2019-12-14 05:11

FRAUDĂ LA BACALAUREAT 2013. Profesorii de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" au "suflat" elevilor subiectele la română

 |  16:41
FRAUDĂ LA BACALAUREAT 2013. Profesorii de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" au "suflat" elevilor subiectele la română

Conducerea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită, în urma suspiciunii de fraudă la proba scrisă de Limba şi Literatura Română la Bacalaureat 2013. Elevii au aflat subiectele de la română şi baremul de corectare înainte de începerea examenului.

 "Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti a decis, luni, 1 iulie 2013, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum şi a celor 32 de profesori supraveghetori,  eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu cât  şi eliberarea din funcţia de director, din cadrul şcolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu", potrivit unui comunicat al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Preşedintele Comisiei de Bacalaureat din Bucureşti, Florin Lixandru, a declarat că la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5 al Capitalei există o suspiciune de fraudă, fără să dea mai multe detalii despre această situatie. "Există o suspiciune de frauda la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5 al Capitalei. S-a demarat o anchetă şi aşteptam rezultatul anchetei. Va fi înlocuită comisia de bacalaureat, astfel încât elvii să nu aibă de suferit", a declarat oficialul.

Poliţiştii au început deja urmărirea penală pentru fapte de corupţie. Profesoarele îşi ascundeau şpaga în sutiene. ISMB anunţă că "va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013". Luni, 1 iulie,  elevii au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura româna şi au primit VARIANTA 7. La primul subiect, valabil pentru ambele profile, elevii au primit un fragment din "Scrinul negru" de George Călinescu (pentru profilul real) / fragment din "Accidentul" de Mihail Sebastian (profil uman) la care au avut mai multe cerinţe. La subiectul al doilea, elevii au avut de argumentat importanţa unui jurnal în viaţa unui adolescent, printr-un eseu de maximum 300 de cuvinte. La profilul real, elevii au avut de realizat un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte despre importanţa alegerii unui model în viaţă. Subiectul al treilea a avut ca cerinţă realizarea unui eseu despre o poezie simbolistă, la profilul uman. La profilul real, pentru subiectul al treilea li s-a cerut elevilor să prezinte "tema şi viziunea despre lume" în cadrul unei poezii scrise de Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga, la alegere.

Ministerul spune că subiectele nu au ajuns pe net

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură că nici una dintre variantele de subiecte de la proba de Bacalaureat 2013 nu a ieşit din reţeaua informatică gestionată de cele două instituţii.

Reprezentanţii Ministerului au precizat că niciuna dintre variantele de subiecte nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 09.00 “Conform verificărilor realizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care are în atribuţii păstrarea şi distribuirea subiectelor pentru examenele naţionale, în condiţii de maximă siguranţă, nu a existat nici o breşă în sistemul de transmitere a datelor”, spun oficialii MEN.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-02

In legatura cu acest articol...

BAC CU BANI LA SUTIEN. Directoarea striptease Vărzaru, tartorul fraudei de la liceul Bolintineanu - VIDEO
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray