2019-10-19 15:16

Gabriela Firea face achiziții fulger de zeci de milioane de euro. Se cumpără jeep-uri și chiar un acvariu

 |  10:57
Gabriela Firea face achiziții fulger de zeci de milioane de euro. Se cumpără jeep-uri și chiar un acvariu

Majorări de capital pentru societățile Municipalității care vor dezvoltă proiecte în cele mai importante domenii: sănătate, protecție civilă, iluminat public, consolidări, managementul traficului

Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din dată de 19 decembrie se află o serie proiecte prin care se propune majorarea capitalului social pentru societățile comerciale aflate în subordinea CGMB și PMB. Majorarea de capital este necesară pentru că aceste companii nou înființate să poată dezvoltă proiecte în domenii precum sănătate, protecție civilă, reabilitare și consolidări, iluminat public etc.

Compania Municipală Consolidări solicită o majorare de 17.230.000 lei pentru achiziționarea unor utilaje speciale necesare pentru punerea în siguranță a clădirilor cu risc seismic. Este vorba de utilaje speciale  în vederea desfășurării activității: schele, 1 macara mobilă, 2 încărcătoare telescopice, 2 autobasculante, 4 dube, 4 autoutilitare, o hala mecanică cu destinație depozit și alte echipamente necesare pentru organizarea de șantier. Compania Consolidări a demarat deja lucrările la patru clădiri în Centrul Istoric al Capitalei, iar în perioada imediat următoare se vor încheia alte trei contracte pentru punerea în siguranță a unor clădiri din Capitală.

În ceea ce privește Compania Municipală Medicală, se propune o majorare de 6.000.000 lei, precum și un împrumut temporar de 6.000.000 lei, pe baza de convenție, de la bugetul Capitalei. Împrumutul se va rambursa integral în termen de un an de la dată acordării, în caz contrar aplicându-se majorări de întârziere.

Scopul majorării capitalului social al Companiei Municipale Medicală București S.A este de a susține activitatea societății în vederea îndeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri. Pentru că nu există încă în București suficiente locuri disponibile în căminele de persoane vârstnice (cererea depășind cu cel puțîn 300% oferta de locuri existente) și nici suficiente servicii de îngrijire la domiciliu pentru acestea, CGMB a mandatat Compania Municipală Medicală București să identifice, împreună cu instituțiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost, care să asigure o mai bună protecție a vârstnicilor din București.

Având în vedere că unul dintre cele mai eficiente servicii care asigura starea de sănătate fizică și psihică a persoanelor vârstnice este îngrijirea la domiciliu, s-a prevăzut pentru anul 2018 derularea unui astfel de program, printr-o varianta tehnologizată, pentru 10.000 de persoane vârstnice, bolnave cronice, în special în domeniul insuficienței cardiace și a debutului demențelor senile.

Compania Municipală Eco Igienizare, care se va ocupă de deratizarea și dezinsecția la nivelul municipiului București, solicită o majorare de capital de 6.000.000 lei, bani necesari pentru achiziționarea de autovehicule, autoutilitare și alte utilaje necesare desfășurării activității.

 Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat, care are că obiect de activitate protecția civilă și situațiile de urgență, solicită o majorare de 11.364.000 lei, suma fiind prevăzută pentru achiziționarea unei clădiri pentru cursuri de instruire și cazarea cursanților, un teren pentru centrul de instruire și o sala pentru pregătire fizică. Această companie se va ocupă, printre altele, de întocmirea documentației în vederea obținerii avizelor ISU, dar și de consultanță privind securitatea în muncă. Totodată, compania va desfășura activități de informare și instruire privind cunoașterea și respectarea regulilor și măsurilor de comportare în caz de situații de urgență; va menține în stare de funcționare sistemele de transmisiuni și alarmare în scopul înștiințării și alarmarii populației și asigurarea fluxului informațional-decizional; va organiza și asigura adăpostirea populației, precum și sprijinirea acțiunilor de construire și amenajare a adăposturilor; va acordă ajutor, în condițiile legii, persoanelor a căror viață este pusă în pericol în caz de explozie, inundații, alunecări de teren, accidente, precum și caz de dezastre etc. 

Referitor la Compania Municipală Parking, care are că obiect de activitate construirea de parcări noi, dar și întreținerea și modernizarea celor existente, propune o majorare de 20.000.000 lei, suma fiind solicitată pentru modernizarea parcărilor (2.050 de indicatoare de informare, 200 automate parcare, 51 sisteme de camere video, 21 cabine de pază, 21 aer condiționat mobil), dar și pentru achiziția a 10 freze pentru zăpadă și 6 automobile.

Pentru Compania Municipală Străzi Poduri și Pasaje (care se va ocupă de modernizarea și reabilitarea străzilor din Capitală, precum și de reabilitarea/construirea de poduri și pasaje) propune o majorare de 50.136.370 lei, suma urmând să fie folosită pentru dotarea companiei cu utilaje noi, de mică și mare mecanizare, necesare pentru lucrări de reparații ale sistemului rutier, poduri și pasaje, cât și pentru lucrări de reabilitare ale sistemului rutier și pentru o minimă dotare în programe informatice necesare.

 În ceea ce privește societatea Trustul de Clădiri Metropolitane SĂ, care are că obiect principal de activitate construirea de locuințe sociale și pentru tineri, această propune o majorare de 25.240.000 lei. Astfel, societatea își propune să achiziționeze utilaje și dotări specifice segmentului de construcții (ex. buldoexcavator, excavator pe senile, autobasculata, macarale, motostivuitor etc).

 Pentru Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, care va realiza studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei,  se propune o majorare de capital de 15.000.000 lei.

În cazul Companiei Municipale Imobiliare (care se ocupă cu întreținerea, modernizarea și dezvoltarea fondului locativ) se propune o majorare de 56.777.000 lei, sumele fiind necesare pentru cumpararea și valorificarea de imobile, precum și pentru achiziționarea a trei autoutilitare.

Pentru Compania Municipală Managementul Traficului, care va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului în Capitală, se solicită o majorare de 3.875.840 lei, bani care vor fi utilizați pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call center, mașînă de marcat pistă de biciclete, aparat sudură fibră optică, tester fibră optică, autoutilitară, pachet licențe software.

Compania Municipală Iluminat Public (care se va ocupă de modernizarea și întreținerea sistemului de iluminat public din Capitală)propune o majorare de 5.514.750 lei, suma fiind prevăzută pentru dotări specifice activității: utilaje performanțe, spații de producție, 2 camere cu termoviziune, 4 analizatoare de energie, 5 autovehicule cu 4 roți motoare, 13 autoturisme, 40 de calculatoare, 2 servere, 2 imprimante, licențe software.

De asemenea, pentru Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde, care se va ocupă de administrarea, exploatarea, întreținerea și protejarea arborilor și spațiilor verzi din București, se propune o majorare de 9.631.000 lei, necesari pentru achiziționarea de mijloace fixe și obiecte de inventar.

Compania Municipală Tehnologia Informației, care va asigura servicii de mentenanță colectivă și predictivă pentru echipamentele hardware și care va dezvoltă soluții și aplicații software pentru PMB și instituțiile subordonate, solicită o majorare de 3.570.000 lei, suma find prevăzută pentru echipament hardware (server și stocare) și pentru pachete software, stație grafică, 5 echipamente de telecomunicații, 1 sistem integrat de call center, 1 videoproiector cu ecran electric, mobilier, 2 autoutilitare și 6 autoturisme, stație de emisie-recepție și aparatură specifică.

Compania Municipală Pază și Securitate, care va asigura servicii de pază și securitate pentru PMB și instituțiile subordonate, dar și pentru alte obiective publice, a solicitat o majorare de 11.200.600 lei. Suma este prevăzută pentru achiziționarea unui sediu (spațiu social+amenajare), a unei unități de dispecerat, 2 mașini de transport valori, 1 echipament de sistem de securitate, echipamente de comunicații, echipamente sistem securitate.

Compania Parcuri și Grădini, care se va ocupă de întreținerea și modernizarea parcurilor și grădinilor publice din Capitală, propune o majorare de 10.000.000 lei care vor fi folosiți pentru achiziționarea de 8 furgonete, 1 transplantor, 5 tractoare de tuns iarbă, 4 autoutilitare, 3 tomografe pentru arbori, tractor și remorcă, soft arhitectură peisagistică, 10 mașini de tuns iarbă.

SC Service Ciclop SA - majorare de 9.960.000 lei, bani prevăzuți pentru retehnologizarea și modernizarea atelierelor, precum și pentru modernizarea spațiilor în care se desfășoară activitatea de service. Este important de menționat că, în cadrul SC Service Ciclop SĂ, nu au mai fost efectuate investiții din anul 2008, motiv pentru care activitatea de service se desfășoară greoi și rudimentar, spațiile și anexele existente se află în stare avansată de degradare, fiind imperios necesare investiții pentru consolidare, reparații capitale, modernizare și reabilitare a construcțiilor existente, dar și a instalațiilor specifice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-15Parerea ta...

STATUL PARALEL E MAI HOT DE
15 Dec 2017

În urma intervenției Departamentului de Stat al SUA, România a decis să devină stat federal. Noua configurație socio-politică se va numi Statele UIMITE ale României și în componența acestor vor fi: Statul De Drept, Statul Paralel, Statul Paralel Cu Cel Paralel, Statul Degeaba, Statul intr-un picior, Statul in cap, Statul pe burta Statul Cu Părinții Până La 50 De Ani, Statul la panda Statul La Coadă Statul În Coloană Cu Mașina si Statul Capră. Se poartă negocieri de aderare a Ținutului Secuiesc, care se va numi Statul În Gât Despre chilotarese numai de bine. In Ro mai exista AUTORITATI DE CONTROL SI JUSTITIE......???
ANONIM
17 Dec 2017

TOATE COMPANIILE MENTIONATE SUNT STRUCTURI MAFIOTE CE JEFUIESC BANUL PUBLIC (slariile sunt astronomice si nr functiilor la fel). Fiecare functie de conducere din structurile statului trebuie sa fie evaluata gestionata si controlata pe baza unor indicatori statistici sintetici si analitici esentiali (cantitativi si calitativi) cuprinsi intr-un tablou de board, stabiliti in functie de nivelul si complexitate a activitatilor specifice, cu ajutorul carora sa se poata efectua oricand comensurarea eficientei actului managerial.
MIKIM
18 Dec 2017

Dar DNA-UL de ce nu se sesizeaza?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray