2019-07-23 00:17

G4Media: Meleşcanu, RECLAMAT la Parchetul General după ce şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg

 |  20:30
G4Media: Meleşcanu, RECLAMAT la Parchetul General după ce şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale depuse împotriva lui Meleşcanu de către Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, care a reclamat că nu a fost numit în postul de consul la Strasbourg deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, scrie G4Media.

 “Selectarea subsemnatului pentru postul de la Strasbourg s-a făcut pe baza unor criterii foarte clare: experienţă, proiect de misiune, cunoaşterea mediului cultural, lingvistic, economic şi politic al ţării de reşedinţă (…) Nominalizarea subsemnatului pentru Strasbourg nu s-a făcut printr-un act de voinţă guvernamentală (sau ministerială) şi nici pe criterii politice, deoarece nu am nicio afiliere politică, ci prin concurs deschis şi pe baza unor criterii clare stabilite şi anunţate public (…) Membrii comisiei de concurs au fost, atât la Guvern, cât şi la MAE, înalţi specialişti în domeniul relaţiilor internaţionale, membrii comisiei de examen de la MAE fiind, în marea lor majoritate, încă în funcţii: director general de resurse umane, director general al afacerilor consulare, etc”, a arătat profesorul Bazil Popovici în plângerea depusă la Parchetul General.

El spune că, în consecinţă, Meleşcanu a comis un abuz în serviciu pentru a-şi promova un membru al familiei.

"Fapt fără precedent în istoria postrevoluţionară a României, domnul ministru Meleşcanu îşi numeşte fiul vitreg, prin urmare rudă de gradul I, consul general printr-o Hotărâre de Guvern (HG nr. 454 din 28 iunie 2018) contrasemnată fără jenă în nume propriu, id est cu propria semnatură, în dispreţul legii 161 din 19 aprilie 2003, care la articolul 72 alineatul I specifică: <>”, a arătat Popovici în plângerea penală.

În urma acestei plângeri, Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu şi conflict de interese şi l-a citat pe reclamant la audieri în 1 octombrie.

Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu nu a răspuns solicitării G4media.ro de a explica aceste acuzaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

DEVIZA BOLSEVICA.
13 Sep 2018

''Noi suntem conducatorii vostri iar copii nostri vor fi conducatorii copiilor vostri '' Este politica bolsevismului psd-alde-udmr -minoritati.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray