordinea sa.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului şef al Inspectorarului Poliţiei Judeţene Timiş Gheorghe Popescu, care a cerut un televizor unui poliţist pentru a-l transfera pe acesta în subordinea sa.

Iniţial, poliţistul i-a adus un televizor mai ieftin, dar Popescu l-a trimis să îl schimbe cu un altul mai scump şi cu diagonală mai mare.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2012, Gheorghe Popescu, în calitate de inspector-şef al IPJ Timiş, după ce a aprobat raportul de mutare a unui subordonat de la o secţie de poliţie în cadrul unei alte structuri aflate în subordinea sa, i-a cerut acestuia un televizor cu plasmă. Astfel, în 9 martie 2012, poliţistul a achiziţionat un televizor, la preţul de 999,90 lei, pe care în aceeaşi zi l-a schimbat cu un altul care avea o diagonală mai mare, în valoare de 1.699,90 lei, în condiţiile în care Popescu era nemulţumit de dimensiunile şi caracteristicile tehnice ale televizorului.

În data de 28 ianuarie, Gheorghe Popescu a fost audiat de procurorii DNA din Timişoara în acest dosar, iar televizorul pe care acesta îl primise de la subordonat a fost ridicat din locuinţa fostului adjunct al IPJ Timiş. De asemenea, în urma audierilor, Gheorghe Popescu a fost pus sub control judiciar, ulterior el fiind suspendat din funcţie şi cerând pensionarea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în acest caz, cea de control judiciar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine