2020-07-14 10:07

G4Media.ro: Criminalul Gheorghe DINCĂ a ars cadavrul ALEXANDREI folosind vaselină amestecată cu carbid; așa au fost obținute temperaturi de aproape 1.000 de grade

 |  14:06
 G4Media.ro: Criminalul Gheorghe DINCĂ a ars cadavrul ALEXANDREI folosind vaselină amestecată cu carbid; așa au fost obținute temperaturi de aproape 1.000 de grade

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, ar fi ars cadavrul Alexandrei joi, 25 iulie, după orele 13:00 - 14:00, după ce ar fi ucis-o și s-ar fi întors din oraș unde i-a aruncat telefonul și cartela, au declarat pentru G4Media.ro surse din anchetă.

Procesul de ardere ar fi durat 5 - 6 ore, până spre seară. După ce ar fi ars țesuturile, Dincă ar fi pus vaselină pe oase ca să ardă mai repede. Dincă le-ar fi declarat anchetatorilor că a amestecat vaselina cu pastile de carbid pentru a arde oasele în arzătorul improvizat într-un butoi din curte, au declarant, pentru G4Media.ro, surse apropiate anchetei.

Din acest amestec de vaselină și carbid, specialiștii consultați de G4Media.ro susțin că a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natură să dezvolte temperaturi superioare, în jur de 1.000 de grade.

Țesuturile și oasele ar fi ars întrucât proveneau de la un om tânăr, în plin proces de creștere. La persoanele în creștere structura osoasă este relativ aerată, de aceea permite arderea mai ușoară și într-un timp mai scurt.

Dacă a asigurat aeraj pentru aport de oxigen, flacăra putea fi asigurată cu temperatură mare pentru timp îndelungat, au mai explicat experții, pentru G4Media.ro.

Potrivit mărturiei lui Dincă, coroborate cu probele găsite la fața locului, anchetatorii cred că acesta ar fi pus lemne sub pirostriile deasupra cărora a pus un butoi având în partea de jos un grilaj, iar în partea de sus fără capac. Ar fi pus corpul fetei pe grilajul din butoi. Acolo, Dincă obișnuia să topească aluminiu.

Așa ar fi obținut o temperatură în arzător în jur de 1000 de grade Celsius. Oasele și dinții nu ar fi ars în totalitate întrucât ar fi fost nevoie de o temperatură de 1.500 de grade Celsius. La fel, inelele și fragmentele de lănțișor găsite în cenușă nu s-ar fi topit decât la o temperatură mai mare de 1.000 de grade.

Surse oficiale din cadrul DIICOT susțin că anchetatorii au 2 martori, doi vecini, care spun că au văzut fum și au simțit un miros neobișnuit din curtea lui Dincă.

Ce spun chimiștii. Claudiu Fleacă, inginer chimist la Institutul de la Măgurele, a explicat pentru G4media.ro că este plauzibil ca suspectul să fi folosit vaselină pentru arderea oaselor.

„Grăsimile ard foarte bine. Putea să pună și carbid, însă în combinație cu apa. Și depinde foarte mult de aeraj, de oxigen.

În condiții optime, carbidul cu apă propagă acetilena și se poate obține o temperatură de 3.000 de grade. Dar mă îndoiesc că, în acele condiții, a obținut o astfel de temperatură.

Plus că exista riscul să explodeze. Dacă, într-adevăr, a folosit carbid, deși nu am mai auzit de o astfel de combinație de carbid cu vaselină până acum, putea să pună puțină apă ca să ardă, să nu explodeze sau să bubuie. Pentru că presupun că nu voia să facă zgomot.

Oasele au o parte organică, proteină, colagen. Aceasta arde, se descompune. Partea anorganică conține hidroxiapatită, care se fragmentează și rămâne un fosfat de calciu deshidratat. Nu mai e aceiași compoziție ca osul original, s-a dus partea organică și apa de cristalizare pentru că hidroxiapatita are apă în structura ei.

Fosfatul de calciu se topește la 1.400 de grade ca să nu rămână resturi, dar înțeleg că au rămas, deci înseamnă că nu a obținut acea temperatură. Ca să dispară de tot trebuia să folosească acid”, a explicat chimistul Claudiu Fleacă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz