2020-07-09 05:19

Fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomiţa Cornel Tache a fost trimis în judecată

 |  14:44
Fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomiţa Cornel Tache a fost trimis în judecată

Fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa Cornel Tache a fost trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală. Tache este acuzat că a primit 32.000 de lei de la administratorul unei firme.

Procurorii DNA au trimis dosarul la Tribunalul Ialomiţa, propunând judecarea lui Cornel Tache sub control judiciar, măsură luată în timpul urmăririi penale.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi Gheorghe Ungureanu şi firma administrată de acesta, SC Avimar Fdl SRL, pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2013, Cornel Tache, şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa la data faptelor, a primit mită 32.000 de lei de la Gheorghe Ungureanu, pentru a-l ajuta să desfăşoare operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.

"Concret, în perioada 2012-2013, inculpatul Ungureanu Gheorghe, în calitate de administrator împuternicit al unor firme, printre care se afla şi SC Avimar Fdl SRL, a omis evidenţierea în documentele contabile a tuturor operaţiunile comerciale desfăşurate şi a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de aprovizionare şi prestări servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 5.619.099,44 lei", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Cornel Tache mai este acuzat că, în 2013, în schimbul sumei de 32.000 de lei, i-ar fi promis lui Gheorghe Ungureanu că va interveni la colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care omul de afaceri era cercetat.

În cazul acuzaţiei de dare de mită adusă lui Gheorghe Ungureanu, procurorii DNA au sesizat instanţa de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, propunând ca pentru această infracţiune să fie dispusă o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

"În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Ungureanu Gheorghe a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu respectarea următoarelor obligaţii: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei; să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei în raza căreia are stabilit domiciliul sau locuieşte în fapt", au precizat procurorii în rechizitoriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz